Хипотиреоидизъм, тиреоидит Хашимото консултация ендокринолог

Тук можете да зададете въпроси към едоктинолог, да се консултирате със специалист по ендокринология и болести на обмяната на веществата, да споделите мнения за проблеми с жлезите с вътрешна секреция. Ще получите съвет и професионален отговор от лекар специалист по ендокринология.
Д-р Стелла Йорданова

Re: Хипотиреоидизъм, тиреоидит Хашимото консултация ендокринолог

Мнениеот rina » 17 Окт 2018, 15:56

Благодаря,че отговорихте на въпроса ми д-р Йорданова!Аз пия Анакапс таблетки -прогресив,но не виждам полза от тях.Благодаря за препоръката да направя още веднъж изследване на ТСХ
rina
 
Мнения: 3
Регистриран на: 12 Окт 2018, 21:33

Re: Хипотиреоидизъм, тиреоидит Хашимото консултация ендокринолог

Мнениеот zagreb » 08 Ное 2018, 11:31

Здравейте,
Ивам Хашимото от няколко години. Много често започнах да боледувам е по-точно белодроцни инфекций. Лекуващият ми лекар ми препоръча вече 3 година да пия превантивно Респигард. Но забелязвам, че след приемането му напротив започва инфекция и много тежко излекуване.
Имуностимуланти знам,че не трябва да вземам. Какво е Вашето мнение?
Благодаря!
zagreb
 
Мнения: 2
Регистриран на: 08 Ное 2018, 09:59

Re: Хипотиреоидизъм, тиреоидит Хашимото консултация ендокринолог

Мнениеот Dr Stella Yordanova » 09 Ное 2018, 08:24

zagreb написа:Здравейте,
Ивам Хашимото от няколко години. Много често започнах да боледувам е по-точно белодроцни инфекций. Лекуващият ми лекар ми препоръча вече 3 година да пия превантивно Респигард. Но забелязвам, че след приемането му напротив започва инфекция и много тежко излекуване.
Имуностимуланти знам,че не трябва да вземам. Какво е Вашето мнение?
Благодаря!

Уважаеми zagreb,
Респигард е медикамент, който цели да се изградят антитела към някои от бактериите, които често причиняват пневмония. При среща с тези бактерии има по-малак риск да се развие тежко заболяване. Това не означа, че сте защитени от вируси и други бактерии, с които се срещате. Няма връзка между приема на този медикамент и последвалите инфекции, които определяте, като тежки. Имуностимулаторите също не Ви гарантират, че няма да боледувате. Не мисля, че имам достатъчно информация за да Ви дам конкретна препоръка. Посъветвайте се с лекуващия Ви лекар и обсъдете рисковете от конкретен медикамент. При голяма част от лекарствата, които предписваме поемаме рискът от странични ефекти, въпросът е ползата да е по-голяма. Не забравяйте, че здравословното хранене, умерената физическа активност и достатъчното количество сън, са важни фактори определящи здравословното състояние на организма.
Dr Stella Yordanova
 
Мнения: 924
Регистриран на: 26 Окт 2011, 16:42

Re: Хипотиреоидизъм, тиреоидит Хашимото консултация ендокринолог

Мнениеот Danilo » 18 Ное 2018, 13:21

Здравейте , момче на 18 съм , имам следните симптоми , замаяност, главоболие , проблем с концентрацията , обща слабост и когато съм на открито място ми е нужно раздвижване ,иначе чувствам че ще припадна буквално , резултатът от TSH ми е 6.07 , референт. 0.27-4.20 , моля за помощ , не знам дали тук се крие причината за проблемите ми , всякакви озследвания направих , и всичко е 6 , само за хормоните ми казаха че имам дисбаланс , благодаря предварително за отговорите
Danilo
 
Мнения: 1
Регистриран на: 18 Ное 2018, 13:16

Re: Хипотиреоидизъм, тиреоидит Хашимото консултация ендокринолог

Мнениеот Dr Stella Yordanova » 18 Ное 2018, 20:10

Danilo написа:Здравейте , момче на 18 съм , имам следните симптоми , замаяност, главоболие , проблем с концентрацията , обща слабост и когато съм на открито място ми е нужно раздвижване ,иначе чувствам че ще припадна буквално , резултатът от TSH ми е 6.07 , референт. 0.27-4.20 , моля за помощ , не знам дали тук се крие причината за проблемите ми , всякакви озследвания направих , и всичко е 6 , само за хормоните ми казаха че имам дисбаланс , благодаря предварително за отговорите

Уважаеми Danilo,
малко вероятно е това да е причината за оплакванията Ви. Най-вероятно има и друга причина за тях и наличието на повишеното ТСХ е възможно да ги усилва. Препоръчително е да се уточни причината и да се стартира лечение за нарушената функция на щитовидната жлеза.
Dr Stella Yordanova
 
Мнения: 924
Регистриран на: 26 Окт 2011, 16:42

Re: Хипотиреоидизъм, тиреоидит Хашимото консултация ендокринолог

Мнениеот rose123 » 02 Дек 2018, 13:57

Здравейте, д-р Йорданова!

