Йорданова написа:Здравейте,надявам се да ми помогнете. Аз съм момиче на 19 години. При мен проблемът е следния преживях силен шок от смъртта на двама мои близки хора. В началото се държах както винаги съм била силна и упорита. Но изведнъж един ден се прибрах в къщи и като започна едно сърцебиене ,съпроводено от силен страх и уплаха ,че нещо ще ми се случи. Това продължи около една седмица имах ускорен пулс и сърцето ми прескачаше. Мислех ,че е от Деанксит ,който ми беше предписан заради главоболие на нервна почва, и затова ги спрях. Отидох на кардиолог ,направиха ми ЕКГ и установиха ,че ми няма нищо просто съм много чувствителен човек и от стреса и от притеснението ми се е получило. Изписаха ми Магнерот(магнезий) и се чувствах по добре. Сега обаче има моменти в които отново усещам това сърцебиене ,нямам учестен пулс ,но усещам всеки удар на сърцето ,което предизвиква паника в мен. Да подчертая,че отказах цигарите ,защото мислех,че е от тях. Утре ще ходя да ми правят ехокардиография . Незнам какво да правя искам да съм предишния човек ,енергичен и щастлив а сега само за това мисля и съм почти през целия ден тъжна.
Незнам проблемът ми какъв е психически или физически. Много се надявам да ми помогнете някак .
Здравейте,
Най-вероятно проблемът ви е свързан с тревожност, която е различна от "нормалната". Вашата тревожност е излязла извън контрол и вие се чувствате безсилна да контролирате случващото се. Тревожността ви е по-интензивна и може би по-продължителна. Най-вероятно правите панически пристъпи, които се изразяват чрез психосаматични реакции на тялото. За да получите повече яснота относно състоянието си, ви препоръчвам да се срещнете с психолог или психотерапвет. Заедно ще успеете да изясните какво точно се случва с вас. Ако се окаже, че тези физиологични реакции са вследствие на повишена тревожност можете да пристъпите към психотерапия и да усвоите някои методи за релаксация. Понякога се налага медикаментозно лечение, което се предписва от психиатър. Доверете се на специалисти в областта на психичното здраве и не след дълго ще се почувствате по-добре. Желая ви успех!