Пациенти използват марихуана за лечебни цели - подсъдимо ли е това

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Редно ли е онкоболни хора да бъдат съдени за притежание и употреба на марихуана?

Мнениеот dessiblond » 18 Мар 2015, 16:11

Относително е, при положение, че и медицинската марихуана не е легализирана, то в зависимост от случая трябва да се преценява дали е редно да се съди човекът или не, поне според мен.
dessiblond

Re: Редно ли е онкоболни хора да бъдат съдени за притежание и употреба на марихуана?

Мнениеот Elica » 18 Мар 2015, 17:13

То по принцип не е редно за нищо да го съдиш човека, ако е направил нещо, за да си помогне и да облекчи страданието си! :(
Аватар
Elica

Re: Легализиране на марихуаната

Мнениеот Andrey » 20 Мар 2015, 14:06

Не е лошо да се легализира марихуаната, все пак това е избор, който може всеки да направи, а дали ще продължи да пуши или не не е от значение, все пак забранена, тя пак лесно се намира. Поне хората, които я искат с лечебна цел лесно ще се сдобиват с нея.
Аватар
Andrey

Мнениеот Ваня Стойчева » 22 Мар 2015, 12:28

То е смешно направо, как ще го съдят човека, а има случаи и на осъдени за притежание на марихуана за 2-3 лева, което пак е супер смешна истори! Трябва най-накрая да е легализират, и без друго не е чак толкова лоша, както са алкохола и цигарите, аи надали някой би могъл толкова да се пристрасти към нея. Но това е друг въпрос, който може и да не се случи, но за медицински цели е задължителна просто! Особено, ако някой успее да ѝ премахне странични ефект от опиянение и забава. :roll:
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот rabotnata pchela » 22 Мар 2015, 21:50

Както и да го гледаме, никой няма да е очарован, ако се легализира марихуаната, хората не разбират ползите от нея, а виждат само минусите ;(
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот mix_twix » 23 Мар 2015, 12:54

За пореден път се убеждавам, че и законите и съдебната ни власт са страшна пародия! Съдят онкоболен за дето е пушил марихуана, а убийците ги пускат я условно я по друг начин.
Аватар
mix_twix

Мнениеот Локумът » 24 Мар 2015, 18:24

Тези хора берат душа, аз не мога да си обясня какво им пречи на някой си, че онкоболен се опитва по някакъв начин да облекчи и страданието си или вярва, че това ще му помогне, ама какъв им е проблема?!
Аватар
Локумът

Re: Марихуаната помага и на зависимите от хероин, смятате ли, че е редно да се декриминализира по този повод?

Мнениеот rabotnata pchela » 12 Ное 2015, 14:01

Като знам колко приятели имам, които тотално пропаднаха от пушене на марихуана, минаха на по-тежки неща в търсене на готин ефект и т.н. изобщо мога да кажа, че съм против. Разбира се това се приема консервативно от хората, които сега пушат или които не са ставали свидетели на хора, че техни близки са умирали от употребата на наркотици и не са им знаели началото просто.
Аватар
rabotnata pchela

Re: Марихуаната помага и на зависимите от хероин, смятате ли, че е редно да се декриминализира по този повод?

Мнениеот Lollipop » 17 Ное 2015, 10:31

rabotnata pchela написа:Като знам колко приятели имам, които тотално пропаднаха от пушене на марихуана, минаха на по-тежки неща в търсене на готин ефект и т.н. изобщо мога да кажа, че съм против. Разбира се това се приема консервативно от хората, които сега пушат или които не са ставали свидетели на хора, че техни близки са умирали от употребата на наркотици и не са им знаели началото просто.

Ами за съжаление, тръгне ли се по този път рядко има щастлив край.
Аватар
Lollipop

Мнениеот Kaya » 01 Дек 2015, 13:25

И аз не мога да се съглася, че трябва едва ли не да се препоръчва, като всяко нещо и тя има вреди!
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси