Полово предавани болести - онлайн консултация с венеролог

Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.

Re: Полово предавани болести - онлайн консултация с венеролог

Мнениеот Dr Violina Todeva » 25 Авг 2015, 14:50

absoluten написа:Здравейте! От близо 7 години имам проблем на който симптомите се появяват и изчезват... Парене около главичката и ануса (паренето в ануса започна на втората година) евентуално дискомфорт. Петна под главичката наподобяващи на малки локвички който се виждат само ако члена е влажен и то на точната светлина. Когато е сух се виждат леки пукнатини по кожата (наподобяващи на почти невидими стриди и те се намират на местата където чувствам най силно паренето. Мисля че едно от тези петна се превърна във фистула на дупето която лекарите сметнаха че е от тежка работа и че не е нужно да се оперирам. Симптомите както казах изчезваха за дълго време после изведнъж пак се появяваха и все като отивах на лекар ме мятаха за едни брадавици :roll: който според мене нямат нищо общо със случая. В началото помня че имаше някаква оскъдна течност която много приличаше на това което члена отделя по време на любовната игра.... Имаше парене и дискомфорт в момента на свършване и болка при уриниране след това. Ходих по дерматолози... не виждаха нищо по члена освен тия проклети брадавици и аз накрая почнах да живея с тия временно появяващи се ужасни парения неудобства и прочее. Започването на всичко това съвпада с времето когато започнах да взимам наркотици (амфети треви хапове кокаин).. Приятели ми казваха че и на тях им е парило... било от наркотиците. Спрях наркотиците преди 4 години и тогава се появиха странни болки в малкия таз, адукторите (за адуктура решиха че е спортна болест), тазобедрената става, спазми на почти всички мускули и най вече тези на гърба. Даже една сутрин ставам за работа сутринта и не мога да си дигна дясната ръка ( реших че е от простуда и на вече почти трета година имам ужасни болки от плешката до отзад ухото + дясната част на челюстта и схващане наподобящо като при простудата ) Правиха ми ЯМР на врата , скенер на рамото , ходих на невролог , гледа ме неврохирург , даже и стоматолог ми гледа захапката и прочее. Не ми намериха нищо (изписаха ми супер мощни обезболяващи за пристъпните болки и така си живуркам както мога ся).... Наскоро като се появи паренето реших да чета из нета отново и ме прониза странната идея че всичко това може да се е получило от кожно венерическа болест която така и не разбрах каква е защото е почти незабележима и разбирасе защото аз не съм бил достатъчно отговорен толкова дълго време.... Въпроса е възможно ли е това ? (Между другото наскоро като се появиха пак симптомите снимах с мн добра камера белезите (камерата прави снимки в мн близък кадър с което се улеснява улавянето на тия почти невидими белези) и някой ако се наеми да ги види и да изкаже мнение ще съм ви мн благодарен) Извинявам се за многословието и правописните грешки...

Здравейте, absoluten!

Извинявам се за забавянето на отговора, но бях възпрепятствана да Ви пиша по-рано, защото имам малко детенце!
Ако проблема е актуален приложете снимки, въпреки че във Вашия случай е най-добре да се направи лична консултация!
Все пак се надявам, че към настоящия момент проблема е решен, но ако не е така може да се обадите и да запишем удобен за Вас час!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 25 Авг 2015, 14:54

Малката81 написа:Здравейте,
В месец август стават 2 години откакто се лекувам от гъбична инфекция (кандидоза). Не си спомням месец, в който да не съм била на лечение през този период. Първоначално се появи заедно с цистит, имах от тогава до ден днешен 3 потвърдени уринарни инфекции с Е-коли. Но кандидозата не ме оставила никога, първата година беше кошмарна защото попаднах на грешен лекар - буквално ме е тъпчел с по 20 дена на месец с Арилин и след всеки полов контакт да си слагам една глобула Ломексин. Смених общо 4 гинеколози и 3 дерматолози - паренето не спира въпреки всички лечения и в един момент ме смятат за луда защото вагиналните проби излизат чисти.
Много рядко излиза на изследвания, но си е там. Нямам никакво течение, почти съм суха. Имах период бях като момиченце, суха, чиста без никакъв мирис - само силно парене. В момента от 3 месеца пия редовно фунголон - 150 мг на седмица, но по-някога стигам и до 3 хапчета на седмица. Попаднах на един лекар, които ми каза да го пия 4,5 месеца по 150 мг на седмица и нищо друго: само да се мия с топличка вода. Да, ама не издържам! Не мога вече, преди всяка менструация паренето се засилва, имах чувството, че горя. Срамните ми устни се надуват и за силно червени. Не мога да имам полови контакти - след всеки полов контакт всички става още по зле, паренето е много по-силно и когато уринирам направо ми идва да рева. Всичко пробвах от вида мазила, промивки, цитросепт, имуностимуланти. През последните 7 дена вече пих 3 хапчета фунголон, и нищо. Не издържам емоционално - 2 години парене долу. Бях на лекар миналата седмица, каза ми, че съм по-добре от преди да продължавам да пия фунголона и да не идвам повече поне 4 месеца. Ама как се живее с тази болка между краката 2 години, сама аз си знам. Моля, помогнете.

Здравейте, Малката81!

Извинявам се за забавянето на отговора, но бях възпрепятствана да Ви пиша по-рано, защото имам малко детенце!
Надявам се, че към настоящия момент проблема е решен! Ако не е така пишете отново!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 25 Авг 2015, 15:01

Glupiec написа:Здравейте. Вчера вечерта правих секс с жена без презерватив и много и смърдеше влагалището. Всичко стана толкова бързо по време на секса, явно съм бил много възбуден като поиска да я...отначало помислих, че ми е сложила презерватив, после осъзнах, че не е и докато се усетя свърших за не повече от 20-30 секунди. Но като се надупи надуших ужасна смрад отдолу. После тя ми каза, че е чиста естествено и да не се притеснявам. Жената е доста пълна, което ме навява на мисълта, че няма СПИН или поне не е в напреднал стадий. Тя дори и да не пренася зарази, ако миризмата е била от лоша хигиена, може ли пак да ми стане нещо? За момента няма видими поражения по члена и не чувствам нищо необичайно, освен параноята и погнусата която чувствам. Чувал съм, че веднага след секс ако топнеш члена в чаша с ракия убива всички бацили, но нямах алкохол под ръка, а и четох мнения на доктори, че май спирта не е добра идея в случая. Единственото което направих след като се прибрах е да го измия с вода и течен сапун. Не знам дали е от значение, но се намирам в Англия в момента. Тук хората са доста свободно мислещи, например френската любов се прави без презервастив почти без изключение и никой не се притеснява. Даже жената вчера ми каза, че навсякъде може да видиш доктори да се разкарват по улиците, не разбрах какво точно искаше да ми каже. Кажете ми какво да правя, че много се притеснявам. Само компетентни мнения моля.

Очевидно докторката не отговаря, а ние само си пишем тук. Бегай на доктор-специалист за тези хламидии, не чакай някой да ти отговори в интернет-форум

Здравейте, Glupiec!

Надявам се, че към настоящия момент нямате проблеми след рисковия полов контакт! Причините за неприятна вагинална миризма са няколко, обикновено са лечими заболявания, но това не означава, че едновременно с тях не се пренася хепатит и/или СПИН!
Това, което Ви съветвам е, ако сте отговорен към здравето си да не играете руска рулетка при случайни полови контакти!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 25 Авг 2015, 15:03

Mikel5555 написа:
Dr Violina Todeva написа:Тук може да зададете въпроси и притеснения за полово предавани инфекции или друг проблем по гениталиите. Нека заедно да намерим най-доброто решение!

На Вашите въпроси ще отговаря д-р Виолина Тодева - специалист по кожни и венерически болести.

Подробна информация за д-р Виолина Тодева ще откриете в справочника на Фрамар.
.Здравейте!Преди около месец ми се появиха две малки кафеви точици по пениса и се притеснявам да не са нещо сериозно. Може ли да ми дадете някакъв съвет какво да правя . Ако може да ми препоръчате някакъв мехлем.

