Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.
Правила на форума
Заключена

Re: Проблеми с косата и косопад онлайн консултация дерматолог

01 Сеп 2015, 14:40

luxera1 написа:здравейте !използвам ДЮКРЕ АНАФАЗ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД от 3 4 месеца без ефект..косата ми е леко оредяла..какво бихте ми препоръчали

Здравейте, luxera1!

Добре е да уточните пол и възраст! Има ли област, която е по-силно засегната?

С уважение,
д-р Тодева

02 Сеп 2015, 09:10

Dr Violina Todeva написа:
luxera1 написа:здравейте !използвам ДЮКРЕ АНАФАЗ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД от 3 4 месеца без ефект..косата ми е леко оредяла..какво бихте ми препоръчали

Здравейте, luxera1!

С уважение,
д-р Тодева

Здравейте ! На 24 години съм,над очите и посредата по главата ми е по оредяла косата. Моля да ми помогнете с нещо ефикасно ,че това доста ми понижава самочувствието :(

03 Сеп 2015, 14:25

luxera1 написа:

Здравейте, luxera1!

С уважение,
д-р Тодева

Здравейте ! На 24 години съм,над очите и посредата по главата ми е по оредяла косата. Моля да ми помогнете с нещо ефикасно ,че това доста ми понижава самочувствието :(

Здравейте, luxera1!

Пол не уточнихте! Най-вероятно сте мъж и имате андрогенен косопад! Ако е така се касае за хроничен и постепенно прогресиращ процес! В този случай са най-подходящи продукти с миноксидил! Трудно ми е без да съм запозната с детайли за косата и скалпа да Ви предложа нещо конкретно!

С уважение,
д-р Тодева

04 Сеп 2015, 09:45

Д-р Тодева ..ако мога да помогна с нужната Ви информация..искам да се отърва от този проблем..доста смущаващ е !

12 Сеп 2015, 14:35

luxera1 написа:Д-р Тодева ..ако мога да помогна с нужната Ви информация..искам да се отърва от този проблем..доста смущаващ е !

Ако дадете ценна информация може да помогнете не толкова на мен, колкото на себе си!

14 Сеп 2015, 22:39

luxera1 написа:Д-р Тодева ..ако мога да помогна с нужната Ви информация..искам да се отърва от този проблем..доста смущаващ е !

Ако дадете ценна информация може да помогнете не толкова на мен, колкото на себе си!

Каква информация за косата точно ви трябва , че не знам какво точно трябва да кажа

15 Сеп 2015, 14:29

Здравейте д-р Тодева. При раждането на детето ми окапаха цялата коса,вежди и мигли. Няколко години чеше кото брада само набождаше. Хормоналните изсл. бяха добри, изследваха косъма и казаха, че е чуплив-на снимките се виждаха стесненията,където вероятно се пречупва. Пи Ревалид, но резултата не е задоволителен.Вече е на 6 и половина,а още има голи зони /само с мъх/и е момиче. Ще се радвам ако дадете някакъв съвет!Благодаря!

30 Окт 2015, 14:20

Здравейте д-р Тодева.
Ще се опитам на кратко да ви разкажа за моите проблеми с косата и съответно да си задам въпросите.
Проблемите с косата ми започнаха след второто ми раждане,като в началото беше косопад-след родилен(ако мога да го нарека така).Предприех някой мерки като мазане с ампули,витамини,шампоани.Но ефекта за спиране не беше достатъчен,дори ми се усилваше и се наложи да посетя дерматолог(всъщност бяха няколко).Те ми изписваха други подобни лекарства и шампоани на това което вече бях пробвала.Ефекта също беше или временен или не достатъчен.И така вече 8г. ходя по мъките с косопада като основна та разлика е единствено в косата с - 80%.През тези години малко или много имаше някакъв кръговрат-капеше,но и растеше и аз макар,че косата ми намаляваше се примирявах,че имам още.Но през последните 2 мес.нещата не са същите-капе(много),а не расте изобщо и то не само косата а и на други места по тялото като вежди,краката.Правих си кръвни изследвания и TSH(3,29),които показах на личния си доктор и са добре(в норна).А сега чакам да започне нов месец за да ми даде направление за гинеколог за да ме прегледа и да пусна някои изследвания на половите хормони, тъй като имам от 1год. и нередовен цикъл.
Това което искам да ви питам е кои полови хормони е добре да си изследвам свързани с косопада.
Ако имате и други предложения ще се радвам ако ми помогнете и посъветвате.
Забравих да кажа,че имам и себорея по главата.
На 35г. съм жена

