Херпес, варицела и шарки - въпроси, отговори, лечение и полезни съвети

Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.

Re: Шарка

Мнениеот genata76 » 04 Апр 2012, 10:45

Margo написа:Здравейте, искам да попитам може ли да ми навреди инфекция от шарка ако съм бремена. Тъй като край мен има деца боледуващи от рубеола, а аз съм бременна в първите месеци. Има ли опасност за бебето, а за мен и каква?

Най-добре ограничи контакта си с тези деца и техните родители - все пак си бременна и трябва на първо място да мислиш за себе си. Говори и с наблюдаващия те гинеколог, защото той най-добре ще ти обясни опасностите и как да се предпазиш от тях.
Мисля, че варицелата е много по-опасна и то през цялата бременност, не само в началото. Наши приятели преминаха през голям кошмар - жената беше бременна с близнаци и се разболя малко преди термина. Докато роди, лежа в болница, а след това слагаха някакви инжекции на бебоците...
Пази се, това е най-важно в момента! Сигурно ще има нацупени около теб, но това да не те притеснява - ти и бебето, което расте в теб, сте на първо място.
genata76

Мнениеот nikita » 19 Апр 2012, 16:12

Момичета, вчера срещнах една пирятелка, която ми каза, че дъщеричката й е била болна от шарка, а е само на 3 месеца :shock: Възможно ли е това? Нали уж до годинката имат имунитет или аз нещо се заблуждавам? Направо ме наплаши, защото не са били в контакт с болно дете или поне тя не е забелязала подобно нещо, а ние тепърва започваме с разходките навън :? Лошото е, че дечицата са заразни преди да им избият пъпчиците и няма как да разбера, ако срещнем такива...
nikita

Мнениеот LUSI123 » 23 Юни 2012, 13:32

sinami ima6e drebna 6arka tova ne ni6to stra6no za 1 sedmica mu mina samo deto nego puskah da izliza navan to4no togava pak pravehme remont na pokriva za6toto imah te4 edin poznat mi predloji edna stroitelna brigada koqto be6e pravila negoviq pokriv ta gi patarsih da opravqt i moq pokriv ostanah dovolna dobre si svar6iha rabotata ako slu4aino nqkoi ima nujda ot remont na pokriva vi prepora4vam dagi potarsite pone 6te si spestite glavobolieto ot tarsene na maistori mn sa dobri prepora4vam vi gi eto i tel 0898 833 170 maiistor lubo
LUSI123

Мнениеот tsoneva » 25 Юни 2012, 09:01

LUSI123, това е здравен форум и се коментират сериозни теми! Стига вече с тези покриви - не им е мястото тук. Има раздел търся-предлагам, защо не пишете там? Плюс това трябва да пишете на български, а не на латиница...
tsoneva

Мнениеот Masrya » 02 Фев 2014, 00:37

southern_sun написа:Дъщеря ми вече е голяма и още не е карала шарка, това много ме притеснява. Докато беше малка ми казваха, че е по хубаво да кара тогава каквато и да е шарка защото по-леко се изкарва. Има ли родители, които са минали по тоя път?

Аз тъкмо завърших процеса, на 21 съм и не беше кой знае какво, имаше само 2 страшни дни, през които бях супер изморена от болестта. Никакви лекарства, само кремче за лицето. Беелези няма.
Masrya

Херпес, варицела и шарки- въпроси, отговори, лечение и полезни съвети

Мнениеот Dr Violina Todeva » 23 Мар 2014, 16:38

Тук може да зададете въпроси за вирусни обриви от херпес, варицела или друг вид шарки. Не се притеснявайте да задавате Вашите въпроси и заедно да намерим най-доброто лечение!
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Re: Херпес, варицела и шарки онлайн консултация с кожен лека

Мнениеот BravaPersona » 23 Май 2014, 18:39

Здравейте, детето ми е на 4 години и в момента е болно от варицела. Интересува ме вашето мнение относно къпането. С голямото ми дете в Англия лекарите препоръчваха чести бани, във водата слагахме и едни трици които в Бг ги няма. Когато им казах че в Бг не препоръчват къпане се спогледаха и подсмихнаха подигравателно. В Италия племенницата ми също я къпеха по 3-4 пъти по препоръка на педиатрите като накрая обливаха със смрадлика. Сега чета че и в Гърция и Америките децата ги къпят често. Защо в България не дават да ги къпем? Като попитах педиатърката тя ми каза" Ами ако искаш иди в Гърция да ви прегледат", не знам защо го прие така лично въпроса ми.
BravaPersona

