Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа
Правила на форума
Добави отговор

Re: Списък за новородено бебче :)

03 Апр 2012, 11:15

И аз да се включа в темичката, макар че все още съм новобранка в попрището на мамите:)
Не видях в списъчето да има измиващ препарат за бебешки съдове, а ако съм го пропуснала се извинявам :oops: Преди да се стерилизират шишетата и залъгалките, трябва първо да се измият. Аз използвам препарата за бебешки съдове на Бочко и задължително отделна гъба.
Иначе не е лошо да си купиш и някои неща за себе си:
1. Сутиен за кърмачки, защото обикновените не вършат работа, че дори могат и да навредят. Аз така почти се бях докарала до мастит :?
2. Подплънки за кърмачки - слагат се в сутиена, за да попиват количеството кърма, което неволно се отделя от гърдите. Сменят се често, за да се осигури сухота на зърната - в противен случай могат да се възспалят.
3. Кремче за зърна - мажа се след всяко кърмене, като първо измивам гърдата и я подсушавам добре. Слава Богу не ми се разраниха зърната, защото това вече щеше да ме довърши :lol:
4. Чай за кърмачки - пия от този на Хип, много е приятен на вкус и подпомага образуването на кърмата.
Сега не се сещам за друго, но ако съм пропуснала нещо, отново ще се включа :)

Re: Козметика за бебета!

11 Апр 2012, 13:33

Накупила съм цялата серия на Бюбхен и се надявам да остана доволна. Много мами ми я препоръчаха, а и като чета форума все повече се убеждавам, че това е нашата бебешка козметика :) Като прибавим и факта, че е на съвсем нормални цени, какво друго да коментираме...

12 Апр 2012, 12:15

Еххх, момичета, върнахте ме години назад :) Присъединявам се към пожеланията за безпроблемно раждане и здраво, усмихнато бебче :D
Като се сетя и аз какви вълнения бяха и колко неща бях накупила... После раздавах на приятелки, защото някои изобщо не ни влезнаха в употреба. Залъгалки въобще не сме искали, а да не говорим колко трудно се научи моя синковец да пие от шише с биберон. Голям зор видяхме, защото беше изцяло на кърма и не искаше нищо друго в устата си.
Коритцето ни беше съвсем обикновено, защото анатомичното не ми изглеждаше особено удобно.
Сега като чета списъчето и си мисля колко неща можех да си спестя, но нищо, радостта е голяма покрай такова събитие и това е последното, за което съм се притеснявала.

08 Май 2012, 13:46

Хей, Рошличке, къде се изгуби :D Нали знаеш, че чакаме да ни зарадваш с хубава новина? Стискам ти палци и вярвам, че всичко с вас ще се случи по най-добрия начин! Чакаме да пишеш...

08 Май 2012, 14:30

elena написа:Еххх, момичета, върнахте ме години назад :) Присъединявам се към пожеланията за безпроблемно раждане и здраво, усмихнато бебче :D
Като се сетя и аз какви вълнения бяха и колко неща бях накупила... После раздавах на приятелки, защото някои изобщо не ни влезнаха в употреба. Залъгалки въобще не сме искали, а да не говорим колко трудно се научи моя синковец да пие от шише с биберон. Голям зор видяхме, защото беше изцяло на кърма и не искаше нищо друго в устата си.
Коритцето ни беше съвсем обикновено, защото анатомичното не ми изглеждаше особено удобно.
Сега като чета списъчето и си мисля колко неща можех да си спестя, но нищо, радостта е голяма покрай такова събитие и това е последното, за което съм се притеснявала.

Когато на мен ми се наложи да раждам своето дете ни раздадоха списъци за консумативи, които задължително трябва да се носят преди да постъпиш в болницата. Като лигнини, абокат, аналгини и какво ли още не. Преди почти 16 години болниците ни бяха в окаяно състояние, сега поне има частни, за които се надявам да не се налага да си купуваме всички тия неща.

09 Май 2012, 11:20

nikita написа:Хей, Рошличке, къде се изгуби :D Нали знаеш, че чакаме да ни зарадваш с хубава новина? Стискам ти палци и вярвам, че всичко с вас ще се случи по най-добрия начин! Чакаме да пишеш...

Ехооо, момичета - кокичета, вече сме трима, а аз съм най-щастливата мама на света :D Пиша ви много набързичко, защото още сме в болницата и утре ще ни изписват. Имаме прекрасна дъщеричка, която ни изненада малко по-рано и то на именния ден на баща си :lol: Бяхме се събрали с приятели да празнуваме Гергьовден, но ето че на тази дата вече ще имаме двоен празник. Мъжът ми казва Георги и въпреки, че бяхме избрали друго име за бебка, решихме да я кръстим Гергана, защото си дойде с името :roll: Слушка засега, кърмим се и се гушкаме, и... не мога да й се нагледам - толкова съм щастлива :D
Целувки на всички, а като се прибера вкъщи ще пиша подробности!

09 Май 2012, 12:38

Ами честита ви рожба, тогава :D Да ви е много здравичка и да расте будно, и щастливо дете! Ще чакаме подробности за събитието ;) Всъщност гледай да си почиваш повече, пък нас не ни мисли - когато можеш, тогава пиши. Сега бебка е на първо място. Страхотно име междудругото, вярвам, че ще й носи късмет :D

09 Май 2012, 12:46

roshlata написа:Ехооо, момичета - кокичета, вече сме трима, а аз съм най-щастливата мама на света :D Пиша ви много набързичко, защото още сме в болницата и утре ще ни изписват. Имаме прекрасна дъщеричка, която ни изненада малко по-рано и то на именния ден на баща си :lol: Бяхме се събрали с приятели да празнуваме Гергьовден, но ето че на тази дата вече ще имаме двоен празник. Мъжът ми казва Георги и въпреки, че бяхме избрали друго име за бебка, решихме да я кръстим Гергана, защото си дойде с името :roll: Слушка засега, кърмим се и се гушкаме, и... не мога да й се нагледам - толкова съм щастлива :D
Целувки на всички, а като се прибера вкъщи ще пиша подробности!

Еее, колко ме зарадва само :D Хайде да ви е честито малкото човече, да е много здравичко и много да ви радва :D Като се видим, ще разказваш... Да ви изписват вече и да започваме да кръстосваме улиците :mrgreen: Целувкиииииииииии!

10 Май 2012, 09:40

Еййй, как ме зарадва и мен само :D Честито ви попълнение в отбора на семейството ;) Благородно ти завиждам за прекрасните мигове, които тепърва ти предстои да изживееш :D Цунки и гушки на малките бебешки крачета!

17 Май 2012, 13:32

Здравейте, дружина, най-накрая си откраднах малко време да седна и да попиша :D Малката ни бонболинка засега само спинка, поцока малко и хайде пак. Знае, че мама е изморена и има нужда от почивка :lol: Честно казано не чувствам никаква умора и съм безкрайно щастлива, че вече мога да гушкам малката си принцеса... Толкова е мъничка и невинна, и въпреки че е само на 11 дена, не си представям живота без нея! Няма по-голямо щастие от това и го пожелавам на всеки!
На изписването се държа много добре, оглеждаше се наоколо и позираше :lol: Бабите и дядовците леко ме изнервиха вкъщи, но сигурно е нормално, защото и те много се вълнуваха. Добре, че бързо си тръгнаха :lol:
Ники, мисля до 20-ия ден да не я извеждам навън. Притеснено ми е още, а и с тези вируси ме е страх да не я закача с нещо :roll: Ще пазим още поне седмица къщата и тогава ще щурмуваме ;)
Целувки на всичкиииииииииии :*
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8