Аз ползвам, просто е неизбежно. Все за притопляне на някоя вчерашна храна става, а и е удобна, определено. Знам, че има и вредно влияние, но човек като няма време.
Голямо вредно влияние не мисля, че има, но и сегашните печки успешно я пренебрегват, има такива с таймери, има и такива, които загряват бъквално за 2-3 минути, така че може да се претопли яденето там за 5 минутки :)
и аз е отказах от микровълновата, исках да взема заради малкия. но бяхме скоро в приятлека, която има нова фурна, загряваше толкова бързо, че реших там да вложа повече. :) иначе нямам притеснения, че е опасна или нещо такова, за мен просто е не особено полезна вещ.
Микровълновата е голямо удобство, това не може да се отрече. Загрява бързо и е подходяща за малки порци и загрява всичко, не е нужно постоянно да се пускат печки и котлони,за да се затопли каквото и да е било.
много клипове има вечев, които доказват, че микровълновата не вреди. Всички обаче си мислят, че с нея са супер застрашени от ракови заболявания. за съжаление не ни пази микровълновата от това, аз я използвам спокойно и доста често, поне веднъж на ден притоплям нещо в нея.
Не ми се е случвало, аз доста пазя микровълновата, полезен уред ми е и не мога да рискувам. Веднъж бях сложила един гювеч да се пече имах проблеми с него, че се спука, н одруги инциденти не сме имали, от както преминах на стъклена посуда.
Не знаех, че микровълновата е тайното оръжие на втората световна война! Но щом действа срещу хлебарки - добре. Ще пусна и една мишка вътре! А на въпроса, ползвам микровълнова, досега храната ми не е оживявала вътре!
Ползвам я всеки ден, даже по няколко пъти на ден. Не го мисля и не се притеснявам изобщо, топля си почти всяко ядене в нея, а много често я ползвам дории за готвене. За мен това са спекулации, че са много вредни и видиш ли, заради това има рак
Такъв уред не съм имала у нас, никога. Не ми е нужен, обикновено готвя и се изяжда на мига, въобще не ми остава възможността да притоплям. В дома на родителите ми има, понякога съм я ползвала. За мен е ненужен електроуред, не се притеснявам толкова от опасностите от нея, колкото от това, че за мен е ненужда и няма смисъл да ми заема място по плота.
Когато храната ми излезе жива от микровълновата, тогава ще спра да я ползвам. Макар че този уред у нас го включваме изключително рядко, защото не притопляме често храна, той си е част от нашата кухня и го ползваме без притеснения. Както се казва, няам да живеем до 100 години я.