Как и кога правилно да пием вода - научни факти, здравословни ползи и развенчани заблуди

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Пиете ли вода от чешмата у дома?

Мнениеот Lisica » 23 Май 2017, 13:48

И аз пия, чак пък толкова, когато има минерална вода, пия от нея, когато няма пия каквато има. Не ми е цел купуването на минерална вода ;)
Аватар
Lisica

Мнениеот Monika_Spasova » 23 Май 2017, 15:13

Пия от всякъде вода, и чешмяна, и минерална, и изворна, и от различните поточета, когато пътуваме, да чукам на дърво, не съм имала проблеми досега. Нямам някакви там притеснения, че ще ми стане нещо, или че водата в чешмата е вредна, мръсна, пълна с хлор или знам ли и аз с какво.
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот Jully » 23 Май 2017, 15:52

Ами ние от както сменихме тръбата у дома за чистата и вода и когато видях каква мръсотия е вътре се отказах от всякъде да пия вода от чешмата. Може би не сте виждали какво се крие в тръбите ви и затова пиете от там вода без притеснения.
Аватар
Jully

Мнениеот Monika_Spasova » 24 Май 2017, 09:28

Jully написа:Ами ние от както сменихме тръбата у дома за чистата и вода и когато видях каква мръсотия е вътре се отказах от всякъде да пия вода от чешмата. Може би не сте виждали какво се крие в тръбите ви и затова пиете от там вода без притеснения.

Да, не сме сменяли тръби, на вкус на намирам различки, водата ми се струва нормална вода. :roll:
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот Lili_gagarin » 26 Май 2017, 11:56

Не вярвам някакви усложнения за здравето да могат да се появят, ако се пие вода от чешмата, ама знаем, че е мръсна и това е. Макар че има що да се притесняваме, виждате каква е водата, по новините няколко пъти ни обясниха какъв е състава й.
Lili_gagarin

Re: Наистина ли има ефект топлата вода с лимон?!

Мнениеот Malina » 29 Май 2017, 15:48

Наскоро четох, че студената вода с лимон била по-полезна след ставане, а не топлата. :mrgreen:
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Re: Кога да пия вода - преди или след хранене?

Мнениеот miron » 02 Юни 2017, 15:35

Четох доста по въпроса и проблемът не е в пиенето на ВОДА а в пиенето на кола, газирана вода, вино, ракия или бира, докато се яде. Вода може да се пие.
miron

Мнениеот Pipilota » 17 Юни 2017, 19:07

На някои хора им действа много добре, казват, че прави pH в организма алкално, както е добре да бъде. Киселинното действало зле и повишавало риска от рак. Дали е истина или не, не знам. Но аз предпочитам да си го набявам това pH от зеленчуци, имам проблеми с лимоните и не се чувствам добре.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Pipilota » 17 Юни 2017, 19:07

но пък сега се сещам, че един приятел ми разказва как един познат е свалил много килограми само с консумацията на лимони и вода, рано сутрин. Но е ял много лимони дневно.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Malina » 05 Юли 2017, 13:15

Възможно е. Когато пием вода с лимон сякаш автоматично ни се отяжда след това, свива корема. А ако са много лимоните, още повече.
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

ПредишнаСледваща

Назад към Рецепти и полезни съвети