Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.
22 Юли 2014, 23:55

...............
След посещение на неотложния кабинет(събота вечер)бях препратена в инфекциозното отделение на града(Ст.Загора) от там ме поеха и лекуваха по този начин,не съм се лекувала от мрежата

три пъти ходих до инфекциозното да ме "следят",казаха че всичко е нормално и ще се мъча доста време....За кожен лекар дори не е ставало дума...
Снимка нямам сега,но утре ще се постарая да направя и кача.
БЛАГОДАРЯ ВИ!!!!
23 Юли 2014, 11:38
vanylina написа::shock:

...............
След посещение на неотложния кабинет(събота вечер)бях препратена в инфекциозното отделение на града(Ст.Загора) от там ме поеха и лекуваха по този начин,не съм се лекувала от мрежата

три пъти ходих до инфекциозното да ме "следят",казаха че всичко е нормално и ще се мъча доста време....За кожен лекар дори не е ставало дума...
Снимка нямам сега,но утре ще се постарая да направя и кача.
БЛАГОДАРЯ ВИ!!!!
Здравейте, vanylina!
Да, ако можете приложете снимка, за да се ориентирам по-добре за състоянието Ви.
С уважение,
д-р Тодева
23 Юли 2014, 16:19
Нуждая се от консултация, тъй като преди 7-8 дни ми се появи херпес на бедрото отзад, който вече завяхва. Въпросът ми е: безопасен ли е полов контакт, при използуване на презерватив и при защита на мястото на херпеса със стерилна превръзка? Предварително Ви благодаря и желая приятен ден!
24 Юли 2014, 11:23
mis написа:Нуждая се от консултация, тъй като преди 7-8 дни ми се появи херпес на бедрото отзад, който вече завяхва. Въпросът ми е: безопасен ли е полов контакт, при използуване на презерватив и при защита на мястото на херпеса със стерилна превръзка? Предварително Ви благодаря и желая приятен ден!
Здравейте, mis!
Голяма ли е площта, която е засегната от херпес и в близост ли е до половите органи? Има ли мехурчета все още?
С уважение,
д-р Тодева
25 Юли 2014, 19:54
Здравейте отново! Херпесът е с диаметър около 1,5 см. Намира се на седалището от ляво, не е близо до полови органи. Няма мехурчета вече,спукаха се. Дори завяхват.Върху раната поставям стерилна превръзка ежедневно! Благодаря ви предварително!
26 Юли 2014, 16:37
Здравейте!
Извинявам се за закъснението ,но все не намирах подходяща светлина,дори и на тези не се виждат добре мораво-лилавите петна...
На едната от снимките ,забелязвам черни точици там където е имало мехур...
Моля,да ме посъветвате какво да правя от тук нататък и защо мястото "гори"понякога!
Благодаря!
31 Юли 2014, 11:26
mis написа:Здравейте отново! Херпесът е с диаметър около 1,5 см. Намира се на седалището от ляво, не е близо до полови органи. Няма мехурчета вече,спукаха се. Дори завяхват.Върху раната поставям стерилна превръзка ежедневно! Благодаря ви предварително!
Здравейте, mis!
В такъв случай няма от какво да се притеснявате!
С уважение,
д-р Тодева
31 Юли 2014, 11:36
vanylina написа:Здравейте!
Извинявам се за закъснението ,но все не намирах подходяща светлина,дори и на тези не се виждат добре мораво-лилавите петна...
На едната от снимките ,забелязвам черни точици там където е имало мехур...
Моля,да ме посъветвате какво да правя от тук нататък и защо мястото "гори"понякога!
Благодаря!
Здравейте, vanylina!
За съжаление не се вижда добре на снимките! Определено вече острият стадий е преминал. Ако желаете опитайте със
скарекс гел. Може да попитате и за физиотерапия или за прием на лекарства през устата или витамини от група "Б". Понякога херпес зостер може да е свързан с много неприятни усещания.
За да не се разглеждат снимките Ви от всички потребители на форума съм ги премахнала.
С уважение,
д-р Тодева
08 Авг 2014, 11:35
Здравейте. Преди време на моя приятел беше излезнал генитален херпес. Сега мисля, че и аз имам. Изглежда по-същия начин. Мястото е зачервено и има няколко мехурчета. Имам съвсем лек сърбеж. Болка и парене - не. В сряда ще ходя на преглед при моя АГ. Но до тогава има 5 дни и не знам какви мерки да предприема през това време. С какво да се мия или мажа? Или да се опитам да си запазя по-скоро час при друг лекар? Благодаря!
10 Авг 2014, 11:39
mimoniXS написа:Здравейте. Преди време на моя приятел беше излезнал генитален херпес. Сега мисля, че и аз имам. Изглежда по-същия начин. Мястото е зачервено и има няколко мехурчета. Имам съвсем лек сърбеж. Болка и парене - не. В сряда ще ходя на преглед при моя АГ. Но до тогава има 5 дни и не знам какви мерки да предприема през това време. С какво да се мия или мажа? Или да се опитам да си запазя по-скоро час при друг лекар? Благодаря!
Здравейте, mimoniXS!
Да, възможно е да имате херпес. Описанието Ви съответства. По принцип херпеса се лекува с лекарства през устата, които е по-добре да се започнат още при поява на симптомите. Тези лекарства се отпускат с рецепта! Локалното лечение с ацикловир почти няма никакъв ефект. Ето защо още в понеделник е добре да посетите специалист!
С уважение,
д-р Тодева