Чийзкейк вкъщи – може ли да стане толкова вкусен?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Чийзкейк вкъщи – може ли да стане толкова вкусен?

Мнениеот Lili_pili » 17 Фев 2015, 11:15

Никога не съм харесвала домашните торти и сладкиши, така че не вярвам да стане вкусен домашния чийзкейк, по-добре от магазина, по-лесно и по-вкусно!
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот renetka » 17 Фев 2015, 13:47

От домашното по-хубаво няма 8-)
А относно рецептите - има толкова разновидности на чийзкейк. С печен блат, с печен блат и после печен чийзкрем, с нищо печено. Аз от мързел и защото не обичам една рецепта да ми отнема 2-3-4 часа правя такъв, на който всичко му е сурово и става У-НИ-КА-ЛЕН :D
renetka

Мнениеот Malina » 17 Фев 2015, 14:19

renetka написа:От домашното по-хубаво няма 8-)
А относно рецептите - има толкова разновидности на чийзкейк. С печен блат, с печен блат и после печен чийзкрем, с нищо печено. Аз от мързел и защото не обичам една рецепта да ми отнема 2-3-4 часа правя такъв, на който всичко му е сурово и става У-НИ-КА-ЛЕН :D

Сподели рецептата де ! А за мен и 3-4 часа са много вкухнята, не повече от 2 и от тези 2 часа трябва да излезнат поне 3 различни неща, хаха
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот Anka » 17 Фев 2015, 15:43

И аз съм любопитна за добра рецепта за чийзкейк, защото все на лоши попадам, а много ми се иска да опитам и държа д ане е печен. Печен не ми е в представата за вкусен чийзкейк! :roll:
Аватар
Anka

Мнениеот Mon_ton » 17 Фев 2015, 17:15

Приятелят ми много обича чийзкейк, но аз никога не съм опитвала домашен, а тези от магазините не ме впечатляват особено много :)
Аватар
Mon_ton

Мнениеот rabotnata pchela » 17 Фев 2015, 17:23

Mon_ton написа:Приятелят ми много обича чийзкейк, но аз никога не съм опитвала домашен, а тези от магазините не ме впечатляват особено много :)

е това е защото не си опитвала домашен, разликата както винаги между домашното и купеното е от земята до небето, затова си намери добра рецепта и опитвай ;)
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Snejna » 17 Фев 2015, 18:13

Обожавам чийзкейк, много ми е любим, хапвам си го често и го приготвям с крема сирене, сметана и плодове, а блата го правя от бисквити и масло :)
Аватар
Snejna

Мнениеот Pipilota » 19 Фев 2015, 10:46

Мисля, че е вкусен домашния чийзкейк, но и аз не съм хапвала. Мисля скоро да направя, искам отгоре да бъде със сладко от боровинки, дали е удаче избор?
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Lollipop » 19 Фев 2015, 13:15

Snejna написа:Обожавам чийзкейк, много ми е любим, хапвам си го често и го приготвям с крема сирене, сметана и плодове, а блата го правя от бисквити и масло :)

Прииска ми се да опитам, само от описанието ти! :) много харесвам подобни вкусотии, обаче чийзкейка за мен е висш пилотаж :)
Аватар
Lollipop

Мнениеот renetka » 19 Фев 2015, 13:26

Така. По спомен, защото я нямам пред мен.
Блатът е 2 пакета бисквити и 150г масло. Аз слагам и малко канела. Притискате с лъжица и слагате в хладилник.
Кремът е към 400г филаделфия, 100г заквасена сметана, 2-3 с.л. захар, 5-6-7 с.л. мед, 2 с.л. кис. мляко. Доста пъти съм варирала в грамажите в крема и пак става. Примерно повече филаделфия, за да са точен брой кутии и по-малко мед почти винаги, за да не е толкова сладко. Пак слагаш в хладилник и после отгоре, каквото искаш :)
renetka

ПредишнаСледваща

Назад към Рецепти и полезни съвети