13 Апр 2013, 23:55
14 Апр 2013, 15:58
rosidimi написа:Здравейте!
Котаракът ми е на 9 год.От миналото лято има проблем с козината-първо се появиха пъпчици по корема,като от непрестанното близане изцяло се оскуба коремната област.Стана неспокоен,криеше постоянно,миеше се.След седмица петънцата се разпространиха и под мишниците,кожата беше зачервена.Водя го почти всяка седмица при ветеринар-и какво ли не опитвахме-няма гъбички(прави посявка доктора),изследва материал под микроскоп,за бълхи,за алергии и др.Изписа му лечение с кортикостероиди-таблетки и антибиотик,мазила-кортизем и трикополи,спирт-хлорхексидин.От всичко това,няма никакъв ефект.Иначе си хапва добре,но горкото няма мира-постоянно се мие и козината му от 2дни е влажна.
Сега вратът му е оголен,кожата отначало беше силно зачервена,после промени пигментацията си на черна и се появиха люспички,които като ги бутна с пръст се ронят.Вчера,като го изкъпах,ми направи впечатление,че цялата шия,след изсушаване е влажна,сякаш има порички и е изпотен.На сутринта вече се бяха образували корички.
Забравих да спомена,че има и др.котарак в къщи-той слава Богу-няма такива проблеми.
Бихте ли изразили мнението си.С какво да му помогна и как?
С нетърпение ще очаквам отговор.
19 Апр 2013, 12:46
20 Апр 2013, 09:57
20 Апр 2013, 10:04
sisa70 написа:здравейте бих искала вашето мнение за тази рана в устата на котето не се подобрява с нищо но расте слагам снимки за по ясно
предварително ви благодяря!
21 Апр 2013, 01:33
sisa70 написа:здравейте бих искала вашето мнение за тази рана в устата на котето не се подобрява с нищо но расте слагам снимки за по ясно
предварително ви благодяря!Котето е на 7 години хранихме я с храна от немските магазини DM -пастет тяхна марка и след това с Уискас
Много ви благодаря за вниманието!
И ние не знаем от какво го получи но когато го видяхме за първи път всъщност започна да и тече кръв от устата и помислихме че се е одрала после започнах да я проверявам и видях че е като язвичка и всеки ден расте Сега не тече кръв но доста порасна получи се малко и от другата страна на устата Тя се храни нормално играе просто няма промяна в поведението и Мазахме я с гранофолин но няма промяна
21 Апр 2013, 09:03
Dr Iskren Stanilov написа:sisa70 написа:здравейте бих искала вашето мнение за тази рана в устата на котето не се подобрява с нищо но расте слагам снимки за по ясно
предварително ви благодяря!Котето е на 7 години хранихме я с храна от немските магазини DM -пастет тяхна марка и след това с Уискас
И ние не знаем от какво го получи но когато го видяхме за първи път всъщност започна да и тече кръв от устата и помислихме че се е одрала после започнах да я проверявам и видях че е като язвичка и всеки ден расте Сега не тече кръв но доста порасна получи се малко и от другата страна на устата Тя се храни нормално играе просто няма промяна в поведението и Мазахме я с гранофолин но няма промяна
Здравейте,
Благодаря за снимките, които ми изпратихте. До колкото разбирам, котето се лекува само с гранолин. Това е крайно недостатъчно. Необходимо е изготвянето на тоалет на раната и подбор на подходящи антибиотици спрямо първопричинителя. Вероятността за самооздравяване е минимална. Съдейки по снимките, раната се влошава и намесата на специалист в най-скоро време е препоръчителна.
Моля отговорете (на сайта на Фрамар) на въпросите, които съм ви задал в имейла.
С поздрав,
Д-р Искрен Станилов
21 Апр 2013, 23:31
sisa70 написа:Dr Iskren Stanilov написа:sisa70 написа:здравейте бих искала вашето мнение за тази рана в устата на котето не се подобрява с нищо но расте слагам снимки за по ясно
Здравейте,
Благодаря за снимките, които ми изпратихте. До колкото разбирам, котето се лекува само с гранолин. Това е крайно недостатъчно. Необходимо е изготвянето на тоалет на раната и подбор на подходящи антибиотици спрямо първопричинителя. Вероятността за самооздравяване е минимална. Съдейки по снимките, раната се влошава и намесата на специалист в най-скоро време е препоръчителна.
Моля отговорете (на сайта на Фрамар) на въпросите, които съм ви задал в имейла.
С поздрав,
Д-р Искрен Станилов
Здравейте,благодаря за бързия отговор Раната според мен не е от одраскване ,а си мисля ,че е от храната защото тя харесва само пастети и не иска суха храна забелязах че е получила и зъбен намък Раната е от 2 седмици но расте в дълбочина и се притеснявам да я мажа с друго защото тя ще го погълне
24 Апр 2013, 16:39
26 Апр 2013, 19:14