Проблеми полови жлези, менструация консултация ендокринолог

Тук можете да зададете въпроси към едоктинолог, да се консултирате със специалист по ендокринология и болести на обмяната на веществата, да споделите мнения за проблеми с жлезите с вътрешна секреция. Ще получите съвет и професионален отговор от лекар специалист по ендокринология.
Д-р Стелла Йорданова

Re: Проблеми полови жлези, менструация консултация ендокринолог

Мнениеот Милениум » 30 Сеп 2019, 10:56

Здравейте, наскоро бях при ендокринолог, откри ми ИР, пия неоформин. Но също така отдавна съм на антидепресанти заради паник атаки.
Лекарката ми каза, че съм в перименопауза, 4 мес. нямам цикъл, на 47 г. съм.
Никой не може да ми отговори дали паник атаките се дължат на хормонален дисбаланс или на психическа основа.
Ендокринолога ми каза да не пия хормони, а билкови заместители, но аз не им вярвам.
Хормоните на ЩЖ са добре, имам две малки кисти.
Милениум
 
Мнения: 1
Регистриран на: 28 Сеп 2019, 19:45

Re: Проблеми полови жлези, менструация консултация ендокринолог

Мнениеот Dr Stella Yordanova » 01 Окт 2019, 07:26

Милениум написа:Здравейте, наскоро бях при ендокринолог, откри ми ИР, пия неоформин. Но също така отдавна съм на антидепресанти заради паник атаки.
Лекарката ми каза, че съм в перименопауза, 4 мес. нямам цикъл, на 47 г. съм.
Никой не може да ми отговори дали паник атаките се дължат на хормонален дисбаланс или на психическа основа.
Ендокринолога ми каза да не пия хормони, а билкови заместители, но аз не им вярвам.
Хормоните на ЩЖ са добре, имам две малки кисти.

Уважаема Милениум,
перименопаузата на 47 г не е неочаквана. На тази възраст е нормално да се наблюдава и е част от процеса на стареене. Хормон- заместителна терапия на тази възраст не се обсъжда стандартно, освен при наличие на тежки неповлияващи се менопаузални симптоми. Нямам представа дали имате индикации за такава терапия или не, но можете да потърсите мнение и на гинеколог. В този период има доста психически промени, като тревожност, безпокойство, промени в настроението. Само психиатърът Ви може да отговори,колко са тежки паник атаките и дали това, че сте в този период от живота си, може да влошава психичното състояние.
Dr Stella Yordanova
 
Мнения: 1017
Регистриран на: 26 Окт 2011, 16:42

Re: Проблеми полови жлези, менструация консултация ендокринолог

Мнениеот PolyST » 07 Окт 2019, 14:21

Здравейте,бихте ли погледнали резултати от изследване на репродуктивни хормони-възможно ли е неуспешното забременяване повече от 1 година,да се дължи на високия пролактин?Благодаря предварително

Естрадиол-253 pmol/l при норма 54-308

FSH-6.16 miU/ml при норма 2,8-14,4

Testosteron-1.48 ng/ml при норма 2-8

LH-4.49 miU/ml при норма 1,10-11,6

Пролактин-37,93 ng/ml при норма 5-35
PolyST
 
Мнения: 1
Регистриран на: 07 Окт 2019, 14:15

Re: Проблеми полови жлези, менструация консултация ендокринолог

Мнениеот Dr Stella Yordanova » 08 Окт 2019, 05:53

PolyST написа:Здравейте,бихте ли погледнали резултати от изследване на репродуктивни хормони-възможно ли е неуспешното забременяване повече от 1 година,да се дължи на високия пролактин?Благодаря предварително
Естрадиол-253 pmol/l при норма 54-308
FSH-6.16 miU/ml при норма 2,8-14,4
Testosteron-1.48 ng/ml при норма 2-8
LH-4.49 miU/ml при норма 1,10-11,6
Пролактин-37,93 ng/ml при норма 5-35

Уважаеми PolyST,
възможно е проблемите със забременяването да се дължат на повишен Пролактин. Пролактинът е хормон, който се повишава при стрес, както и от много други фактори, което трябва да се има предвид при анализиране на резултата. За да се интерпретира дали това е причината трябват да има няколко измерени стойности.
Dr Stella Yordanova
 
Мнения: 1017
Регистриран на: 26 Окт 2011, 16:42

Предишна

Назад към Ендокринология и болести на обмяната

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта