Имуностимулация при деца - онлайн консултация с Педиатър

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Имуностимулация при деца - онлайн консултация с Педиатър

Мнениеот s_ivelina » 09 Сеп 2015, 19:48

Здравейте.Ние сме на 1г и 9м,може ли да и давам за имунната система сребърна вода,и ако може как да й давам..Благодаря.
s_ivelina

Мнениеот МИР » 12 Сеп 2015, 10:17

Добър ден! Синът ми е на 15 години. От 2008, вече седем години приема респивакс 25. Да продължа ли да го давам и тази година, или да го сменя с нещо друго. Моля, ако трябва да продължа, то с какъв да бъде 25 или 50 мг.? Ако е ползван твърде дълго, то какъв друг имуностимулант ми предлагате? Благодаря предварително!
МИР

Мнениеот miksibibsi » 29 Сеп 2015, 12:27

задравейте детето ми е на 1 и 6 месеца и от 18 дни и давам по едно витамин це и две капки клеева тиннктура и мисля да давам до 20 тия ден и да направим почивка 10 дни вие как мислите..имали странични ефекти от клеевата тинктура и освен това друго мога ли да давам на тази възраст
miksibibsi

Мнениеот Dr Galina Kisyovа » 29 Сеп 2015, 17:43

marianka83 написа:Здравейте д-р Кисьова, искам да попитам за детенце на 2 г. и 2 месеца, предстои му да тръгне на ясла от октомври, какво да давам за подсилване на имунитета. За сега давам само водоарсли на аквсорс. Детето е поддатливо на постоянни задни хреми, от които през нощта и рано сутрин след сън силно кашли.Имам чуството , че секретите задните се превърнаха в хронични

Здравейте,
може да и давате Имунохелп форте сироп 1х5 мл пер ос сутрин за 20 дни, след което 10 дни почивка. Повтаряте този курс три месеца. Може да го давате едновременно с коластра или водорасли на аквасорс.

Поздрави,
д-р Кисьова
Д-р Галина Кисьова
Педиатър, МБАЛ "Тракия"-ЕООД
Консултант за националния здравен портал- Framar.bg
телефони: 0882948468; 0898227819
email: dr.kisyova@abv.bg
Dr Galina Kisyovа

Мнениеот Dr Galina Kisyovа » 29 Сеп 2015, 17:45

s_ivelina написа:Здравейте!
Идва есенния период на настинки,грипове и т.н.Препоръчайте ми с какво да започна от сега,от дена дена и давам витамин Ц,понеже тя получи алергичен дерматит и се наложи лечение на Ксизал и Урбазон,
мисля да продължа още 5 дена с витамин Ц първоначално и после какво мога да й дам ,това ще е началото на септември вече,мисля Уелкид сиропа да й го дам началото на ноември,понеже знам от Вас,че се приема 3 месеца.и после почивка 1 месец..Предложете ми нещо..Благодаря!Наистина ми помагате!Без Вас за никъде!Хубав и усмихнат ден! ;)

Само да добавя дерматита нацяло й мина,изчистена е ,нямаме пъпки..

Здравейте,
може да и давате Имуномикс плюс сироп- 20 дни давате, 10 дни почива. Този курс го повтаряте три месеца.

Поздрави,
д-р Кисьова
Д-р Галина Кисьова
Dr Galina Kisyovа

Мнениеот Dr Galina Kisyovа » 29 Сеп 2015, 17:50

МИР написа:Добър ден! Синът ми е на 15 години. От 2008, вече седем години приема респивакс 25. Да продължа ли да го давам и тази година, или да го сменя с нещо друго. Моля, ако трябва да продължа, то с какъв да бъде 25 или 50 мг.? Ако е ползван твърде дълго, то какъв друг имуностимулант ми предлагате? Благодаря предварително!

Здравейте,
ако сте доволни от приложението на респивакс и детето ви не боледува от него може да го приложите спокойно и тази зима. За неговата възраст са подходящи таблетките от 50 мг.

Поздрави,
д-р Кисьова
Д-р Галина Кисьова
Dr Galina Kisyovа

Мнениеот Dr Galina Kisyovа » 29 Сеп 2015, 17:55

miksibibsi написа:задравейте детето ми е на 1 и 6 месеца и от 18 дни и давам по едно витамин це и две капки клеева тиннктура и мисля да давам до 20 тия ден и да направим почивка 10 дни вие как мислите..имали странични ефекти от клеевата тинктура и освен това друго мога ли да давам на тази възраст

Здравейте,
Може да давате и Имунобор кидс сироп. Схемата, която сте решили да направите е подходяща за вашето дете.

Поздрави,
д-р Кисьова
Д-р Галина Кисьова
Dr Galina Kisyovа

Мнениеот miksibibsi » 29 Сеп 2015, 19:47

много благодаря а този сироп как се дава
miksibibsi

Мнениеот emis » 30 Сеп 2015, 09:29

Здравейте, д-р Кисьова,

Синът ми е на 3г., започна да боледува още като бебе доста, покрай каката, която ходеше на градина и беше също болна често, той не пропускаше.
Непрекъснато нелечими сополи, отити, гнойни секрети по очите, кашлица, която не минаваше с месеци....Опитали сме какво ли не за имунната система, както с каката /сега на почти 7 год/, така и с него. Като почнем от клеева тинктура, биозин, изорекс, коластра, имуномикс +, бронховаксом и ред други...В началото на юни започнахме курс имунотрофина+ериус, комбинация, която беше препоръчана от двама независими педиатри+алерголог педиатър. Курса продължи 3 месеца, детето определено е много по-добре. Отново боледува, но без отити, без гнойни очи, почти без кашлица. С други думи изкарва си вирусчета, но само със сополки, които не задълбочават състоянието. Докато пиеше имунотрофина спеше много спокойно и тихо /иначе хърка, пъхти и диша тежко/. Сега обаче мина месец без имунотрофина и ериус, той отново почна да диша тежко докато спи, хърка и сякаш е задънен сополи в носоглътката...Въпросът ми е кога и дали може отново да започнем имунотрофина? Смятам, че той се повлия за първи път и ми се иска да повторим курса на лечение и да изкарваме по-леко вирусния сезон.

Благодаря,
Еми
emis

Мнениеот s_ivelina » 30 Сеп 2015, 17:05

Здравейте!
А можете ли да ми предложете малко по евтин вариант на Имуномикс сироп,понеже ми е непосилно за джоба.
В момента и давам витамин Ц 2мг на ампула,и отделно пие чай от шипки и липа,слагам вътре в чая чаена лъжичка натурален мед домашен.
тя ми е доста злояда и избира храна,но поне чай ми пие...засега нямаме хреми,настинки.дано да нямаме..че страшно..Благодаря!
s_ivelina

ПредишнаСледваща

Назад към Архив