от yonko » 14 Дек 2014, 17:03
Конкретно предложение, естествено, може да даде само специалист, който е прегледал детето.
Освен това не знам защо давате медикамент, към който твърдите, че е налице алергия. За самия антибиотик нищо не мога да кажа. Слава Богу, не съм го ползвал, а и по принцип у дома много рядко прибягваме до антибиотици.
Прави обаче впечатление, че се прекалено фокусирате върху температурата. Да, тя е сигнал, че нещо не е наред, но същевременно е индикатор, че организмът се бори с инфекцията. Самоцелното и сваляне води до самозалъгване за истинското състояние на болния и го лишава от едно естествено оръжие в борбата с болестта.
Нищо не сте споменали за общото състояние на детето - отпаднало ли е, раздразнително ли е, жадно ли е, усеща ли студ, поти ли се, по кое време на денонощието се влошава, има ли кошмари, както и обективното състояние на гърлото (това, че е много зле наистина не е достатъчно), червенина или бледост на ръцете, крайниците топли или студени са и т.н.
Относно аконита. Това е едно от лекарствата, които познавам най-добре. Рядко давам категорични мнения във форум, даже някои читатели ми се сърдят понякога, но при така описаната от Вас ситуация твърдя, че предписанието е абсурдно. Сама сте се убедили в безполезността му.
Написаното по-горе е мое лично мнение и не е основание за предприемане или прекратяване на каквото и да е лечение.
Отговорността за здравето Ви и здравето на близките Ви е Ваша и на лекуващия Ви лекар.