Херпес, варицела и шарки - въпроси, отговори, лечение и полезни съвети

Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.

Re: Херпес, варицела и шарки онлайн консултация с кожен лекар

Мнениеот ladi » 03 Сеп 2014, 23:21

Здравейте! Дядо ми който е на 80 години получи херпес зостер! Мехурите са по главата,шията и лицето! Има огромен оток по главата,около окото и ухото и точно това ме притеснява! В момента взема тези лекарства Ацикловир 5 пъти по 800 , милгама 2 пъти по 1, габаневрал 2 пъти по 1, , азатрил по 500,пиоктанин, неомицинум и течен йодасепт! Можете ли да ми дадете някакъв съвет,защото отокът с всеки изминал час расте! Окото е почти напълно затворено!
Първите 3 снимки са от днес следобед,другите 2 отпреди час!
ladi

Мнениеот Dr Violina Todeva » 04 Сеп 2014, 13:29

ladi написа:Здравейте! Дядо ми който е на 80 години получи херпес зостер! Мехурите са по главата,шията и лицето! Има огромен оток по главата,около окото и ухото и точно това ме притеснява! В момента взема тези лекарства Ацикловир 5 пъти по 800 , милгама 2 пъти по 1, габаневрал 2 пъти по 1, , азатрил по 500,пиоктанин, неомицинум и течен йодасепт! Можете ли да ми дадете някакъв съвет,защото отокът с всеки изминал час расте! Окото е почти напълно затворено!
Първите 3 снимки са от днес следобед,другите 2 отпреди час!

Здравейте, ladi!

Разгледах снимките, които сте приложила. Те са премахнати, за да не се разглеждат от всички потребители във форума.
Определено дядо Ви има херпес зостер. Доколкото разбирам той не е в болница, а се лекува у дома. Лечението през устата изглежда адекватно. Само не знам кога успявате да намажете всичко изписано.
От колко време дядо Ви е с херпес зостер? В някои случаи в началото е възможно да има леко влошаване. От кога е започнат приема на Ацикловир и Азатрил?

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот eleonora_13 » 19 Сеп 2014, 10:28

Здравейте д-р Тодева!
Като малка съм боледувала от Варицела,но херпес вирус започна да се проявява често в студентските ми години / обусловен може би от стрес/ - излизаха ми мехурчета по ръцете - около китката/ където са вените/, на дланите - вътрешната страна и на ханша/ около ластика на бикините/ Ходих на кожен лекар и ми препоръчаха ваксина - на 3 приема ,както и локален крем/ не помня името/. Една година мислех за ваксината и завърших висшето си образование.Когато почнах работа усетих,че нещата излизат от контрол - при най- малкото ми притеснение - херпесът ме атакуваше.Тогава, на 24 години се реших за ваксината - веднага след като ми я сложиха- навсякъде ,където бях имала херпеси, се активираха.За следващите дни не искам да си спомням.Втората ваксина я сложиха след месец ....а третият прием не се осъществи,защото забременях. След първото ваксиниране започнаха да ми излизат и генитални херпеси,за което уведомих гинеколога си и родих със секцио.През годините продължих да се лекувам с ацикловир / мазило и хапчета/,но това не намали появата на херпеса.При всеки стресов момент херпесът ме атакува - никога по лицето,само по тялото.Има ли по- добро лечение ????Сега съм на 40 години и наблюдавам по- бавното лечение на херпеса...
eleonora_13

