Как и кога правилно да пием вода - научни факти, здравословни ползи и развенчани заблуди

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Кога да пия вода - преди или след хранене?

Мнениеот Тиамат » 29 Дек 2016, 00:58

Май някой се шегува в този форум. Кой задава тези въпроси?! :shock: Много ясно, че се пие една чаша вода, затоплена полвин час преди храна. Пие се и през останалото време, но не по-малко от 1 час след храна. Пиенето на вода по време на храна не е препоръчително!
Тиамат

Мнениеот Anka » 29 Дек 2016, 09:37

Тиамат написа:Май някой се шегува в този форум. Кой задава тези въпроси?! :shock: Много ясно, че се пие една чаша вода, затоплена полвин час преди храна. Пие се и през останалото време, но не по-малко от 1 час след храна. Пиенето на вода по време на храна не е препоръчително!

Как така затоплена?! аз си пия нормална вода - от чешмата, не си я затоплям. :roll:
Аватар
Anka

Re: Наистина ли има ефект топлата вода с лимон?!

Мнениеот Anka » 29 Дек 2016, 09:39

iwoni написа:Само половин лимон ли се слага? Мислех, че повече. Какво му е гадното, гълта се набързо и готово :smile: .

хайде сега, готово било, на теб като ти е готово, явно на другите не им е и готово.
На мен също ми става гадно, когато пия топла вода, не знам как хората успяват. Виж, да е чай - малко по малко да го изпия, може, но топла вода само веднага ми се задействат рефлексите и ми иде да скоча в тоалетната. :lol:
Аватар
Anka

Мнениеот pravilno » 29 Дек 2016, 09:57

Наистина е малко странно усещането да пиеш топла вода :lol: . Знаеш, че не е чай, не е и толкова топла като него, едно такова блудкаво. Но като знаеш, че това нещо ще изчисти и стимулира организма ти, се прежалваш и се настройваш :grin: .
pravilno

Мнениеот pravilno » 29 Дек 2016, 10:00

Тиамат написа:Май някой се шегува в този форум. Кой задава тези въпроси?! :shock: Много ясно, че се пие една чаша вода, затоплена полвин час преди храна. Пие се и през останалото време, но не по-малко от 1 час след храна. Пиенето на вода по време на храна не е препоръчително!

Защо да не е препоръчително, какво ще стане? Не съм усетила да ми създава проблеми.
pravilno

Мнениеот Ваня Стойчева » 29 Дек 2016, 10:53

Пия топла вода с лимон всяка сутрин от близо 5 години. В началото ми беше ужасно неприятно, но се свиква, и сега не ми е любимото, но го правя главно, защото трябва. :mrgreen:
Поне се отървах от запека, но не знам заради него или защото много намалих месото и млечните продукти. :roll:
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот страстоцвет » 29 Дек 2016, 11:49

Мазнините ви ще станат студени из корема и ще залепнат по стените на стомаха и ще е грозна картинка, но никой не го спазва, пречи и на храносмилането. :)
страстоцвет

Мнениеот zheleva212 » 29 Дек 2016, 16:37

Наистина никой не го спазва, никой не се и сеща, че може да има някакво значение това. Ама пък много стресиращо постоянно да следиш кога си пил вода, кога да пиеш, дали да пиеш. То да беше само това :mrgreen:
zheleva212

Мнениеот dessiblond » 29 Дек 2016, 17:43

И аз съм видяла само хубави и полезни неща от този метод, благодаря на човека, който пръв ми го каза. Много съм доволна и не пропускам сутрин да го пия. В началото бях решила, че е хубаво да си правя почивка - 20 дена пия, 7 - не, но реших, че няма от какво да си почивам и вече всеки ден го пия.
dessiblond

Мнениеот Pipilota » 02 Яну 2017, 12:20

Само на гладно ли трябва да се пие, направо ме зачудихте! Аз не я обичам особено, но мисля сега да взема да изпия една, наистина е хубаво да се научим да пием много здравослоната вода с лимон, колкотои да е неприятно. Чувала съм, че много освежава, макар че и на мен да ми действа по-скоро неприятно. Може би защото не сме свикнали да пием топла вода, все пак това си е чаша вода! Кисела . :mrgreen:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

ПредишнаСледваща

Назад към Рецепти и полезни съвети