Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
04 Юли 2018, 15:25
По време на ядене не се пият течности, макар, че като си спомня като малки много пиехме безалкохолни докато ядем...
Но вода се пие около 30-тина минути преди ядене и поне час след това.
04 Юли 2018, 17:01
добре е да пиете 8 чаши вода на ден, ама кога не съм запознат.
17 Авг 2018, 09:06
Твърдят, че от топлата вода си решават проблема със запека, а некои тези са, че топлата пречиства по-добре от токсините, отколкото студената.
17 Авг 2018, 09:20
Моята жена пие топла вода с мед и канела всяка сутрин и казва че и помага много за перисталтиката... Сега да е отслабнала чак пък толкова и аз да не съм забелязал, едва ли... Може в началото като е почнала да е имало някакво раздвижване с кг, все пак тя казва че станала по редовна в използването на тоалетната, което преди ѝ беше голям проблем особено след като роди 2 то ни дете, все се оплакваше, че ѝ е подут корема и това и създаваше дискомфорт.
20 Авг 2018, 16:13
За корема е добре, пък и прочиствала тялото по-добре, едно време тея твърдения съм ги чела от д-р Михайлов, известен хомеопат.
20 Авг 2018, 16:46
До колкото знам е препоръчително да се пие топла вода или напитки, защото се усвояват по-бързо от организма. Ако е студена, тялото изразходва повече енергия, първо, за да я стопли до телесна температура, второ, за да се възползва от нея. Отделно аз като пия топла вода през деня утолявам жаждата си и не се потя толкова през жегите. Студена също пия-но рядко. Разхлаждам се, но след това пак съм жадна.
05 Сеп 2018, 16:32
За мен пък тополата вода е като супа, не мога да утоля жаждата си. Тук не говоря да пия ледена вода, но определено предпочитам такава, която е с по-ниска от телесната температура.
18 Окт 2018, 12:26
Аз си пия вода, когато ми се пие, не го мисля дали скоро съм яла или не. Но ако си добре хидратиран няма да ти се пие вода преди или след хранене, обаче ако цял ден караш на 1-2 чаши вода, нормално да изпитваш силна жажда, все пак течността е важна за смилане на храната.
18 Окт 2018, 12:34
Слушайте организма си :) Но като цяло не е ок да се налеете с вода преди или след хранене. Може да се пийне, но не и да се прекалява. После му става тежко на човек и в двата случая.
Затова: Пийте айрян!!!!!