Мнениеот Dr Violina Todeva » 24 Сеп 2014, 12:14

eleonora_13 написа:Здравейте д-р Тодева!
Като малка съм боледувала от Варицела,но херпес вирус започна да се проявява често в студентските ми години / обусловен може би от стрес/ - излизаха ми мехурчета по ръцете - около китката/ където са вените/, на дланите - вътрешната страна и на ханша/ около ластика на бикините/ Ходих на кожен лекар и ми препоръчаха ваксина - на 3 приема ,както и локален крем/ не помня името/. Една година мислех за ваксината и завърших висшето си образование.Когато почнах работа усетих,че нещата излизат от контрол - при най- малкото ми притеснение - херпесът ме атакуваше.Тогава, на 24 години се реших за ваксината - веднага след като ми я сложиха- навсякъде ,където бях имала херпеси, се активираха.За следващите дни не искам да си спомням.Втората ваксина я сложиха след месец ....а третият прием не се осъществи,защото забременях. След първото ваксиниране започнаха да ми излизат и генитални херпеси,за което уведомих гинеколога си и родих със секцио.През годините продължих да се лекувам с ацикловир / мазило и хапчета/,но това не намали появата на херпеса.При всеки стресов момент херпесът ме атакува - никога по лицето,само по тялото.Има ли по- добро лечение ????Сега съм на 40 години и наблюдавам по- бавното лечение на херпеса...

Здравейте, eleonora_13!

При Вас най-вероятно ще е уместно да се направи продължително лечение с ацикловир с цел намаляване на рецидивиде. Добре е да бъде изписан и имуностимулант, но това трябва да стане под контрола на специалист.

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот eleonora_13 » 30 Сеп 2014, 15:23

благодаря! моля да ми препоръчате специалист във Варна
eleonora_13

Мнениеот Dr Violina Todeva » 07 Окт 2014, 13:30

eleonora_13 написа:благодаря! моля да ми препоръчате специалист във Варна

Здравейте, eleonora_13!

За съжаление не мога да Ви препоръчам специалист, който лично познавам и с който работя. Ако желаете бихте могла да посетите д-р Стоянов, той ми беше асистент по време на обучението ми по медицина!
Желая Ви успех!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот framarbguser » 09 Ное 2014, 23:21

Здравейте! Ами значи имам някакъв проблем , от много време имам някакви "мехурчета" върху тялото на члена и не знам какво е , дали е херпес или .. Ще прикача снимка ако може да ми помогнете по някакъв начин , защото ме е срам да ходя на кожен лекар или да кажа на родителите ми. Благодаря предварително.
framarbguser

Мнениеот Dr Violina Todeva » 17 Ное 2014, 15:42

framarbguser написа:Здравейте! Ами значи имам някакъв проблем , от много време имам някакви "мехурчета" върху тялото на члена и не знам какво е , дали е херпес или .. Ще прикача снимка ако може да ми помогнете по някакъв начин , защото ме е срам да ходя на кожен лекар или да кажа на родителите ми. Благодаря предварително.

Здравейте, framarbguser!

За съжаление качеството на снимката не е много добро! Наподобява на по-изразени жлезички, но все пак посетете лично дерматолог или уролог! Не е уместно да се притеснявате от лекарите, тяхната роля е да помагат и да успокояват пациентите си! Относно присъствието на родител, ако не се чувствате комфортно не е необходимо да има такъв!
Изтрила съм снимката Ви, за да не се разглежда от всички потребители!
Извинявам се за забавянето на отговора, но бях възпрепятствана да пиша по-рано!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот ivanatanasov » 23 Дек 2014, 18:21

Здравейте, искам да попитам помага ли Ацикловир при HHV-8 (KSHV)?

Блгодаря предварително
ivanatanasov

Мнениеот Dr Violina Todeva » 28 Дек 2014, 22:19

ivanatanasov написа:Здравейте, искам да попитам помага ли Ацикловир при HHV-8 (KSHV)?

Блгодаря предварително

Здравейте, ivanatanasov!

За да бъде ефективен Ацикловир срещу херпесни вируси различни от 1 и 2 са необходими много високи дози. Ето защо се предпочитат други антихерпесвирусни лекарства, защото високите дози са свързани с множество странични и токсични ефекти.
Съветваме Ви да се консултирате лично с кожен лекар! Ако е необходимо ще посетите някоя от университетските клиники в страната!
Желая Ви здраве и весели празници!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

ПредишнаСледваща