Проблеми с косата и косопад онлайн консултация дерматолог

Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.

Re: Проблеми с косата и косопад онлайн консултация дерматолог

Мнениеот Dr Violina Todeva » 24 Авг 2014, 11:06

bissers написа:Благодаря Ви д-р Тодева.
Прегледът беше формален, бегъл поглед върху петното и назначено споменатото лечение.
Какви изследвания е нужно да се направят допълнително за установяване на първопричината и евентуално какви други медикаменти са приложими при тази алопеция?

Здравейте, bissers!

Желателно е да се направи скрининг, за да се изключи друга причина. Правят се кръвна картина, утайка, урина, биохимия, изследване на щитовидна жлеза, носогърлен секрет и обзорна рентгенова снимка на зъби. Лечението естествено зависи и от това дали ще се открие друга причина. Не е уместно вие сам да си назначавате изследвания - посетете личния си лекар или поговорете с лекуващия си кожен лекар.

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот boby79 » 06 Окт 2014, 20:59

Здравейте доктор Тодева!
Какво е вашето мнение за маските с тривитаминол? Четох доста положителни коментари, но все още не рискувам да я направя. Имах проблеми с хормоните /отстранена щитовидна жлеза/ и искам да подсиля косата си. Попринцип имам гъста и лъскава коса и никога до сега не съм правила каквито и да е маски. Незнам дали от това, че е есен или от хормоналния дисбаланс забелязвам, че имам лек косопад. Маската на която се спрях е: 2 с.л. тривитаминол, 1 жълтък, 1 с.л. кисело мляко, 2 с.л. зехтин или бадемово масло и 1 с.л. хума + герилукс капсули. Благодаря ВИ!
boby79

Мнениеот Dr Violina Todeva » 07 Окт 2014, 14:42

boby79 написа:Здравейте доктор Тодева!
Какво е вашето мнение за маските с тривитаминол? Четох доста положителни коментари, но все още не рискувам да я направя. Имах проблеми с хормоните /отстранена щитовидна жлеза/ и искам да подсиля косата си. Попринцип имам гъста и лъскава коса и никога до сега не съм правила каквито и да е маски. Незнам дали от това, че е есен или от хормоналния дисбаланс забелязвам, че имам лек косопад. Маската на която се спрях е: 2 с.л. тривитаминол, 1 жълтък, 1 с.л. кисело мляко, 2 с.л. зехтин или бадемово масло и 1 с.л. хума + герилукс капсули. Благодаря ВИ!

Здравейте, boby79!

Няма проблем да си направите маската, за която сте чела. Като използвате тривитаминол няма нужда да използвате капсулите герилукс! Може да добавите и 1 с.л. ракия!
Желая Ви успех!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот boby79 » 07 Окт 2014, 14:50

Dr Violina Todeva написа:
boby79 написа:Здравейте доктор Тодева!

Здравейте, boby79!

Няма проблем да си направите маската, за която сте чела. Като използвате тривитаминол няма нужда да използвате капсулите герилукс! Може да добавите и 1 с.л. ракия!
Желая Ви успех!

С уважение,
д-р Тодева

Благодаря Ви!
boby79

Мнениеот Flamme » 14 Окт 2014, 10:27

Здравейте!Изписаха ми таблетки Anacaps и шампоана Anaphase против косопад.Имах раничка на шийката на матката и миналата седмица ходих да я обгарят.Нямам представа дали може да навреди, затова въпросът ми е има ли проблем, ако започна да пия таблетките или трябва да изчакам, докато мина контролен преглед?
Flamme

Мнениеот Dr Violina Todeva » 14 Окт 2014, 12:39

Flamme написа:Здравейте!Изписаха ми таблетки Anacaps и шампоана Anaphase против косопад.Имах раничка на шийката на матката и миналата седмица ходих да я обгарят.Нямам представа дали може да навреди, затова въпросът ми е има ли проблем, ако започна да пия таблетките или трябва да изчакам, докато мина контролен преглед?

Здравейте, Flamme!

Няма никакъв проблем да провеждате и двете лечения!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот marieta_ivanova » 24 Окт 2014, 14:20

Здравейте,
От около 4-5 месеца страдам от обилен косопад. Направих си кръвни изследвания, изследвания на хормони, желязо, витамини и минерали в кръвта и се оказа, че всичко е в норма, т.е няма здравословен проблем, който да води до този косопад. Взимам витамини, които са за коса, кожа и нокти, но не получих никакво подобрение. Косата ми е видимо намаляла. Живея в Англия и всъщност проблемът започна след като се преместих тук, първоначално си помислих, че е от стрес и всичко ще отмине, но за съжаление не се случи така. Консултирах се с доктор и той ми каза, че скалпът ми е много сух и имам пърхот и ми предписа Dandrazol 2%, каза ми да го ползвам две седмици по два пъти и след това две седмици само по един път, за съжаление един от страничните ефекти на този продукт е повишаване на косопада. Всъщност като си измия косата, независимо дали е с този или друг шампоан положението е страшно, без да си реша косата, тя си пада, а като прокарам гребена остава цяла шепа с коса. Когато е суха и я реша е доста по- добре, т.е почти не капе, но след като е измита е направо страшно, дори започвам да се притеснявам да я мия. Жена съм, нямам някакви генетични предразположения за косопад,не пазя диети, не съм раждала и не третирам косата си с каквито и да било уреди и препарати. Като цяло мога да кажа, че капе равномерно от всякъде, т.е няма никакви плешиви петна или нещо подобно.
Искам да ви попитам следните неща:
Какво бихте ми препоръчали вие?
Възможно ли е да капе, заради качеството на водата, защото водата тук е по- твърда?
Благодаря предварително, надявам се да ми отделите от времето си и да ми помогнете!
marieta_ivanova