Здравейте, Mikel5555!

Ако проблема е актуален приложете снимки, въпреки че във Вашия случай е най-добре да се направи лична консултация!
Все пак се надявам, че към настоящия момент проблема е решен, но ако не е така може да се обадите и да запишем удобен за Вас час!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Glupiec » 25 Авг 2015, 15:19

Dr Violina Todeva написа:
Glupiec написа:Здравейте. Вчера вечерта правих секс с жена без презерватив и много и смърдеше влагалището. Всичко стана толкова бързо по време на секса, явно съм бил много възбуден като поиска да я...отначало помислих, че ми е сложила презерватив, после осъзнах, че не е и докато се усетя свърших за не повече от 20-30 секунди. Но като се надупи надуших ужасна смрад отдолу. После тя ми каза, че е чиста естествено и да не се притеснявам. Жената е доста пълна, което ме навява на мисълта, че няма СПИН или поне не е в напреднал стадий. Тя дори и да не пренася зарази, ако миризмата е била от лоша хигиена, може ли пак да ми стане нещо? За момента няма видими поражения по члена и не чувствам нищо необичайно, освен параноята и погнусата която чувствам. Чувал съм, че веднага след секс ако топнеш члена в чаша с ракия убива всички бацили, но нямах алкохол под ръка, а и четох мнения на доктори, че май спирта не е добра идея в случая. Единственото което направих след като се прибрах е да го измия с вода и течен сапун. Не знам дали е от значение, но се намирам в Англия в момента. Тук хората са доста свободно мислещи, например френската любов се прави без презервастив почти без изключение и никой не се притеснява. Даже жената вчера ми каза, че навсякъде може да видиш доктори да се разкарват по улиците, не разбрах какво точно искаше да ми каже. Кажете ми какво да правя, че много се притеснявам. Само компетентни мнения моля.

Очевидно докторката не отговаря, а ние само си пишем тук. Бегай на доктор-специалист за тези хламидии, не чакай някой да ти отговори в интернет-форум

Здравейте, Glupiec!

Надявам се, че към настоящия момент нямате проблеми след рисковия полов контакт! Причините за неприятна вагинална миризма са няколко, обикновено са лечими заболявания, но това не означава, че едновременно с тях не се пренася хепатит и/или СПИН!
Това, което Ви съветвам е, ако сте отговорен към здравето си да не играете руска рулетка при случайни полови контакти!

С уважение,
д-р Тодева

Здравейте, Д-р Тодева,

Повече от 2 месеца след рисковия контакт нямам някакви проблеми или симптоми. Дори разбрах къде в Англия мога да се тествам безплатно(само за хламидии май се плаща), но все още не съм ходил. Вероятно жената е била ''чиста'' или трябва да търсим нещо което е безсимптомно. Кое заболяване може да протича без симптоми повече от 2 месеца след контакта? Хламидии, какво друго? Благодаря за отговора!
Glupiec

Мнениеот Dr Violina Todeva » 25 Авг 2015, 17:31

Oidipuz написа:Здравейте д-р Тодева,

Имам следният проблем, който не мога да реша за какъв тип доктор е, тъй като искам да се насоча правилно.
От известно време забелязах, че имам зачервяване по пениса, но не силно, само на отделни малки петна. Не ме сърби, не ме пари, няма неприятна миризма. Само един лек дискомфорт в началото на уретрата от време на време. Предполагах, че е на протриване заради секс (предимно с презерватив и с 1 партньор) или мастурбация, но появява е понякога и без причина. Имам добра хигиена, не използвам интимни гелове или шампоани, само го изплаквам с вода (което знам, че по-добрият вариант), винаги пера бельото си на 60C. През Август 2014 месец лекувах гъбички, като тогава д-р Пехливанов от "Александровска болница" ми изписа Фунгокап 200 , Флажил и Клотирмазол за мазане. Проблема изчезна, като на няколко пъти за мое успокоение съм пил Микомас - 150 за вески случай да не се появи самата инфекция отново. Притеснението ми е дали това не е рецидив на самите гъбички, които могат да доведат до баланит (освен, ако не е така вече) или е другаде проблема. Дали е за кожно-венерически лекар или уролог? Какво е Вашето мнение?
Имам ли повод на притеснение или аз си внушавам излишно безпокойство?

