Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Опитвали ли сте се да се справяте с безсънието, хапвайки ориз?

06 Фев 2017, 13:30

S_Milenska написа:Не съм пробвала, но мен обикновено ме хваща безсъние към 3ч. дали е нормално тогава да стана и да се наям с ориз и пак да легна да спя, за да се събудя в 7ч за работа?

Звучи като пълна глупост, тва с ориза. Може да има някакъв ефект, но минимален и не е нещо, с което реално да пребориш безсъние.

Re: Опитвали ли сте се да се справяте с безсънието, хапвайки ориз?

22 Фев 2017, 16:17

Ако преям на вечеря мога да спя спокойно, без значение с ориз или с маруля ще преям. :lol:

Re: Опитвали ли сте се да се справяте с безсънието, хапвайки ориз?

23 Фев 2017, 12:53

Добре де, много ми е странно, може би предизвиква някаква ленивост - да, но чак по някаква странна форма да е определящ начин за спирането на безсънието...

Re: Опитвали ли сте се да се справяте с безсънието, хапвайки ориз?

23 Фев 2017, 14:55

rabotnata pchela написа:Добре де, много ми е странно, може би предизвиква някаква ленивост - да, но чак по някаква странна форма да е определящ начин за спирането на безсънието...

Ми според мен защото е храна, която не предизвиква киселини, нито например тежест, затова лесно и спокойно може да спи човек, не като да е ял люти чушки с боб :)

Re: Опитвали ли сте се да се справяте с безсънието, хапвайки ориз?

12 Мар 2017, 10:34

Monika_Spasova написа:
rabotnata pchela написа:Добре де, много ми е странно, може би предизвиква някаква ленивост - да, но чак по някаква странна форма да е определящ начин за спирането на безсънието...

Ми според мен защото е храна, която не предизвиква киселини, нито например тежест, затова лесно и спокойно може да спи човек, не като да е ял люти чушки с боб :)

Така е, лесно се смила и все пак засища толкова, че да ни се доспи от него. Обаче като средство за борба с безсънието е смешно.

Ориз Басмати - начин на приготвяне?

28 Юли 2017, 09:48

До скоро не бях ял ориз Басмати, но в един ресторант го опитах и ми хареса много, затова взех и за у нас. Само че вкъщи опита да се приготви беше провал... нито беше вкусен, а за вида му няма да говоря изобщо. :lol:
Кажете, вие как го приготвяте, за да стане вкусен, зрънцата да се отделят и да си е струвала покупката? :?:

Re: Ориз Басмати - начин на приготвяне?

28 Юли 2017, 10:59

Много го ям басматито, даже и някой път само с подправки или само с масло си го правя. Той се вари главно, за печен не съм пробвал. Нещо,което предполагам, че не си направил е да го измиеш, а това е много важно. Измиваш го докато водата стане чиста от него, която пада. Слагаш го на котлона с вода 1,5 ч. ориз :3 чаши вода. Когато заври намаляш или изключваш котлона и го покриваш с капака. Оставяш го за 15 минути след което го махаш от котлона и оставяш за още 5 минути затворено, без да отваряш ;) после разбъркваш и готово имаш супер ориз. В добавки с различни зеленчуци или пиле къри става много яко.

Re: Ориз Басмати - начин на приготвяне?

28 Юли 2017, 11:32

Измивам го добре и го варя според указанията на пакета. Винаги го оставям бял и чист ориза, никога не съм го готвила с нещо друго, примерно на домати с басмати няма да се получи. Но е страхотен ядков вкус, пробвай и следвай указанията на мирон, ще ти се получи.

Re: Ориз Басмати - начин на приготвяне?

28 Юли 2017, 15:53

И азн е съм приготвяла, винаги съм си мислила, че ще е много сложен за готвене и идеята да го направя само със сол.. но явно си има добър и специфичен вкус..

Re: Ориз Басмати - начин на приготвяне?

08 Сеп 2017, 11:21

Сега видях, че Крина са пуснали Ориз Басмати. Някой от вас пробвал ли го е вече, дали е добър ориз, или да заложа на някой друг стар вид? Досега не съм опитвала басмати и съм много любопитна, а като го видях този, бях на крачка да го купя.
800.jpg
800.jpg (83.68 KiB) Прегледано 7362 пъти
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 4, 5, 6, 7, 8