Re: Херпес, варицела и шарки онлайн консултация с кожен лека

Мнениеот Dr Violina Todeva » 26 Май 2014, 13:57

BravaPersona написа:Здравейте, детето ми е на 4 години и в момента е болно от варицела. Интересува ме вашето мнение относно къпането. С голямото ми дете в Англия лекарите препоръчваха чести бани, във водата слагахме и едни трици които в Бг ги няма. Когато им казах че в Бг не препоръчват къпане се спогледаха и подсмихнаха подигравателно. В Италия племенницата ми също я къпеха по 3-4 пъти по препоръка на педиатрите като накрая обливаха със смрадлика. Сега чета че и в Гърция и Америките децата ги къпят често. Защо в България не дават да ги къпем? Като попитах педиатърката тя ми каза" Ами ако искаш иди в Гърция да ви прегледат", не знам защо го прие така лично въпроса ми.

Здравейте, Brava Persona!

Къпането при варицела не се препоръчва, за да не се разпространява инфекция. Това важи до тогава, докато има мехурчета, защото секрета може да съдържа вирусни частици. Самите мехурчета също могат да са причина за заразяване с варицела. Много често мехурчетата стават на ранички, които се инфектират със стафилококи, стрептококи или други бактерии. Тези бактерии също се разпространяват при къпане и още повече при подсушаване. Поради тази причина ние лекарите в България не препоръчваме къпане. Иначе ако се прави правилно и се използват подходящи средства би могло да има изкъпване. За съжаление обаче никак не е лесно да се спазят всички условия, особено за малко деца!
Надявам се, че Ви бях полезна!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Re: Херпес, варицела и шарки онлайн консултация с кожен лекар

Мнениеот vanylina » 17 Юли 2014, 22:23

Здравейте!
След прекаран херпес зостер миналия месец,обривът все още ме сърби и е синкаво-сив на цвят.Мазах го с мастилото(забравих му името),ацикловир крем и ДжинДжира алба актив,при завяхване на пъпчиците сърбежа беше доста силен и по всяко време.Последно го мазах с ментов спирт,но от него нямаше ефект.
В момента продължавам да го мажа с ДжинДжира алба,пак си сърби,но не така силно и почти само вечер.
Въпросите ми са два:правилно ли е да го мажа с последното за сърбежа и това петно ще избледнее ли с времето.Поясен се води при мен обхваща кръста,половината бедро и малко на корема-никак не е малко и е доста грозно.Има ли друго средство с което мога да мажа за да не остава белег?
Блгодаря Ви!
vanylina

Re: Херпес, варицела и шарки онлайн консултация с кожен лекар

Мнениеот Dr Violina Todeva » 20 Юли 2014, 12:52

vanylina написа:Здравейте!
След прекаран херпес зостер миналия месец,обривът все още ме сърби и е синкаво-сив на цвят.Мазах го с мастилото(забравих му името),ацикловир крем и ДжинДжира алба актив,при завяхване на пъпчиците сърбежа беше доста силен и по всяко време.Последно го мазах с ментов спирт,но от него нямаше ефект.
В момента продължавам да го мажа с ДжинДжира алба,пак си сърби,но не така силно и почти само вечер.
Въпросите ми са два:правилно ли е да го мажа с последното за сърбежа и това петно ще избледнее ли с времето.Поясен се води при мен обхваща кръста,половината бедро и малко на корема-никак не е малко и е доста грозно.Има ли друго средство с което мога да мажа за да не остава белег?
Блгодаря Ви!

Здравейте, vanylina!

Не мисля, че е правилно всичко, което сте използвала! Посещавала ли сте кожен лекар? Можете ли да приложите снимка, за да се ориентирам по-добре!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

ПредишнаСледваща

Назад към Kожни и венерически болести