Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
06 Фев 2017, 13:30
S_Milenska написа:Не съм пробвала, но мен обикновено ме хваща безсъние към 3ч. дали е нормално тогава да стана и да се наям с ориз и пак да легна да спя, за да се събудя в 7ч за работа?
Звучи като пълна глупост, тва с ориза. Може да има някакъв ефект, но минимален и не е нещо, с което реално да пребориш безсъние.
22 Фев 2017, 16:17
Ако преям на вечеря мога да спя спокойно, без значение с ориз или с маруля ще преям.
23 Фев 2017, 12:53
Добре де, много ми е странно, може би предизвиква някаква ленивост - да, но чак по някаква странна форма да е определящ начин за спирането на безсънието...
23 Фев 2017, 14:55
rabotnata pchela написа:Добре де, много ми е странно, може би предизвиква някаква ленивост - да, но чак по някаква странна форма да е определящ начин за спирането на безсънието...
Ми според мен защото е храна, която не предизвиква киселини, нито например тежест, затова лесно и спокойно може да спи човек, не като да е ял люти чушки с боб :)
12 Мар 2017, 10:34
Monika_Spasova написа:rabotnata pchela написа:Добре де, много ми е странно, може би предизвиква някаква ленивост - да, но чак по някаква странна форма да е определящ начин за спирането на безсънието...
Ми според мен защото е храна, която не предизвиква киселини, нито например тежест, затова лесно и спокойно може да спи човек, не като да е ял люти чушки с боб :)
Така е, лесно се смила и все пак засища толкова, че да ни се доспи от него. Обаче като средство за борба с безсънието е смешно.
28 Юли 2017, 09:48
До скоро не бях ял ориз Басмати, но в един ресторант го опитах и ми хареса много, затова взех и за у нас. Само че вкъщи опита да се приготви беше провал... нито беше вкусен, а за вида му няма да говоря изобщо.
Кажете, вие как го приготвяте, за да стане вкусен, зрънцата да се отделят и да си е струвала покупката?
28 Юли 2017, 10:59
Много го ям басматито, даже и някой път само с подправки или само с масло си го правя. Той се вари главно, за печен не съм пробвал. Нещо,което предполагам, че не си направил е да го измиеш, а това е много важно. Измиваш го докато водата стане чиста от него, която пада. Слагаш го на котлона с вода 1,5 ч. ориз :3 чаши вода. Когато заври намаляш или изключваш котлона и го покриваш с капака. Оставяш го за 15 минути след което го махаш от котлона и оставяш за още 5 минути затворено, без да отваряш ;) после разбъркваш и готово имаш супер ориз. В добавки с различни зеленчуци или пиле къри става много яко.
28 Юли 2017, 11:32
Измивам го добре и го варя според указанията на пакета. Винаги го оставям бял и чист ориза, никога не съм го готвила с нещо друго, примерно на домати с басмати няма да се получи. Но е страхотен ядков вкус, пробвай и следвай указанията на мирон, ще ти се получи.
28 Юли 2017, 15:53
И азн е съм приготвяла, винаги съм си мислила, че ще е много сложен за готвене и идеята да го направя само със сол.. но явно си има добър и специфичен вкус..
08 Сеп 2017, 11:21
Сега видях, че Крина са пуснали Ориз Басмати. Някой от вас пробвал ли го е вече, дали е добър ориз, или да заложа на някой друг стар вид? Досега не съм опитвала басмати и съм много любопитна, а като го видях този, бях на крачка да го купя.

- 800.jpg (83.68 KiB) Прегледано 7362 пъти
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.