Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.
02 Фев 2015, 16:49
Здравейте,момче съм на 23.От 4-5г. имам силно оредяване на косата малко и побеляла ,но повече ме притеснява,че в последните 1-2г. толкова силно ми се омазнява косата че става на петна може да кача снимки,но не знам къде .Преди 6-7 месеца ми правиха операция и на кръвните изследванията които направих нямах нито една забележка,не пия газирани напитки нито пък ям сладки работи в перфектно здраве съм но това ме побърква.Ходих на кожен доктор и ми предписа някакъв шампоан за около 20лв не помня точно и alpicort f за сгъстяване на косата.От шампоана ми ставане още по гадно след като се измия и го спрях сега ползвам хининов на милва, лосиона за сгъстяване даже не съм го купувал поради съмнение,че ще ми помогне,ако може съвет .....
10 Фев 2015, 21:30
Здравейте д-р Тодева. На 18 години съм. Имам косопад от 9 месеца, равномерен е по целия скалп, общо взето косата ми е на половина в сравнение с преди. Започна и много да ми се омазнява, появи ми се лек пърхут, забелязах че ми излизат много червени точки по скалпа и пъпки понякога. Ползвала съм най-различни шампоани от рода на Ревалид, Фитовал, ампули на Vichy, в момента ползвам ампули с плацента, но нищо не помага. Правила съм си кръвни изследвания, всичко ми е в норма. Какво да правя ?
15 Фев 2015, 16:29
pa6eto10 написа:Имам постоянен косопад и когато взимам витамини веднага спира ,но пък винаги от комбинираните витамини качвам килограми .Въпросът ми е, кои витамини да взимам, за да подхраня косата без да качвам килограми , и биотин ли е по добре или цинк и биотин в случая ?
Здравейте, pa6eto10!
Качването на килограми от подобен тип препарати е много индивидуално!
С най-добър ефект срещу косопада са капсулите Анакапс, Фитовал и Ревалид!
С уважение,
д-р Тодева
15 Фев 2015, 16:32
luxera1 написа:Като се къпя след като сложа шампоан по ръцете ми oстава коса.искам да попитам какво мога да направя за да спре това?
Здравейте, luxera1!
Имайте предвид, че се счита за нормално да отпадат по 100 косъма дневно. Мога да Ви предложа да използвате шампоан Анафаз против косопад!
С уважение,
д-р Тодева
15 Фев 2015, 16:39
doom_dancer написа:Здравейте,момче съм на 23.От 4-5г. имам силно оредяване на косата малко и побеляла ,но повече ме притеснява,че в последните 1-2г. толкова силно ми се омазнява косата че става на петна може да кача снимки,но не знам къде .Преди 6-7 месеца ми правиха операция и на кръвните изследванията които направих нямах нито една забележка,не пия газирани напитки нито пък ям сладки работи в перфектно здраве съм но това ме побърква.Ходих на кожен доктор и ми предписа някакъв шампоан за около 20лв не помня точно и alpicort f за сгъстяване на косата.От шампоана ми ставане още по гадно след като се измия и го спрях сега ползвам хининов на милва, лосиона за сгъстяване даже не съм го купувал поради съмнение,че ще ми помогне,ако може съвет .....
Здравейте, doom_dancer!
Мъжете често страдат от т.нар. андрогенен косопад. Веднъж започнал този процес е най-важно редовно да използвате продукти против косопад, за да се запази за максимално дълъг период косата, която имате.
Обикновено се редуват различни средства, а спирането на лечение е свързано със засилване на косопада. Естествено възможно е Вие да нямата андрогенен косопад, защото аз не съм запозната с Вашето състояние и Ви споделям мнение само от описанието Ви!
Съветвам Ви да си намерите дерматолог, на който да се доверите и с който ще може да редувате различните средства, които се използват в борбата срещу косопада!
Извинявам се забавянето на отговора, но бях възпрепятствана да пиша по-рано!
С уважение,
д-р Тодева
15 Фев 2015, 16:42
meri_timareva написа:Здравейте д-р Тодева. На 18 години съм. Имам косопад от 9 месеца, равномерен е по целия скалп, общо взето косата ми е на половина в сравнение с преди. Започна и много да ми се омазнява, появи ми се лек пърхут, забелязах че ми излизат много червени точки по скалпа и пъпки понякога. Ползвала съм най-различни шампоани от рода на Ревалид, Фитовал, ампули на Vichy, в момента ползвам ампули с плацента, но нищо не помага. Правила съм си кръвни изследвания, всичко ми е в норма. Какво да правя ?
