Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
28 Ное 2016, 16:35
Едно време обичах дълги кафета, шварц или еспресо.
Откакто преди 6-7 години крачето ми за първи път стъпи в Италия, разбрах кое е моето кафе - еспресо ристрето
Късо, силно, ароматно, с каймак. Понякога го пия съвсем чисто, понякога добавям на върха на лъжичката кафява захар, често следобедното ми е с парченце натурален шоколад. Мляко и сметана - никога, бррр...
Вкъщи имаме машина с капсули "Лаваца", на работа машината е пълен автомат - мели го в момента на приготвяне и ни глезят с най-добрите марки на пазара :)
28 Ное 2016, 16:54
Yunona написа:Едно време обичах дълги кафета, шварц или еспресо.
Откакто преди 6-7 години крачето ми за първи път стъпи в Италия, разбрах кое е моето кафе - еспресо ристрето
Късо, силно, ароматно, с каймак. Понякога го пия съвсем чисто, понякога добавям на върха на лъжичката кафява захар, често следобедното ми е с парченце натурален шоколад. Мляко и сметана - никога, бррр...
Вкъщи имаме машина с капсули "Лаваца", на работа машината е пълен автомат - мели го в момента на приготвяне и ни глезят с най-добрите марки на пазара :)
Звучи, като че ще ми хареса! Аз също обожавам качествено кафе! А твоето ми звучи като такова,което с радост бих пила в твоята компания!
29 Ное 2016, 10:01
Тук ще се заформи една компания за пиене на кафе

. Лошото е, че само виртуално, но пък всеки да компенсира вкъщи или на работа с най-ароматното, топло и вълшебно кафе, което има! Аз започнах вече с черната Спетема, понякога Лаваца

.
01 Дек 2016, 17:24
Жената взема някакво си кафе, не мму знам името да си призная, но е много яко, само че го купува на зърна. Смиламе го преди да го сложим в кафеварката, жестока работа ;) И азхаресвам силно късо кафе.
02 Дек 2016, 10:00
Аз обичам да ми мирише на кафе, но не и да го пия

. Само по аромата мога да разбера дали е хубаво или не.
11 Дек 2016, 12:48
Доста пия Нова Бразилия.
13 Дек 2016, 16:46
Аз също харесвам къси и горчиви кафета, това е много вкусно за мен. не знам какво пиеше един колега на работата ми, страхотно кафе, но вече нали не пия и ми е останал само спомен за него, но беше на някакви капсули. Страхотно кафе.
13 Дек 2016, 18:02
Това с капсулите наистина е страхотно, различава се от другите, но е по-скъпичко май.
10 Мар 2017, 16:32
Зависи, има и капсули и капсули. Долче густо са скъпи, на мен обаче не ми харесват.
Предпочитам си обикновеното кафе, пия лаваца вкъщи. За мен не само кафето, но и машината е важна.
10 Мар 2017, 16:56
Аз пия нескафе, може за повечето това е да лош избор, но на мен само то ми харесва как става и на вкус и на бързина, другите са ми или много кисели или много горчиви.