от Adrian » 02 Юли 2014, 22:56
Здравейте, преди 3 месеца получих болка в дясната предмишница по време на загрявка за тренировка за ръце. Болката започна от сгъвката на ръката между предмишницата и бицепса като веднага спряха тренировката и сложих студено на мястото.
Веднага загубих около 70% от силата си и дори не можех а си отключа вратата.
Прибрах се и като се къпех си натоплих ръката и болката малко намаля.
Мислех си, че имам усукано сухожилие и че ще мине за няколко дена, но не мина, а си продължи.
След около седмица болката отслабна и силата ми се върна на 50%, почнах всяка вечер да си правя мазило от 1 лъжица свинска мас , 1 чаена лъжица сода бикарбонат и 7-8 капки йодна тинктура, като си мажех болното място и до увивах.
Правих го около 2 седмици, като заедно с това пих Ruta Graveolens 5CH около месец.
Болката намаля и си върнах около 2/3 от силата в дясната ръка, особено добре ми действаше напарването на болното място, като се къпя, но това помагаше само за вечерта, а сутринта пак болеше без значение дали се натоварвам или не.
Пробвах с всякакви мазила от аптеката и нито едно не намали болката, докато едно момче от нашия клас не ми донесе някакво домашно мазило от кестени.
След като намажа болното място, започва да гори адски много и болката се притъпява сякаш. Правих го около месец като пиех и аминокиселини и витамини за по-добър ефект.
Преди няколко седмица започнах да си тренирам пак, но с по-леки тежести, а преди 3 дни ме заболя леко и лявата ръка по същия начин и на същото място.
Самото място, от където произлиза болката, на допир го усещам стегнато и болезнено, на моменти дори като съм в пълен покой и гледам телевизор сякаш преминава ток по ръката ми от средата на мишницата, чак до китката и губя сила. Сега ме болят и двете ръце и дори трудно заспивам, за упражнения не може и дума да става даже като се бръсна ме боли, дори като спя го усещам.
Натурално си имам доста силни за размера си ръце, но тази болка ме съсипа.
Четох доста и мисля, че ще излезе радикулит или плексит, раменете не ме болят, само двете ръце и вече става непоносимо.
Мисля да си взема hypericum perforatum, но не съм убеден, че само то ще ме оправи.
Искам съвет, за да знам какво да правя, лято е, а аз не мога да работя дори лека работа.
Моля ви, помогнете ми да се избавя от това заболяване, че повече не мога да го понасям, а не искам кортикостероидни инжекции.