от Васко » 12 Сеп 2014, 02:24
Здравейте! Обръщам се към вас с молба за съвет, при кой точно лекар да отида със следните симптоми!
Принципно заболяването ми е доста от отдавна. Всичко започна да кажем преди 7 години тогава сякаш получих паническа атака, бях легнал и си учих за поредния изпит и в момента в който реших да стана за да си легна сякаш цялата кръв ми отиде в сърцето и сякаш получавах сърдечен удар. Много се притесних отидох до един приятел (доста трудно) за да му кажа да извика Бърза помощ. Докато чаках изтръпнах целия и се парализирах по етапно, до такава степен, че парализата ми стигна до гръдния кош и буквално се борих за глътка въздух. Както и да е, дочаках Бързата помощ и те след като ми направиха кардиограма установиха, че всичко ми е ок(макар че кръвното ми беше доста високо и много учестен пулс ама уж нормално за уплашеното ми състояние) И решиха да ми поставят успокоително диазепам. В момента в който ми го биха ме обля топла вълна и всичко ми олекна. На сутринта страшно главоболие, което и вечерта си го имаше де, особено на темето отгоре. Ходих по лекари и всички ми казват, че уж всички изследвания са ок. Мина се време и се стабилизирах.
Преди 2 години в Англия на бригада, когато бях докато работих, доста трудна и тежка работа се случи още по-опасно и стресиращо за мен състояние. Там берем цветя и общо взето цял ден тичаме по полетата. Та си работя и реших да хапна малко бисквити преди да започна поредния ред. Хапнах и почнах и след около 10 минути усещам супер горчивина в устата и сякаш някакво мравучкане в областта на слънчевия сплит и докато се усетя сякаш ми падна кръвното и не ми достигна кислород в мозъка, усетих как сякаш ми пуснаха супер силен ток, който се насочи в областта на сърцето и изпитах страшна болка, то ми прелупа няколко пъти, паднах на земята и просто колабирах и се борех за глътка въздух. Доста поизплаших хората около мен. Полежах си в калта, докато дойде линейката с болки в гърдите и пак горе по темето. След като ми направиха кардиограма пак ми казаха, че съм имал по-здраво сърце и от тях. Прибрах се в Бг и пак по лекари те ми дават антидепресанти, които обаче само облекчават временно ефекта или трябва да ги пия доста по-дълго време от 4-5 месеца.
Забелязал съм вече няколко години подред ми се случва, когато се опитам да ходя на фитнес, след като направя 1 месец всичко се връща. Първо почват да ми изтръпват крайниците, все едно, че гърдите ми или сърцето ми ще спре. Главата отгоре на темето ме боли и усещам едно такова постоянно мравучкане. Общо взето все едно ми се възпаляват нервите. И ме гори огън, а нямам температура. И това постоянно го усещам. Отделно това се отразява и на органите ми. Вегетативната нервна система излиза извън контрол. Стомаха ми и червата постоянно получават спазми. Особено когато се храня, просто не мога да почна работа веднага след това. Защото сякаш ми става топка в стомаха и когато работя особено под стрес започват спазмите, като се стига и до прескачане на сърцето ми и остра болка сякаш ще ми спре и се мъчи много. Тялото ми, тъй като е стегнато след тренировките, сякаш изпращайки импулси до нервите ги кара да откачат(просто не мога да ги контролирам) и след няколко дни в напрегнато състояние просто се събуждам смазан и психически и физически. След това изпадам в тежка депресия, много, много тежка, която се редува и е на моменти (Добре че съм вярващ, иначе не знам). И просто после нервите, сякаш всяка вътрешна и външна промяна ги кара да откачат, чувство като на силен ток по тялото ми, който не мога да контролирам.Може би промяна в кръвното налягане, ако хапна пък сладко нещо, след около 10 мин ми става страшно лошо. Силна музика ако слушам веднага получавам спазми и не издържам. Ако се храня с пикантна храна също(за това през този период предпочитам да постя и да се храня с малко и безвкусна храна за да не дразня допълнително нервите). Алкохолът също не ми действа добре. Ако пия примерно 2-3 пъти в седмицата и то по малко, примерно по 1 бира, това пак ми вреди и ми замайва главата и то не само когато съм изпил алкохола, ами и чувството продължава и в другите дни, като понякога имам и световъртеж и не мога да ставам рязко. При всяко допълнително физическо действие, сякаш горе мозъчната ми кора и отзад на тила ми горят и това го чувствам постоянно.
Не знам вече към кой лекар да се насоча, който би ми поставил правилната диагноза. Не знам дали е за психолог само или трябва и невролог да си каже мнението, защото не си обяснявам как едни физически дейности, които уж освобождават напрежението всъщност сякаш ми възпаляват нервите. Чувствам се на моменти, като в клетка с това мое тяло. Помагаше ми тичането ама не винаги. Също така не искам да се тъпча с наркотици и вярвам, че те не са решение на проблема. Общото чувство е, че сякаш нервите ми са възпалени и ми горят и всички органи излизат извън контрол. Дали не е някакво автоимунно заболяване или проблем със жлезите ми. Понякога имам дълъг период от време в който ми е изтръпнало (сякаш имам нещо, като бучка на гърлото), но и при изследване на щитовидната ми жлеза всичко беше в норма. Знам, чувствам, че мога да се излекувам, ама не знам точно как. Искам да мога да си спортувам нормално, а не всеки път да ми става лошо и да изпадам в такива състояния.
Ще се радвам ако успеете да ме насочите, благодаря ви!