Имуностимулация при деца - онлайн консултация с Педиатър

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Имуностимулация при деца - онлайн консултация с Педиатър

Мнениеот Nadinka » 14 Апр 2015, 10:41

здравейте, д-р Кисьова, детенцето ми е на 2г. и 4м. от септември съм започнала да й давам витамини, тъй като декември започна да ходи на ясла. От тогава все с вас кореспондирам за витамините. Първо започнах с Киндер фит 1 м., след това Имунобор - 3м., след това Имуномикс - 2м., февруари и март ми боледуваше и включих Апетон, защото нямаше много апетит. Вчера свършихме Апетона и сега се чудя да продължавам ли с някакви витамини и какви да са те. От майки с които излизам чух добри отзиви за Герисан сироп. Моля, ако е възможно да се включите, за да ме посъветвате.
Nadinka

Мнениеот Dr Galina Kisyovа » 14 Апр 2015, 17:33

Nadinka написа:здравейте, д-р Кисьова, детенцето ми е на 2г. и 4м. от септември съм започнала да й давам витамини, тъй като декември започна да ходи на ясла. От тогава все с вас кореспондирам за витамините. Първо започнах с Киндер фит 1 м., след това Имунобор - 3м., след това Имуномикс - 2м., февруари и март ми боледуваше и включих Апетон, защото нямаше много апетит. Вчера свършихме Апетона и сега се чудя да продължавам ли с някакви витамини и какви да са те. От майки с които излизам чух добри отзиви за Герисан сироп. Моля, ако е възможно да се включите, за да ме посъветвате.

Здравейте,
да, може да давате Герисан сироп по 1 чаена лъжичка дневно за 1 месец.

Поздрави,
д-р Кисьова
Д-р Галина Кисьова
Педиатър, МБАЛ "Тракия"-ЕООД
Консултант за националния здравен портал- Framar.bg
телефони: 0882948468; 0898227819
email: dr.kisyova@abv.bg
Dr Galina Kisyovа

Мнениеот Nikol 2013 » 29 Апр 2015, 20:38

Здравейте, д-р Кисьова,
мога ли да използвам ProCombo пробиотик+пребиотик на капсули за дете на 1.7 месеца?
Благодаря, предварително!
Nikol 2013

Мнениеот Dr Galina Kisyovа » 15 Май 2015, 09:50

Nikol 2013 написа:Здравейте, д-р Кисьова,
мога ли да използвам ProCombo пробиотик+пребиотик на капсули за дете на 1.7 месеца?
Благодаря, предварително!

Здравейте,
капсулите не са подходящи за вашето дете.

Поздрави,
д-р Кисьова
Д-р Галина Кисьова
Dr Galina Kisyovа

Мнениеот zlati88 » 04 Юни 2015, 17:00

Здравейте д-р Кисьова искам да попитам дали е нужно дъщеря ми да приема някакви витамини за укрепване на имунитета тя е на година и 3 месеца роди се преждевременно в 35 седмица с тегло 1866 гр. Претърпя и операция на хранопровода стоя почти месец в неонатологията в кувьоз . След като ни изписаха от там се прибрахме и не ни казаха дали да пие някакви витамини или не. Давах и желязо 1 месец и то по моя инициатива и до сега не е приемала други витамини каквито и да е, но според мен е хубаво да пие нещо за подсилване на целия организъм . Понеже не живеем в България, а в Кипър бихте ли ме посъветвали какво мога да и дам да бъде натурално и безвредно и полезно за развитието й! Благодаря предварително!
zlati88

Мнениеот Dr Galina Kisyovа » 05 Юни 2015, 11:49

zlati88 написа:Здравейте д-р Кисьова искам да попитам дали е нужно дъщеря ми да приема някакви витамини за укрепване на имунитета тя е на година и 3 месеца роди се преждевременно в 35 седмица с тегло 1866 гр. Претърпя и операция на хранопровода стоя почти месец в неонатологията в кувьоз . След като ни изписаха от там се прибрахме и не ни казаха дали да пие някакви витамини или не. Давах и желязо 1 месец и то по моя инициатива и до сега не е приемала други витамини каквито и да е, но според мен е хубаво да пие нещо за подсилване на целия организъм . Понеже не живеем в България, а в Кипър бихте ли ме посъветвали какво мога да и дам да бъде натурално и безвредно и полезно за развитието й! Благодаря предварително!

