Кокоши трън - може ли да го изгоря с цигара?

Re: Кокоши трън

Мнениеот elena » 05 Апр 2012, 09:24

Има един компрес, който много помага при кокоши тръни, но се стои с него 24 часа... Процедурата е следната - режат се две шайби от суров картоф, като в едната се издълбава дупчица с големината на кокошия трън. Издълбаната шайба се "нахлузва" върху него и отгоре се поставя смес от вътрешността на домат и салицил. Отгоре се поставя другата шайба и компреса се стяга хубаво с бинт.
elena

Мнениеот krasko » 11 Апр 2012, 09:57

Аз имах кокоши трън на стъпалато и беше много неприятно, но се справих с лук и оцет - разрязвате на 4 части 1 глава лук, поставяте ги в буркан и заливате с оцет, докато се покрият /най-добре използвайте малко бурканче от пюре или сладко/. Една седмица съм си правил компреси с части от лука и кокошия трън сам си падна. Но е необходимо постоянство, за да има ефект. Аз налагах компреса вечер, тъй като през деня бях на работа и нямах възможност, но на който както му е удобно, така да го направи.
krasko

Мнениеот southern_sun » 17 Апр 2012, 16:55

elena написа:Има един компрес, който много помага при кокоши тръни, но се стои с него 24 часа... Процедурата е следната - режат се две шайби от суров картоф, като в едната се издълбава дупчица с големината на кокошия трън. Издълбаната шайба се "нахлузва" върху него и отгоре се поставя смес от вътрешността на домат и салицил. Отгоре се поставя другата шайба и компреса се стяга хубаво с бинт.

Не го знаех това. Но за домата знам, че изсмуква гной.
southern_sun

Мнениеот lini_leni » 30 Сеп 2013, 12:47

Чувала съм за домата, че помага много при кокоши трън, не съм изпробвала и за сега не ми се е налагало след като го унищожих с пчелен клей (прополис) и двете се налагат в/у мястото и стоят там възможно най-дълго, за прополиса е най-добре да бъде твърд, като от него се откъсва малко парченце, прави се на "палачинка" и се налага, аз спях с него и го сменят на сутринта, така и през деня. Успех :)
lini_leni

С какво да премахна мазолите вкъщи?

Мнениеот PasDeDeux » 28 Яну 2014, 17:54

Напоследък нося много неудобни обувки, но те са единствените, които не пропускат вода. От тях ми се появиха невероятни мазоли, които не зная как да премахна.
От друга страна ходя на спортни танци.

Обувките, които нося там също са много доста неудобни, общо взето мазолите ми са, както отпред по пръстите, така отстрани на кокалчетата, а също имам и отзад при петата. :(

Много ме е срам да отида на педикюр, :oops: защото мазолите на краката ми толкова много и толкова големи. Чудя се дали има лек за вкъщи, който да мога да прилагам всекидневно, а след като поотминат, тогава да отида на цялостен педикюр?

Можете ли да ми препоръчате мехлемче или някакъв друг начин за премахване на мазоли, което да купя от аптеката или приготвя вкъщи? :?
PasDeDeux

Re: С какво да премахна мазолите вкъщи?

Мнениеот lussy » 28 Яну 2014, 17:57

Я не се излагай ами отивай на педикюр. Какво ще се мъчиш с някакви неща да мажеш, когато не знаеш дали ще ти помогнат? Какво толкова срамно има и по-гадни неща са виждали от твоите крака във всеки случай! :)
lussy

Мнениеот beautymaniac » 11 Фев 2014, 16:20

Аз имам ето такава пила Изображение, купих си я от ягодата преди време. Помага ми много при отстраняване на загрубяла кожа по краката. Потърси нещо подобно. И ги мажа с различни масла, последно ползвам масло от ший. Определено има разлика :D
beautymaniac

Мнениеот pepa1974 » 28 Фев 2014, 18:10

Има различни видове пемза има ти 100 варианта в ДМ чагазините-от 2 до 5-6 лв
pepa1974

Мнениеот annydance » 07 Мар 2014, 18:03

beautymaniac написа:Аз имам ето такава пила Изображение, купих си я от ягодата преди време. Помага ми много при отстраняване на загрубяла кожа по краката. Потърси нещо подобно. И ги мажа с различни масла, последно ползвам масло от ший. Определено има разлика :D

Стига с тая ягодка де, такова каквото го има в останалите магазини го има и там, все едно кой знае какво, всеки твой коментар ягодка, та ягодка, за какво да пазаруваме такива елементарни неща, когато на ъгъла има ДМ или друг подобен магазин?
annydance

Мнениеот annydance » 07 Мар 2014, 18:04

pepa1974 написа:Има различни видове пемза има ти 100 варианта в ДМ чагазините-от 2 до 5-6 лв

Понякога не е до пемзата, когато са по-големи става въпрос за много добре накисната кожа и кюрета, а само като заглаждащо средство се ползва пемзата ;)
annydance

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с кожни и венерически болести