Мнениеот Dr Violina Todeva » 29 Окт 2014, 14:36

marieta_ivanova написа:Здравейте,
От около 4-5 месеца страдам от обилен косопад. Направих си кръвни изследвания, изследвания на хормони, желязо, витамини и минерали в кръвта и се оказа, че всичко е в норма, т.е няма здравословен проблем, който да води до този косопад. Взимам витамини, които са за коса, кожа и нокти, но не получих никакво подобрение. Косата ми е видимо намаляла. Живея в Англия и всъщност проблемът започна след като се преместих тук, първоначално си помислих, че е от стрес и всичко ще отмине, но за съжаление не се случи така. Консултирах се с доктор и той ми каза, че скалпът ми е много сух и имам пърхот и ми предписа Dandrazol 2%, каза ми да го ползвам две седмици по два пъти и след това две седмици само по един път, за съжаление един от страничните ефекти на този продукт е повишаване на косопада. Всъщност като си измия косата, независимо дали е с този или друг шампоан положението е страшно, без да си реша косата, тя си пада, а като прокарам гребена остава цяла шепа с коса. Когато е суха и я реша е доста по- добре, т.е почти не капе, но след като е измита е направо страшно, дори започвам да се притеснявам да я мия. Жена съм, нямам някакви генетични предразположения за косопад,не пазя диети, не съм раждала и не третирам косата си с каквито и да било уреди и препарати. Като цяло мога да кажа, че капе равномерно от всякъде, т.е няма никакви плешиви петна или нещо подобно.
Възможно ли е да капе, заради качеството на водата, защото водата тук е по- твърда?
Благодаря предварително, надявам се да ми отделите от времето си и да ми помогнете!

Здравейте, marieta_ivanova!

Стресът би могъл да има отношение, но твърдостта на водата едва ли.
Ако имате пърхот е добре да използвате противопътхотен шампоан един път седмично с цел профилактика.
Таблетки против косопад е уместно да приемате два пъти годишно по три месеца.
Съветвам Ви да се измивате с шампоан Анафаз и да поставяте лосион Креастим за период от поне два месеца

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот cvetelina35 » 30 Окт 2014, 12:12

Здравейте г-жо Тодева въпросът ми е имам косопад , както и сърбеж на главата за пръв път ми се получи сърбеж с косопад , който беше малко повече от нормалното от предните пъти получи се , когато бях в 11 клас. Тогава отидох при кожен лекар и ми изписа да пия Есберитокс , Taлиум Металикум 15CH хомеопатик и шампоан на Ревалид , имаше ефект . Каза ми , че се всичко това се получава и при липса на витамини от група Б в организма . И преди ми е падала но косопад придружен с сърбеж съм няма до този момент . Незнам от какво се е предизвикал този сърбеж , но в момента съм извън България и есента на 2013 ползвах шампоан на марка ДЮКРЕ КЕРТИОЛ P.S.O. против сърбеж и спря , след това за да спра косопада използвах и ДЮКРЕ АНАФАЗ шампоан против косопад и от него съм доволна , но ето , че и тази година се получи същото пак по едно и също време краят на месец август началото на септември отново . Искам да попитам дали този път е възможно миенето и с двата шампоана като се редуват едно миене с единия а на следващото с другия или на едно и също миене първо с единия а после с другия ? Но ако не е възможно , дайте ми съвет как да постъпя , каква козметика или витамини да ползвам .
Имам и още един въпрост , но този път е свързан с кожата на лицето ми . През 2013 , когато започна и проблема с косата се появи и леко дразнене и опръхналост на кожата . Сега ползвам крем на Avene Cold Cream Emulsion corporelle , но този месец го замених и с по новата формула Avene Xera Calm A.D , който е още по - добре предназначен за кожа с зачервяване , сърбеж и сухота. Но тази година дори и след употребата на тези кремове пак чувствам по някога неприятното усещане за сухота и опръхналост . знам , че трябва време за да се упокои понеже сме и есен а в този сезон е нормално , но е некомфортно .
cvetelina35

Мнениеот marieta_ivanova » 30 Окт 2014, 13:41

Dr Violina Todeva написа:
marieta_ivanova написа:Здравейте,

Здравейте, marieta_ivanova!

Стресът би могъл да има отношение, но твърдостта на водата едва ли.
Ако имате пърхот е добре да използвате противопътхотен шампоан един път седмично с цел профилактика.
Таблетки против косопад е уместно да приемате два пъти годишно по три месеца.
Съветвам Ви да се измивате с шампоан Анафаз и да поставяте лосион Креастим за период от поне два месеца

С уважение,
д-р Тодева

Здравейте,
Много ви благодаря за отделеното време и информацията, която ми дадохте, но аз не мога да си обясня защо косата ми капе повече, когато я измия?! Какво е вашето предположение? Мисля да започна да използвам продуктите, които сте ми препоръчали и силно се надявам да има ефект.
marieta_ivanova

ПредишнаСледваща

Назад към Kожни и венерически болести