Здравейте,
може да използвате натуралните продукти на Борола, за вашето дете е подходящ приема на Имунобор кидс актив сироп.

Поздрави,
д-р Кисьова
Д-р Галина Кисьова
Dr Galina Kisyovа

Мнениеот Irinata » 22 Юни 2015, 09:45

Здравейте д-р Кисьова!

От седмица на едното ми дете се появяват някакви кафяви петна,които изчезват за 2-3 дни след което ново се появява.Първоначално мислих,че са от падане или другото ми дете нещо я е ощипала,както и мъжа ми твърди но според мен не са синки,ами са си кафяви петна.На,какво може да с едължи това нещо,спад в имунната система или нещо друго,притеснявам се много да не е признак на нещо сериозно.Какво е Вашето мнение и какъв Доктор трябва да посетим.Преди два месеца пусках ПКК профилактично,всичко беше ок,само АСАТ беше 40 при граница до 30 но според педиатърката ни няма повод за притеснение.Иначе,като цяло е здраво дете,почти не боледува,има лека форма на ДЦП вследствие ранно раждане( 7 месец),сега е на 5 г.

Ще очаквам снетърпение Вашият отговор!
Поздрави,Ирина
Irinata

Мнениеот Dr Galina Kisyovа » 25 Юни 2015, 12:49

Irinata написа:Здравейте д-р Кисьова!

От седмица на едното ми дете се появяват някакви кафяви петна,които изчезват за 2-3 дни след което ново се появява.Първоначално мислих,че са от падане или другото ми дете нещо я е ощипала,както и мъжа ми твърди но според мен не са синки,ами са си кафяви петна.На,какво може да с едължи това нещо,спад в имунната система или нещо друго,притеснявам се много да не е признак на нещо сериозно.Какво е Вашето мнение и какъв Доктор трябва да посетим.Преди два месеца пусках ПКК профилактично,всичко беше ок,само АСАТ беше 40 при граница до 30 но според педиатърката ни няма повод за притеснение.Иначе,като цяло е здраво дете,почти не боледува,има лека форма на ДЦП вследствие ранно раждане( 7 месец),сега е на 5 г.

Ще очаквам снетърпение Вашият отговор!
Поздрави,Ирина

Здравейте,
не бих могла да кажа от какво са тези петна, без да съм ги видяла, затова е добре, когато се появят веднага да ги снимате и да го заведете на преглед при Педиатър. Ако отново се появят е добре да направите отново кръвна картина.

Поздрави,
д-р Кисьова
Д-р Галина Кисьова
Dr Galina Kisyovа

Мнениеот marianka83 » 19 Авг 2015, 16:35

Здравейте д-р Кисьова, искам да попитам за детенце на 2 г. и 2 месеца, предстои му да тръгне на ясла от октомври, какво да давам за подсилване на имунитета. За сега давам само водоарсли на аквсорс. Детето е поддатливо на постоянни задни хреми, от които през нощта и рано сутрин след сън силно кашли.Имам чуството , че секретите задните се превърнаха в хронични
marianka83

Мнениеот s_ivelina » 24 Авг 2015, 10:21

Здравейте!
Идва есенния период на настинки,грипове и т.н.Препоръчайте ми с какво да започна от сега,от дена дена и давам витамин Ц,понеже тя получи алергичен дерматит и се наложи лечение на Ксизал и Урбазон,
мисля да продължа още 5 дена с витамин Ц първоначално и после какво мога да й дам ,това ще е началото на септември вече,мисля Уелкид сиропа да й го дам началото на ноември,понеже знам от Вас,че се приема 3 месеца.и после почивка 1 месец..Предложете ми нещо..Благодаря!Наистина ми помагате!Без Вас за никъде!Хубав и усмихнат ден! ;)

Само да добавя дерматита нацяло й мина,изчистена е ,нямаме пъпки..
s_ivelina

ПредишнаСледваща

Назад към Архив