от marieta_ivanova » 24 Окт 2014, 14:20
Здравейте,
От около 4-5 месеца страдам от обилен косопад. Направих си кръвни изследвания, изследвания на хормони, желязо, витамини и минерали в кръвта и се оказа, че всичко е в норма, т.е няма здравословен проблем, който да води до този косопад. Взимам витамини, които са за коса, кожа и нокти, но не получих никакво подобрение. Косата ми е видимо намаляла. Живея в Англия и всъщност проблемът започна след като се преместих тук, първоначално си помислих, че е от стрес и всичко ще отмине, но за съжаление не се случи така. Консултирах се с доктор и той ми каза, че скалпът ми е много сух и имам пърхот и ми предписа Dandrazol 2%, каза ми да го ползвам две седмици по два пъти и след това две седмици само по един път, за съжаление един от страничните ефекти на този продукт е повишаване на косопада. Всъщност като си измия косата, независимо дали е с този или друг шампоан положението е страшно, без да си реша косата, тя си пада, а като прокарам гребена остава цяла шепа с коса. Когато е суха и я реша е доста по- добре, т.е почти не капе, но след като е измита е направо страшно, дори започвам да се притеснявам да я мия. Жена съм, нямам някакви генетични предразположения за косопад,не пазя диети, не съм раждала и не третирам косата си с каквито и да било уреди и препарати. Като цяло мога да кажа, че капе равномерно от всякъде, т.е няма никакви плешиви петна или нещо подобно.
Искам да ви попитам следните неща:
Какво бихте ми препоръчали вие?
Възможно ли е да капе, заради качеството на водата, защото водата тук е по- твърда?
Благодаря предварително, надявам се да ми отделите от времето си и да ми помогнете!