Здравейте, meri_timareva!
Съветвам Ви да посетите дерматолог, за да се изясни каква е формата на косопада при Вас и след това да стартирате лечение според състоянието.
До тогава мога да Ви предложа да измивате косата с шампоани Кетозал и Анафаз като ги редувате. Оставяйте пяната на тези шампоани да престои поне 5 минути, преди да отмиете!
С уважение,
д-р Тодева
Share in Facebook
21 Фев 2015, 01:18
Dr Violina Todeva написа:meri_timareva написа:Здравейте д-р Тодева. На 18 години съм. Имам косопад от 9 месеца, равномерен е по целия скалп, общо взето косата ми е на половина в сравнение с преди. Започна и много да ми се омазнява, появи ми се лек пърхут, забелязах че ми излизат много червени точки по скалпа и пъпки понякога. Ползвала съм най-различни шампоани от рода на Ревалид, Фитовал, ампули на Vichy, в момента ползвам ампули с плацента, но нищо не помага. Правила съм си кръвни изследвания, всичко ми е в норма. Какво да правя ?
Съветвам Ви да посетите дерматолог, за да се изясни каква е формата на косопада при Вас и след това да стартирате лечение според състоянието.
До тогава мога да Ви предложа да измивате косата с шампоани Кетозал и Анафаз като ги редувате. Оставяйте пяната на тези шампоани да престои поне 5 минути, преди да отмиете!
С уважение,
д-р Тодева
Share in Facebook
Появиха ми се нещо като корички зад ушите и ме сърбят страшно много. Това какво означава?
25 Фев 2015, 13:09
meri_timareva написа:Dr Violina Todeva написа:meri_timareva написа:Здравейте д-р Тодева. На 18 години съм. Имам косопад от 9 месеца, равномерен е по целия скалп, общо взето косата ми е на половина в сравнение с преди. Започна и много да ми се омазнява, появи ми се лек пърхут, забелязах че ми излизат много червени точки по скалпа и пъпки понякога. Ползвала съм най-различни шампоани от рода на Ревалид, Фитовал, ампули на Vichy, в момента ползвам ампули с плацента, но нищо не помага. Правила съм си кръвни изследвания, всичко ми е в норма. Какво да правя ?
С уважение,
д-р Тодева
Share in Facebook
Появиха ми се нещо като корички зад ушите и ме сърбят страшно много. Това какво означава?
Най-вероятно това е проява на проблема, който имате! Възможно е причината да е и в боя за коса. Както Ви посъветвах посетете лично дерматолог, за да се оцени проблемът Ви!
С уважение,
д-р Тодева
10 Мар 2015, 12:52
Здравейте... Проблема при мен е че имам чувствителен скалп,нищо друго,обаче от ВСЕКИ шампоан ме сърби главата и ми се появяват като малки струпейчета и като ги разчеша падат като пърхут естествено.....
Колко кожни лекари обиколих,всеки казва"няма заболяване на скалпа,просто при вас той е по-чувствителен"
Е аз със какво да си мия главата,няма шампоан който да не съм пробвала,сега се мия с АСАМ с кофеин вече 3-то шише купувам ,поне от него горе-долу се чувствам добре,но някак напоследък и от този шампоан взе да ме сърби главата.
Опитах се няколко пъти да го сменя с други шампоани ,и не мога пак ме сърби главата ...
Не знам ,не знам как и с какво да се къпя,моля ви дайте ми съвет............
22 Мар 2015, 17:15
Добът ден, доктор Тодева. По принцип косата ми е слаба и не много гъста. Чуплива е и единствено я излагам на топлинна обработка. Не знам дали си въобразявам, но имам чувството, че ми пада доста коса. В последно време ми прави впечатление, че имам бели люспички, което вероятно е пърхот. Когато я разделям на път се вижда от скалпа, но не знам дали е от структурата на косата или оплешивяване. Преди не ми е правело впечатление. Надявам се да ми дадете полезен съвет. Благодаря!