С уважение,

Здравейте, Oidipuz!

Моята препоръка е да потърсите кожен лекар!
Все пак се надявам, че към настоящия момент проблема е решен!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 25 Авг 2015, 17:34

Georgiev29 написа:Здравейте !
По принцип съм с хроничен уретрит, с леко изявено парене и сърбеж. На изследването ми бяха изолирали Микоплазма + Уреаплазма. Не знам от колко време съм ги пипнал. Назначиха ми лечение с Доксициклин 15 дни - по 2т. на 12 часа. Вече съм на 9-ия ден от лечението и симптомите на парене и сърбеж още не отшумяват. Въпроса ми е след колко време отшумяха симптомите при вас и нормално ли е все още да ги има ?. Дали ако съм убил бактерията вече, уретрита ще се запази или не ?

Здравейте, Georgiev29!

Би трябвало до края на лечението оплакванията Ви да са отшумели!
Надявам се, че към настоящия момент проблема е решен!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 25 Авг 2015, 17:36

djidji24 написа:
Dr Violina Todeva написа:Тук може да зададете въпроси и притеснения за полово предавани инфекции или друг проблем по гениталиите. Нека заедно да намерим най-доброто решение!

На Вашите въпроси ще отговаря д-р Виолина Тодева - специалист по кожни и венерически болести.

Подробна информация за д-р Виолина Тодева ще откриете в справочника на Фрамар.

Здравейте! Пиша ви отностно едни изследвания за Хламидия трахоматис. Правих ги във две различни лаборатории,след едномесечен курс на лечение със антибиотик стойностите са различни: -2,98 -190 Какво е лечението при тази инфекция.Благодаря ви предварително!

Здравейте, djidji24!

Само лабораторните резултати не са достатъчни, без необходимите референтни стойности, които могат да са различни за различните лаборатории!
Надявам се, че към настоящия момент проблема е решен!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 25 Авг 2015, 17:39

Glupiec написа:
Dr Violina Todeva написа:

Здравейте, Glupiec!

С уважение,
д-р Тодева

Здравейте, Д-р Тодева,

Повече от 2 месеца след рисковия контакт нямам някакви проблеми или симптоми. Дори разбрах къде в Англия мога да се тествам безплатно(само за хламидии май се плаща), но все още не съм ходил. Вероятно жената е била ''чиста'' или трябва да търсим нещо което е безсимптомно. Кое заболяване може да протича без симптоми повече от 2 месеца след контакта? Хламидии, какво друго? Благодаря за отговора!

Здравейте!

Може да си направите изследвания, освен за хламидии, за хепатит В, С и СПИН.
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот plambet0000 » 28 Авг 2015, 02:12

Здравейте Dr Violina Todeva,

Накратко да разкажа за проблема си.

Преди една година ми откриха ентерококи в еякулат след секс с презерватив, след седмица/две разбрах че нещо не е наред когато усетих за 30 минути лека болка, парене и сърбеж по главичката на пениса - тогава ми се появи и тази болест на кожата или не знам как да го нарека надявам се вие да ми кажете. Естествено отидох при уролог, пих левокса 500, след това ми откриха ешерихия коли и стафилококи, пих агументин и резултатите показаха че нямам бактерии, но това на снимките си остана и не се премахва. От там нататък започнах да ходя при дерматовенеролози, като ми изписват кремове с които да се мажа за по един месец и няма никакъв ефект - даже има голямо влошаване и разпространяване на това нещо. От 2 месеца не се мажа с нищо. Не знам какво да правя вече и към кой да се обърна, какви изследвания трябва да си направя? Как мога да се оправя ще съм ви благодарен, ако ми помогнете. Има снимки правени и със светкавица, за да се види още колко е зле положението.

Не ми позволява да изпращам лични съобщения, изпратил съм ви на емайла линк към снимките.

Благодаря.
plambet0000

ПредишнаСледваща

Назад към Kожни и венерически болести