04 Ное 2015, 11:10

doruseva написа:Здравейте д-р Тодева. При раждането на детето ми окапаха цялата коса,вежди и мигли. Няколко години чеше кото брада само набождаше. Хормоналните изсл. бяха добри, изследваха косъма и казаха, че е чуплив-на снимките се виждаха стесненията,където вероятно се пречупва. Пи Ревалид, но резултата не е задоволителен.Вече е на 6 и половина,а още има голи зони /само с мъх/и е момиче. Ще се радвам ако дадете някакъв съвет!Благодаря!

Здравейте, doruseva!

Описанието е малко неясно, но доколкото разбирам проблема е с детето? Консултирала ли сте се с кожен лекар? Някой в семейството Ви има ли автоимунни заболявания?
Извинявам се за забавянето на отговора, но имах здравословни проблеми и нямаше как да Ви пиша по-рано!

С уважение,
д-р Тодева

04 Ное 2015, 11:20

dani_st написа:Здравейте д-р Тодева.
Ще се опитам на кратко да ви разкажа за моите проблеми с косата и съответно да си задам въпросите.
Проблемите с косата ми започнаха след второто ми раждане,като в началото беше косопад-след родилен(ако мога да го нарека така).Предприех някой мерки като мазане с ампули,витамини,шампоани.Но ефекта за спиране не беше достатъчен,дори ми се усилваше и се наложи да посетя дерматолог(всъщност бяха няколко).Те ми изписваха други подобни лекарства и шампоани на това което вече бях пробвала.Ефекта също беше или временен или не достатъчен.И така вече 8г. ходя по мъките с косопада като основна та разлика е единствено в косата с - 80%.През тези години малко или много имаше някакъв кръговрат-капеше,но и растеше и аз макар,че косата ми намаляваше се примирявах,че имам още.Но през последните 2 мес.нещата не са същите-капе(много),а не расте изобщо и то не само косата а и на други места по тялото като вежди,краката.Правих си кръвни изследвания и TSH(3,29),които показах на личния си доктор и са добре(в норна).А сега чакам да започне нов месец за да ми даде направление за гинеколог за да ме прегледа и да пусна някои изследвания на половите хормони, тъй като имам от 1год. и нередовен цикъл.
Това което искам да ви питам е кои полови хормони е добре да си изследвам свързани с косопада.
Ако имате и други предложения ще се радвам ако ми помогнете и посъветвате.
Забравих да кажа,че имам и себорея по главата.
На 35г. съм жена

Здравейте, dani_st!

Прочетох описанието Ви, както и въпросите към гинеколога във форума. Моето мнение е, че освен гинеколог може би ще е уместно да посетите и ендокринолог, за да се изясни какъв точно хормонален дисбаланс имате. Може да имате поликистоза или преждевременно изчерпване на яйчников резерв или друг проблем. Тези проблеми с хормоналния баланс определено трябва да бъдат изяснени, защото в противен случай докато не са под контрол няма как да се постигне и спиране на косопада и процеса на трансформация на космите на главата от по-плътни в по-фини. Част от успешната борба с косопада е и овладяване на себореята.
След като изясните какъв е хормоналния дисбаланс може да се обадите и/или да пишете, за да мога да Ви бъда максимално полезна. До тогава Ви съветвам да редувате шампоани Анафаз и Кетозал като оставяте пяната да престои минимум 5 минути преди да изпакнете!

С уважение,
д-р Тодева
Заключена
Отиди на страница: 1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 48