Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.
23 Юли 2014, 11:18
i_95 написа:Здравейте, д-р Тодева!
На 19г съм и от 2 месеца имам косопад. Не мисля че е андрогенна алопеция, тъй като от това което съм чел косата пада в определена зона, а при мен е цялостно. Забелязах също че и от веждите ми падат косми. На какво може да се дължи? Благодаря предварително!
Здравейте, i_95!
Може да си вземете капсулите на Ревалид. Имайте предвид, че за добър ефект трябва да се приемат поне 3 месеца.
Добре е да споделите какъв е Вашия пол! Имате ли наследственост за косопад? Преди да започне този косопад боледувал/а ли сте? В какъв смисъл има и загуба на окосмяване по веждите?
С уважение,
д-р Тодева
23 Юли 2014, 11:23
мъжки пол .. :Д Нямам наследственост и не, не съм боледувал. Относно веждите-падат ми по 5-6 косъмчета дневно, с корена. Надявам се че ще израснат отново..
23 Юли 2014, 11:27
i_95 написа:мъжки пол .. :Д Нямам наследственост и не, не съм боледувал. Относно веждите-падат ми по 5-6 косъмчета дневно, с корена. Надявам се че ще израснат отново..
Здравейте, i_95!
Опитайте с капсулите на Ревалид и ми пишете след 2 месеца!
С уважение,
д-р Тодева
23 Юли 2014, 16:39
Добре

Благодаря.
24 Юли 2014, 11:24
i_95 написа:Добре

Благодаря.
Ще очаквам да ми пишете! Желая Ви успех!
С уважение,
д-р Тодева
05 Авг 2014, 15:12
Здравейте,
Може ли да ми кажете какви са медикаментите изписани на рецептата, защото половината ги прочетох, но и на двете рецепти, второто не мога да го разчета.
Алпикорт, анакапс три актив и липоацид тези ги прочетох, само вторите не мога да ги разчета
Прилагам снимка на рецептите
Благодаря предварително
- Прикачени файлове
-

- 10592052_10201693513574458_1020586013_n.jpg (111.14 KiB) Прегледано 676 пъти
07 Авг 2014, 11:45
spensniata написа:Здравейте,
Може ли да ми кажете какви са медикаментите изписани на рецептата, защото половината ги прочетох, но и на двете рецепти, второто не мога да го разчета.
Алпикорт, анакапс три актив и липоацид тези ги прочетох, само вторите не мога да ги разчета
Прилагам снимка на рецептите
Благодаря предварително
Здравейте, spensniata!
Това, което виждам са тези три продукта, които изредихте. Ако имате притеснения за нещо се обърнете към Вашия лекар!
С уважение,
д-р Тодева
20 Авг 2014, 15:55
Здравейте, д-р Тодева.
Имам голо петно на главата, без косми и след преглед при кожен лекар ми бе поставена диагноза Алопеция ареата. Изписан ми бе Алпикорт Ф за мазане 2 пъти дневно. В описанието на лекарството виждам, че е предимно за Алопеция андрогенетика. Въпросът ми е Алпикорт Ф приложим ли е при Алопеция ареата, има ли някакво друго лекарство за това заболяване.
Благодаря!
21 Авг 2014, 12:28
bissers написа:Здравейте, д-р Тодева.
Имам голо петно на главата, без косми и след преглед при кожен лекар ми бе поставена диагноза Алопеция ареата. Изписан ми бе Алпикорт Ф за мазане 2 пъти дневно. В описанието на лекарството виждам, че е предимно за Алопеция андрогенетика. Въпросът ми е Алпикорт Ф приложим ли е при Алопеция ареата, има ли някакво друго лекарство за това заболяване.
Благодаря!
Здравейте, bissers!
Да, може да се използва Алпикорт Ф и за кръгов косопад. Вашият лекар назначи ли Ви допълнителни изследвания? По принцип могат да се използват и други лекарства, но избора не е много голям. По-важно за успешното лечение е да се открие причината за появата на кръгов косопад.
С уважение,
д-р Тодева
21 Авг 2014, 14:57
Благодаря Ви д-р Тодева.
Прегледът беше формален, бегъл поглед върху петното и назначено споменатото лечение.
Какви изследвания е нужно да се направят допълнително за установяване на първопричината и евентуално какви други медикаменти са приложими при тази алопеция?