Кокоши трън - може ли да го изгоря с цигара?

Кокоши трън - може ли да го изгоря с цигара?

Мнениеот deva » 13 Фев 2012, 23:21

Имам кокоши трън на крака,как да го махна ?С какво да го лекувам ?Четох разни бабешки рецепти и не знам с какво да започна.Ако някой се е сблъсквал с това да даде съвет. Може ли мазол да се отстрани с горяща цигара?
Аватар
deva

Re: Кокоши трън

Мнениеот southern_sun » 14 Фев 2012, 17:42

deva написа:Имам кокоши трън на крака,как да го махна ?С какво да го лекувам ?Четох разни бабешки рецепти и не знам с какво да започна.Ако някой се е сблъсквал с това да даде съвет.

Веднага ти отговарям - можеш да опиташ с марля с мед върху, която постави найлоново покритие за да не си цапаш чорапите,също така пак с бабешки лекове можеш да опиташ с чай от билката зайча стъпка – градско, градинско омайниче (гребник).
southern_sun

Мнениеот Bella » 14 Фев 2012, 17:48

Аз пък знам за едни лепенки, които се поставят на кокошия трън и така се маха, но дали има ефект това е друга работа.
Аватар
Bella

Кокоши трън

Мнениеот Saiman » 14 Фев 2012, 21:30

Мазане на мястото със белия сок от смокиня и така докато изчезне.Като се откъсне листо от смокиня потича бял сок,точно този сок се използва.Успех
Saiman

Мнениеот trojan horse » 18 Фев 2012, 23:40

Bella написа:Аз пък знам за едни лепенки, които се поставят на кокошия трън и така се маха, но дали има ефект това е друга работа.

Определено няма ефект,пробвани са и нищо не става.Кокоши трън или още плантарни брадавици се причиняват от човешки папиломен вирус,който атакува епителните клетки на кожата.Появяват се по ходилото и растат навътре.Махнаха ми един с течен азот и за сега не се е появил друг.
trojan horse

Мнениеот tweety » 22 Фев 2012, 12:02

trojan horse написа:
Bella написа:Аз пък знам за едни лепенки, които се поставят на кокошия трън и така се маха, но дали има ефект това е друга работа.

Определено няма ефект,пробвани са и нищо не става.Кокоши трън или още плантарни брадавици се причиняват от човешки папиломен вирус,който атакува епителните клетки на кожата.Появяват се по ходилото и растат навътре.Махнаха ми един с течен азот и за сега не се е появил друг.

И аз съм чувала за течен азот, но искам да попитам тази манипулация от кожен лекар ли се извършва или може какъв да е лекар да я направи?
tweety

Мнениеот Memento » 22 Фев 2012, 16:10

Аз имах голям проблем като по-малък. Ефект имало млечицето което се отделя от колните на смокинята точно преди плода, пробвах за малките помогна но за по-големите не. След това отидох и ми ги махнаха с течен азто от тогава съм няма никакви проблеми с това!
Аватар
Memento

Мнениеот Даниела Стоянова » 24 Фев 2012, 15:51

Memento написа:Аз имах голям проблем като по-малък. Ефект имало млечицето което се отделя от колните на смокинята точно преди плода, пробвах за малките помогна но за по-големите не. След това отидох и ми ги махнаха с течен азто от тогава съм няма никакви проблеми с това!

Това млечице разяжда кожата ли? Ако е така значи когато си берем смокини трябва да пазим ръцете си да не попадне по кожата. Странно!
Даниела Стоянова

Мнениеот tweety » 02 Мар 2012, 11:57

Дано не бъркам мястото на коментара, но смятам, че кокошия трън са един вид брадавици.И в този ред на мисли, предлагам няколко билки, които се борят успешно със премахването на брадавиците.

- хвощ – прави се отвара от 2 с.л от билката, които се заливат с чаша вряла вода. Варите още 15 мин, след, което прецеждате и охлаждате, с тази отвара можете да намажите поразените места.
- евкалипт – Както при хвоща вземете като 2 с.л. евкалипт залейте го с вряла вода за 15 минути. След това съдът се прмества на тъмно място за още час. Когато изтече това време, в отварата се разтваря мед. От сместа се мажат по няколко пъти на ден местата с брадавици;
- кантарион – вземете 30 грама цветчета от кантарион и ги залейте с чаена чаша зехтин. Варете тази смес на бавен огън за около половин час. След като престои още 2 часа, се прецежда и от нея се правят компреси за лечение брадавици с билки.
tweety

Мнениеот alegri » 05 Апр 2012, 03:48

Здравейте,за брадавиците и кокоши трън ,отивате при личен лекар искате направление -талон за кожен и той след преглед -консултация може третира засегнатият участък на кожата неколкократно с течен азот защото,от едно прилагане няма да има ефект,лепенките за които са писали са ефектни за мазоли и съвесем скоро появили се кожни недостатъци,млякото от смукиня е сложна и дълготряйна процедура .но има ефект .Лично по мое желание се подложих на процедурите с азот и сега се радвам на чиста и доре изглеждаща кожа на ръцете ,леко пощипване и парене се усеща само при контакта на азота до кожата,след това остава светли кръгове и кожата се подува,като мазол и в края на терапията се образуват сухи корички които изпадат сами,така беше в моето лечение. И не винги САМОЛЕЧЕНИЕТО е изход от здравословен проблем.
alegri

Следваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с кожни и венерически болести