Температура при бебета и деца - въпроси, отговори, коментари

Тук може да задавате вашите въпроси, свързани със здравето на детето ви, към педиатър, хомеопат, паразитолог, детски психолог и психотерапевт.

Re: Температура при бебета и деца онлайн консултация с Педиатър

Мнениеот s_ivelina » 17 Авг 2015, 14:12

Здравейте!
Преди време Ви бях писала за детето ми и много ми помагахте,за което много съм Ви благодарна.Моля Ви и сега за съвет.Детето ми направи 1г и 8 месеца.и от 3 дена ми вдигаше температура 38,5,39.5 Т.днес я заведохме на личната и каза,че е вирус,по лицето и се появи обрив е червени петна.изписа й Инфруцид,Смекта и Ентерол,понеже от ден и половина ми е с ярко жълто разтройство.след първия прием на лекарствата 2-3 часа и се появи голям обрив по цялото тяло,корем гърди лице гръб,това нормално ли е,от вируса ли е или от някое лекарство.няма й апетит от 3-4 дена.имаме диета..обрива по цялото тяло е ситен ,дайте ни някакъв съвет.тя отделно има отключена алергия към домашно кисело мляко и колбаси..Ще чакам Вашия отговор.Благодаря!Хубав ден! :?
s_ivelina

Мнениеот Dr Galina Kisyovа » 18 Авг 2015, 16:26

s_ivelina написа:Здравейте!
Преди време Ви бях писала за детето ми и много ми помагахте,за което много съм Ви благодарна.Моля Ви и сега за съвет.Детето ми направи 1г и 8 месеца.и от 3 дена ми вдигаше температура 38,5,39.5 Т.днес я заведохме на личната и каза,че е вирус,по лицето и се появи обрив е червени петна.изписа й Инфруцид,Смекта и Ентерол,понеже от ден и половина ми е с ярко жълто разтройство.след първия прием на лекарствата 2-3 часа и се появи голям обрив по цялото тяло,корем гърди лице гръб,това нормално ли е,от вируса ли е или от някое лекарство.няма й апетит от 3-4 дена.имаме диета..обрива по цялото тяло е ситен ,дайте ни някакъв съвет.тя отделно има отключена алергия към домашно кисело мляко и колбаси..Ще чакам Вашия отговор.Благодаря!Хубав ден! :?

Здравейте,
най-вероятната причина за обрива е вирусната инфекция, но за да се изключи алергичен обрив е добре да я види вашата лекарка. Докато я заведете на преглед е добре да давате антихистамин- Фенистил или Ксизал или Ериус. Давали ли сте други лекарства? Яла ли е нещо по особено последните дни, от което да е възможно да се провокира алергичен обрив?

Поздрави,
д-р Кисьова
Д-р Галина Кисьова
Педиатър, МБАЛ "Тракия"-ЕООД
Консултант за националния здравен портал- Framar.bg
телефони: 0882948468; 0898227819
email: dr.kisyova@abv.bg
Dr Galina Kisyovа

Мнениеот s_ivelina » 19 Авг 2015, 13:34

Здравейте!Вчера я заведохме на специалист-получи тежка алергичен дерматит от Инфлуцида.пъпките на места по тялото образуваха кръг червен,почнаха да се сливат.беше страшна глетка искаха да ни вкарат в болница,но и изписаха Урбазон изжекция 2.и Ксизал 2по 5 капки.развиваше и ларингит,така ни казаха,но слава богу от Урбазона всичко избледня.има следи от дерматита,но минава..
какви плодове мога да й давам..извара мога да и давам..крем сирене..давам й витамин Ц една цяла ампула,и чай от шипки..грах може ли да яде..пуешко.освен строгата диета..тя и няма апетит.яде по малко.2-3 лъжички и спира да яде...някакви витамини в това състояние мога ли да й давам..5 дена не яде почти нищо...нз какво да й дам да яде..казаха ни ,че Пловдив се правят тестове за алергии на деца под 3г..но нз коя е тази болница ,къде да я търся..Благодаря!
Дайте ми съвет..
s_ivelina

Мнениеот mishilion » 28 Ное 2015, 22:48

Здравейте,

Синът ми е на 5 г. - вдигна висока температура 39 градуса, педиатърът ни посъветва да дадем Нурофен, падна до 38, но 3 часа и половина по късно температурата пак беше 39,4 - дадохме му Панадол 10 мл + 10 капки Хексалгин..3 часа по-късно температурата отново е 38,3, а педиатърът ни е с изкл. телефон, може ли да ме посъветвате дали да му дам пак Нурофен и дали изобщо може да се редуват през 4 часа след Хексалгин? Пробвахме с компреси и чорапки, но детето не ги търпи много и започва да си ги маха..
mishilion

Мнениеот Dr Galina Kisyovа » 30 Ное 2015, 15:28

mishilion написа:Здравейте,

Синът ми е на 5 г. - вдигна висока температура 39 градуса, педиатърът ни посъветва да дадем Нурофен, падна до 38, но 3 часа и половина по късно температурата пак беше 39,4 - дадохме му Панадол 10 мл + 10 капки Хексалгин..3 часа по-късно температурата отново е 38,3, а педиатърът ни е с изкл. телефон, може ли да ме посъветвате дали да му дам пак Нурофен и дали изобщо може да се редуват през 4 часа след Хексалгин? Пробвахме с компреси и чорапки, но детето не ги търпи много и започва да си ги маха..

