Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Как да разберем от какво количество вода се нуждае тялото ни?

24 Окт 2016, 19:41

И аз мисля, че не е много полезно и голямо количество вода да се пие. Въпреки че за бъбреците е добре да се пие, не се ли натоварват, ако се пие по 4-5 л на ден? Също и сърцето.

24 Окт 2016, 19:53

Разбира се, че бъбреците се натоварват от пиенето на толкова много вода и може от много полезно пиенето на много вода да стане вредно. Всеки сам избира колко вода да пие и по какъв начин да си разсипе здравето...

25 Окт 2016, 11:14

Как изведнъж решавате, че видиш ли като има нещо препоръчително, то е по 5 литра на ден?
много хора,а ма адски много хора, пият по 2 литра кола на ден, вместо да пият и чаша вода, много хора пият по 1 чаша вода вечер след вечеря, това са факти и ако се огледате около вас и попитате близките си по колко вода пият, ще разберете, че са далеч от препоръките, които са 2 литра на ден. Не са 5 литра, а са 2 литра. Останалите препоръки, според 30мл. на килограм мисля, че са по-скоро за горещите дни с повече физическо натоварване. Но за нормалното функциониране на организма ни трябват 1,5-2 литра вода. Това са препоръките, не са по 5 литра на ден!

Кога да пия вода - преди или след хранене?

17 Ное 2016, 16:15

Какво става с това пиене на вода, а всички казват, че след хранене не трябва да се пие вода, други казват, че ако искаш да храносмелиш по-бързо и да се отървеш от чувството на тежест, трябва да пиеш вода след хранене! Вече не знам кое е правилното, вие какви правила спазвате, или не спазвате нищо? Последно пиете ли вода по време на хранене, преди хранене, след хранене? Или не си позволявате да пиете изобщо нищо по време на яденето. Забраните, само за водата ли са или не трябва да се пие нищо? :roll:

Re: Кога да пия вода - преди или след хранене?

17 Ное 2016, 16:45

Общо взето правилото е такова, ч ене може да пиеш никаква студена вода, но пък какво е положениоето с топлата или поне тая на стайна температура - не знам.

17 Ное 2016, 16:55

Постоянно слешам, че е много вредно да пиеш вода докато се храниш. Но аз изпитвам нужда да пия точно тогава. От храната ожаднявам и докато се храня, си пийвам по глътка-две. Общо взето пия, когато ми се пие, не се съобразявам с такива предписания.

17 Ное 2016, 17:22

Lilly_milly написа:Постоянно слешам, че е много вредно да пиеш вода докато се храниш. Но аз изпитвам нужда да пия точно тогава. От храната ожаднявам и докато се храня, си пийвам по глътка-две. Общо взето пия, когато ми се пие, не се съобразявам с такива предписания.

Индикация, когато ожадняваш и искаш да пиеш повече вода е, че не пиеш достатъчно вода през другото време и заради това ожадняваш и по време на хранене.

17 Ное 2016, 20:14

Аз избягвам да пия студена вода, после имам чувството, че цялото ми тяло изстива, а коремът ми почва да къркори. Според мен най-добре преди хранене да се пие вода, после става тежко.

18 Ное 2016, 12:24

Не е хебаво да пиеш веднага след хранене вода, трябва да мине поне половин час.

18 Ное 2016, 13:52

Круме, водата и то със стайна температура преди хранене, точно така и ще ядеш по-малко като количество.ПО време на хранене не се пие вода, защото тя отмива чувството за ситост и един вид, ядеш до пръсване, затова аз докато ям - не пия вода :) След хранене и аз винаги съм жадна, но пак не трябва да се пие студена вода, защото иизстудява мазнините в тялото от храната и знаеш какво става с олиото, когато му налееш студена вода. Това се залепя по стомаха и не е кеф. Ако си много жаден - по-добре пий топла вода.
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 29