Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.
Правила на форума
Заключена

Re: Проблеми с косата и косопад онлайн консултация дерматолог

23 Юли 2014, 11:18

i_95 написа:Здравейте, д-р Тодева!
На 19г съм и от 2 месеца имам косопад. Не мисля че е андрогенна алопеция, тъй като от това което съм чел косата пада в определена зона, а при мен е цялостно. Забелязах също че и от веждите ми падат косми. На какво може да се дължи? Благодаря предварително!

Здравейте, i_95!

Може да си вземете капсулите на Ревалид. Имайте предвид, че за добър ефект трябва да се приемат поне 3 месеца.
Добре е да споделите какъв е Вашия пол! Имате ли наследственост за косопад? Преди да започне този косопад боледувал/а ли сте? В какъв смисъл има и загуба на окосмяване по веждите?

С уважение,
д-р Тодева

23 Юли 2014, 11:23

мъжки пол .. :Д Нямам наследственост и не, не съм боледувал. Относно веждите-падат ми по 5-6 косъмчета дневно, с корена. Надявам се че ще израснат отново..

23 Юли 2014, 11:27

i_95 написа:мъжки пол .. :Д Нямам наследственост и не, не съм боледувал. Относно веждите-падат ми по 5-6 косъмчета дневно, с корена. Надявам се че ще израснат отново..

Здравейте, i_95!

Опитайте с капсулите на Ревалид и ми пишете след 2 месеца!

С уважение,
д-р Тодева

23 Юли 2014, 16:39

Добре :) Благодаря.

24 Юли 2014, 11:24

i_95 написа:Добре :) Благодаря.

Ще очаквам да ми пишете! Желая Ви успех!

С уважение,
д-р Тодева

05 Авг 2014, 15:12

Здравейте,

Може ли да ми кажете какви са медикаментите изписани на рецептата, защото половината ги прочетох, но и на двете рецепти, второто не мога да го разчета.

Алпикорт, анакапс три актив и липоацид тези ги прочетох, само вторите не мога да ги разчета :?

Прилагам снимка на рецептите

Благодаря предварително
Прикачени файлове
10592052_10201693513574458_1020586013_n.jpg
10592052_10201693513574458_1020586013_n.jpg (111.14 KiB) Прегледано 676 пъти

07 Авг 2014, 11:45

spensniata написа:Здравейте,

Може ли да ми кажете какви са медикаментите изписани на рецептата, защото половината ги прочетох, но и на двете рецепти, второто не мога да го разчета.

Алпикорт, анакапс три актив и липоацид тези ги прочетох, само вторите не мога да ги разчета :?

Прилагам снимка на рецептите

Благодаря предварително

Здравейте, spensniata!

Това, което виждам са тези три продукта, които изредихте. Ако имате притеснения за нещо се обърнете към Вашия лекар!

С уважение,
д-р Тодева

20 Авг 2014, 15:55

Здравейте, д-р Тодева.
Имам голо петно на главата, без косми и след преглед при кожен лекар ми бе поставена диагноза Алопеция ареата. Изписан ми бе Алпикорт Ф за мазане 2 пъти дневно. В описанието на лекарството виждам, че е предимно за Алопеция андрогенетика. Въпросът ми е Алпикорт Ф приложим ли е при Алопеция ареата, има ли някакво друго лекарство за това заболяване.
Благодаря!

21 Авг 2014, 12:28

bissers написа:Здравейте, д-р Тодева.
Имам голо петно на главата, без косми и след преглед при кожен лекар ми бе поставена диагноза Алопеция ареата. Изписан ми бе Алпикорт Ф за мазане 2 пъти дневно. В описанието на лекарството виждам, че е предимно за Алопеция андрогенетика. Въпросът ми е Алпикорт Ф приложим ли е при Алопеция ареата, има ли някакво друго лекарство за това заболяване.
Благодаря!

Здравейте, bissers!

Да, може да се използва Алпикорт Ф и за кръгов косопад. Вашият лекар назначи ли Ви допълнителни изследвания? По принцип могат да се използват и други лекарства, но избора не е много голям. По-важно за успешното лечение е да се открие причината за появата на кръгов косопад.

С уважение,
д-р Тодева

21 Авг 2014, 14:57

Благодаря Ви д-р Тодева.
Прегледът беше формален, бегъл поглед върху петното и назначено споменатото лечение.
Какви изследвания е нужно да се направят допълнително за установяване на първопричината и евентуално какви други медикаменти са приложими при тази алопеция?
Заключена
Отиди на страница: 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 48