Здравейте,
може да редувате антипиретиците през 4 часа. От приемът на Нурофен до следващия прием на Нурофен трябва да има поне 4 часа. Ако през това време има температура над 38 градуса може да дадете хексалгин или панадол. За да дадете отново Хексалгил или панадол, трябва да минат също поне 4 часа. Затова е добре да ги редувате.

Поздрави,
д-р Кисьова
Д-р Галина Кисьова
Dr Galina Kisyovа

Мнениеот ivanka.valkova » 24 Фев 2016, 13:19

Здравейте, синът ми е на 1 г. и 5 месеца. Получавал е гърч три пъти с температура от 38 градуса. Правено му е ЕЕГ което е с нормален резултат и при преглед от невролог не е открито нищо претеснително според лекарите. Всички познати ми казват че е нужно да се направи и скенер на главата но личната му лекарка не е на това мнение. Какво бихте ме посъветвали ?
ivanka.valkova

Мнениеот MilenaIgnatova » 24 Фев 2016, 14:49

Здравейте,моето момиченце е на 1г.и 2 м. От близо 3м. Има една температура, която варира от 37.до 37.4-5.Правихме няколко пъти пълни изследвания, няма нищо всичко е във нормите, и ПКК, и биохимия и няколко пъти стерилна урина и обикновенна, няма никакви изменения, всичко е нормално. На ехограф сме я водили, гледаха отделителната система и там няма никакъв проблем.На педиатър също е водена, той каза, че за него няма проблем, но неможе да обясни на какво се дължи.Каква може да е причина според вас,много сме притеснени благодаря ви предварително.
MilenaIgnatova

Мнениеот Антония.Колева » 16 Мар 2016, 13:33

Здравейте!

Въпросът ми е малко по-различен от останалите в темата.
Свързан е с начинът на мерене на температурата и как да тълкуваме стойностите.
От това, което знам, от стойността, измерена в дупето, трябва да извадя 0.5. Педиатърката ни е казвала, ако така редуцирана, температурата е над 38.0, да давам лекарство за смъкване (Панадол).
Дъщеря ми вече е на 3 години. В момента е с някакъв вирус (стабилна кашлица, сополи, две повръщания за два дни, разтройство и липса на апетит), но не търся консултация за това.
Тъй като вече е голяма, започвам да меря температурата и под мишничката, не само в дупето. Разликата между двете стойности е значителна и е далеч над 0.5 - в дупето 38.6, под мишничката - 36.9. Меря с електронен термометър. Снощи беше 39.1/37.6.
Как да тълкувам тези стойности и кога да давам Панадол в такъв случай? (На пипане и целуване по челото е топла, не гореща)
Благодаря!
Антония.Колева

Мнениеот Dr Galina Kisyovа » 16 Мар 2016, 16:48

Антония.Колева написа:Здравейте!

Въпросът ми е малко по-различен от останалите в темата.
Свързан е с начинът на мерене на температурата и как да тълкуваме стойностите.
От това, което знам, от стойността, измерена в дупето, трябва да извадя 0.5. Педиатърката ни е казвала, ако така редуцирана, температурата е над 38.0, да давам лекарство за смъкване (Панадол).
Дъщеря ми вече е на 3 години. В момента е с някакъв вирус (стабилна кашлица, сополи, две повръщания за два дни, разтройство и липса на апетит), но не търся консултация за това.
Тъй като вече е голяма, започвам да меря температурата и под мишничката, не само в дупето. Разликата между двете стойности е значителна и е далеч над 0.5 - в дупето 38.6, под мишничката - 36.9. Меря с електронен термометър. Снощи беше 39.1/37.6.
Как да тълкувам тези стойности и кога да давам Панадол в такъв случай? (На пипане и целуване по челото е топла, не гореща)
Благодаря!

Здравейте,
температурата измерена в ануса е по-точна. Ако електронния ви термометър показва такива големи разлики е най-добре да си купите и друг традиционен безживачен термометър.

Поздрави,
д-р Кисьова
Д-р Галина Кисьова
Dr Galina Kisyovа

Мнениеот Dr Galina Kisyovа » 16 Мар 2016, 17:00

ivanka.valkova написа:Здравейте, синът ми е на 1 г. и 5 месеца. Получавал е гърч три пъти с температура от 38 градуса. Правено му е ЕЕГ което е с нормален резултат и при преглед от невролог не е открито нищо претеснително според лекарите. Всички познати ми казват че е нужно да се направи и скенер на главата но личната му лекарка не е на това мнение. Какво бихте ме посъветвали ?

Здравейте,
необходимостта от скенер трябва да се прецени от специалист- детски невролог. Детският невролог трябва да прегледа и детето и при необходимост да изпише терапия, за предотвратяване на следващи гърчове. Добре е да имате и Диазепам, който може да си закупите с рецепта от чужбина.

Поздрави,
д-р Кисьова
Д-р Галина Кисьова
Dr Galina Kisyovа

ПредишнаСледваща

Назад към Детски болести