Кокоши трън - може ли да го изгоря с цигара?

Re: С какво да премахна мазолите вкъщи?

Мнениеот Yarost » 26 Апр 2016, 15:00

Pipilota написа:
Yarost написа:Имам един на стъпалото от много години и никога не успявам да го премахна изцяло. Поизтъни се за известно време и после пак го има. Не знам в домашни условия как успявате да се отървете напълно.

Да не е кокоши трън?

Как изглежда кокошия трън?
Yarost

Мнениеот zagrijena » 27 Апр 2016, 10:50

Yarost написа:
Pipilota написа:
Yarost написа:Имам един на стъпалото от много години и никога не успявам да го премахна изцяло. Поизтъни се за известно време и после пак го има. Не знам в домашни условия как успявате да се отървете напълно.

Да не е кокоши трън?

Как изглежда кокошия трън?

Удебеляване на кожата с връхче и много боли :sad: .
zagrijena

Мнениеот Yunona » 03 Май 2016, 12:25

Препоръчвам една чудесна течност за премахване на мазоли, кокоши тръни и удебелявания по кожата. Ефективно средство на добра цена. Само трябва да се внимава при нанасяне да не засегне здравата кожа и проблемът е решен за броени дни:
http://apteka.framar.bg/30018160/%D1%81 ... 0%BC%D0%BB
Yunona

Мнениеот roksana » 03 Май 2016, 13:04

Добро е, ползвала съм го. Но наистина трябва да се внимава при нанасянето, аз така си направих малко проблем, защото мацнах и върху здрава кожа :shock: .
roksana

Как да се отърва от кокошия трън?

Мнениеот sofi_black » 12 Юли 2016, 16:11

Надявам се да ми помогнете и да ми дадете полезни съвети, защото вече не издържам! Появи ми се на пръст на ръката кокоши трън. Досега не бях патила от такова чудо и нямам представа как се появи и защо! Даже нямам представа дали е заразно или не. Моля ви, кажете как да разкарам това болезнено и неприятно образувание от пръста си? Бих опитала всичко - билки, отвари, лекарства, мазила. Кое е най-ефективното?
sofi_black

Re: Как да се отърва от кокошия трън?

Мнениеот Fancy » 12 Юли 2016, 16:47

Кокошият трън е направо проклето и неприятно нещо. Може да е много надълбоко, все едно си пуска корени и трудно се премахва. Иди да ти го изгорят с азот. Остава стряскаща рана, но това като че ли е най-ефикасното. После си зараства раната. Но не е гаранция, че пак няма да се появи.
Fancy

Мнениеот red_eyes » 13 Юли 2016, 09:28

Лошото на кокошия трън е, че няма отърваване от него. Веднъж появи ли се, до живот все ще си показва рогата дори след месеци, години. Не знам какво го причинява. Моята майка го налагаше със смес от стрит аспирин и свинска мас и правеше като компрес. Така стоеше цяла нощ в продължение на няколко дни, докато не се махне.
Аватар
red_eyes

Мнениеот roksana » 13 Юли 2016, 10:19

Баба ми го цереше със сок от смокиня. Листо или самия плод пускат бяла течност и с нея се маже кокошия трън. Но преди това трябва добре да е размекната кожата, за да може да се премахне излишната и да се намаже точно където е огнището.
roksana

Мнениеот Rali_hr » 13 Юли 2016, 11:02

roksana написа:Баба ми го цереше със сок от смокиня. Листо или самия плод пускат бяла течност и с нея се маже кокошия трън. Но преди това трябва добре да е размекната кожата, за да може да се премахне излишната и да се намаже точно където е огнището.

И как се маха?
Аватар
Rali_hr

Мнениеот klara » 13 Юли 2016, 12:24

Няма универсално лекарство против кокошия трън. Доколкото знам причината да се появи е заразяване с разновидност на човешкия папилома вирус. Някои и с чесън го мажат. Образува се коричка след третирането, която после си пада или лесно се маха.
klara

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с кожни и венерически болести