Направих си хормонални изследвания понеже не се чувставах добре косата ми падаше и продължава да пада на кичури... рзултатите са: Андростендион 4,29 Тестостерон 2,2 TSH 4,35 anti-Tg 28,27 anti- TRO 5,07 anti-Tg 28,27 anti- TPO 5,07 хемоглобин 106 Започнах да се храня здравословно от 3 месеца, но нещата не се оправят. Косопада ми беше намалял мъничко, но само за малко. Вземам и добваки и разни други неща незнам вече какво да правя. Моля дайте ми някакви съвети. Много ви благодаря!!!
rose123
 
Мнения: 6
Регистриран на: 02 Дек 2018, 13:53

Re: Хипотиреоидизъм, тиреоидит Хашимото консултация ендокринолог

Мнениеот Dr Stella Yordanova » 04 Дек 2018, 08:25

rose123 написа:Здравейте, д-р Йорданова!
Направих си хормонални изследвания понеже не се чувставах добре косата ми падаше и продължава да пада на кичури... рзултатите са: Андростендион 4,29 Тестостерон 2,2 TSH 4,35 anti-Tg 28,27 anti- TRO 5,07 anti-Tg 28,27 anti- TPO 5,07 хемоглобин 106 Започнах да се храня здравословно от 3 месеца, но нещата не се оправят. Косопада ми беше намалял мъничко, но само за малко. Вземам и добваки и разни други неща незнам вече какво да правя. Моля дайте ми някакви съвети. Много ви благодаря!!!

Уважаеми rose123,
косопадът е област, с която се занимават дерматолозите. Не мисля, че мога да Ви дам съвет за нещо, което може да има много различни причини, без да съм Ви прегледала. Не сте посочили референтните стойности на проведените изследвания. Различните лаборатории работят с различна апаратура и имат различни норми. Според методиките на част от лабораториите, имате изследвания извън норма. Тези стойности трябва да се свържат с клиничната картина. Това, че имате косопад може да е само една от проявите на проблем. Посетете ендокринолог за да прецени дали се налагат допълнителни изследвания. Смятам, че е необходим и АГ преглед.
Dr Stella Yordanova
 
Мнения: 924
Регистриран на: 26 Окт 2011, 16:42

Re: Хипотиреоидизъм, тиреоидит Хашимото консултация ендокринолог

Мнениеот rose123 » 04 Дек 2018, 14:48

Андростендион 4,29ng/ml Р.стойности жени преди м.пауза 0.4-3.3 след м.п 0.1-2.1
fT4 16,210pml/L Р. стойности 12.0-22.0
cortisol-9h 350,30nmol/l Р.стойности 171-536
тестостерон 2,2nmol/L Р.стоийности 20-50г. 0,120-1.78
пролактин 427,5mlU/L Р.стойности 102,0-496,0
fT3 5,42pmol/l Р.стойности 3,1-6.8
TSH 4,35uIU/mL Р.стойности 0.27-4.2
Витамин Б12 425,7 Р.ст. 141-489
Витамин Д 35,8 Р.ст дефицит под 10.0 недостатъчност 10,0-30.0достатъчно над 100 токсичност
anti-Tg/TAT/ 28.27 Р.ст 0,0-115
anti-TPO/MAT/ 5,07 Р.ст 0,0-34.0

Това са референтните стойности.
Д-р Йорданова защо трябва и АГ преглед? Благодаря Ви за отделеното време.
rose123
 
Мнения: 6
Регистриран на: 02 Дек 2018, 13:53

Re: Хипотиреоидизъм, тиреоидит Хашимото консултация ендокринолог

Мнениеот Dr Stella Yordanova » 05 Дек 2018, 08:05

rose123 написа:Андростендион 4,29ng/ml Р.стойности жени преди м.пауза 0.4-3.3 след м.п 0.1-2.1
fT4 16,210pml/L Р. стойности 12.0-22.0
cortisol-9h 350,30nmol/l Р.стойности 171-536
тестостерон 2,2nmol/L Р.стоийности 20-50г. 0,120-1.78
пролактин 427,5mlU/L Р.стойности 102,0-496,0
fT3 5,42pmol/l Р.стойности 3,1-6.8
TSH 4,35uIU/mL Р.стойности 0.27-4.2
Витамин Б12 425,7 Р.ст. 141-489
Витамин Д 35,8 Р.ст дефицит под 10.0 недостатъчност 10,0-30.0достатъчно над 100 токсичност
anti-Tg/TAT/ 28.27 Р.ст 0,0-115
anti-TPO/MAT/ 5,07 Р.ст 0,0-34.0
Това са референтните стойности.
Д-р Йорданова защо трябва и АГ преглед? Благодаря Ви за отделеното време.

Уважаема rose123,
от изследванията, които сте направила се виждат високи нива на андрогените /мъжки полови хормони/ в кръвта. При намиране на такова нарушение, трябва да се разбере произхода им. Това може да са надбъдречните жлези или яйчниците. Поради тази причина е необходимо гинеколог да огледа ехографски яйчниците. Такова изследване би ориентирало ендокринолога какво да прави като по-нататъшни изследвания.
Леко повишено е и ТСХ, което означава, че трябва да се потърси и заболяване на щитовидната жлеза и да се прецени дали и какво лечение ще се стартира.
Dr Stella Yordanova
 
Мнения: 924
Регистриран на: 26 Окт 2011, 16:42

Re: Хипотиреоидизъм, тиреоидит Хашимото консултация ендокринолог

Мнениеот rose123 » 05 Дек 2018, 18:12

Благодаря д-р Йорданова за отговора
rose123
 
Мнения: 6
Регистриран на: 02 Дек 2018, 13:53

Предишна

Назад към Ендокринология и болести на обмяната

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта