Стари, неактуални, заключени теми.
Правила на форума
Заключена

Re: Имуностимулация при деца - онлайн консултация с Педиатър

30 Ное 2015, 16:11

mary cherry написа:Здравейте, можем ли да приемаме Инфлуцид, ако пием Фромилид? Ако не, бихте ли ми препоръчали нещо друго имуностимулиращо?
Благодаря!

Здравейте,
може да ги давате едновременно.

Поздрави,
д-р Кисьова

30 Ное 2015, 16:13

simonka_87 написа:Здравейте, в продължение на колко време трябва да се дава УЕЛКИД СИРОП и трябва ли да се прави някаква почивка?

Здравейте,
може да го давате 2-3 месеца, след което е добре да направите почивка поне 1-2 месеца.

Поздрави,
д-р Кисьова

30 Ное 2015, 16:43

animacia написа:Здравейте, искам да направя запитване дали мога да давам сироп Имунобор кидс актив на дете на 1г. и 4 месеца? Има ли някакъв риск или мога спокойно да давам сиропа? Детето ми няма признаци за алергии. Развива се добре, но много често боледува, обикновено от инфекции на ГДП. Благодаря ви.

Здравейте,
може спокойно да давате сиропа два-три месеца без прекъсване, след което да направите пауза от 2 месеца.

Поздрави,
д-р Кисьова

30 Ное 2015, 17:01

adi_ani написа:Здравейте, ние сме на 3 месеца, предстоят ваксинации,спрях се на вариянт да поставят на дедето 3 поредни месеца пентаксим, а след това да се постави синфлорикс? В този случай колко дози се поставят синфлоркис и в какъв интервал?

Здравейте,
синфлорикса също трябва да се направи в три последователни дози през един месец.

поздрави,
д-р Кисьова

30 Ное 2015, 17:47

Juliak написа:Здравейте д-р Кисьова.

Детето ми е на 2,6 г.
От един месец е с непрестанна хрема и съответно кашлица от въпросната хрема, която за 1 седмица намаля и сега отново се възобнови.
В момента сме на инхалации, които облекчиха и подобриха състоянието и.
Според нашата педиатърка няма нужда от подсилване на организма, но на мен ми се иска да и подсиля имунната система.
В тази връзка моя позната ми препоръча Септилин или мед от Манука.
Бихте ли споделили своето мнение за тези продукти и по каква схема мога да ги давам( доза, продължителност и почивка)?

Благодаря предварително за Вашият отговор!
Поздрави
Ю. Колева

Здравейте,
може да давате Септилин сироп 2 пъти дневно по 2.5 мл за два месеца, след което да направите почивка от един месец и отново да повторите курса.

Поздрави,
д-р Кисьова

04 Дек 2015, 16:04

Dr Galina Kisyovа написа:
adi_ani написа:Здравейте, ние сме на 3 месеца, предстоят ваксинации,спрях се на вариянт да поставят на дедето 3 поредни месеца пентаксим, а след това да се постави синфлорикс? В този случай колко дози се поставят синфлоркис и в какъв интервал?

Здравейте,
синфлорикса също трябва да се направи в три последователни дози през един месец.

поздрави,
д-р Кисьова

Когато пристъпим към поставянето на синфлорикса вече ще сме на 7 месеца , тогава пак ли приемите са три? Реимунизацията след колко време е в такъв случай? Възможно ли е предозиране, тъй като в листовката виждам, че е отбелязано че на деца от 7 до 11 месечна възраст се слагат 2 дози и трета реимунизация? Коя е правилната схема на поставяне в нашия случай?

10 Дек 2015, 12:27

Здравейте,
Искам да попитам колко време мога да давам Имунокол перфект на детето ми, което е на 1год и 3 мес.?Препоръчаха ми и Имуномикс-могат ли да се взимат едновременно?

14 Дек 2015, 23:01

Здравейте д-р Кисьова,дъщеря ми е на година и 2 месеца, но много често боледува.В момента пие имунокол сироп.два пъти по 2, 5 мл.Пие го от 4 дена така, но на листовката пише по 5 мл за деца от 0 до 3 г.Моля кажете ми каква трябва да е дозировката и по колко пъти на ден, колко време може да го пие и колко да почива? Благодаря Ви!

05 Яну 2016, 09:52

Здравейте, доктор Кисьова, моят син е на 4 месеца и тежи 7800, 67 см. След редовната месечна консултация ни завишиха капките витамин D на 4 капки и ни изписаха сироп калциев глюконат 2х2,5 мл на ден и педиатърт каза да го приема цял месец.Опасявам се от предозиране с калции, не е ли висока тази доза? На самата опаковка на сиропа пише че е за деца от 7 месеца, мога ли да навредя на детето ?

08 Яну 2016, 12:11

adi_ani написа:
Dr Galina Kisyovа написа:

Здравейте,

поздрави,
д-р Кисьова

Когато пристъпим към поставянето на синфлорикса вече ще сме на 7 месеца , тогава пак ли приемите са три? Реимунизацията след колко време е в такъв случай? Възможно ли е предозиране, тъй като в листовката виждам, че е отбелязано че на деца от 7 до 11 месечна възраст се слагат 2 дози и трета реимунизация? Коя е правилната схема на поставяне в нашия случай?

Здравейте,
ако детето при започване на имунизациите със Синфлорикс е навършило 7 месеца, се правят две ваксини през един месец и реимунизация до втората година на детето.

Поздрави,
д-р Кисьова
Заключена
Отиди на страница: 1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 18