Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
03 Сеп 2015, 13:38
Продукти за крема:
6 пакетчета българско крема сирене
200 г захар
1 ванилия
4 яйца
продукти за основата:
2 пакета чаени бисквити по 175 г.
100 г меко масло
1 буркан сладко от боровинки (или друго сладко по избор)
Загрейте фурната на 150 градуса.
Изсипете бисквитите и мекото масло във блендер и пасирайте, докато получите трохи. Изсипете ги във форма със свалящ се ринг и хубаво заравнете и притиснете на дъното.
Разбийте с миксер крема сиренето, заедно със захарта и ванилията. Чукнете яйцата и разбийте всичко добре до гладкост. Налейте крема върху бисквитената основа и изпечете чийзкейка за 25 минути. По принцип чийзкейкът е готов, когато краищата са стегнали, а средата леко мърда, при разклащане на съда. Ако ви се стори, че не е готов, печете още няколко минути. Намажете го с боровинковото сладко, изчакайте да изстине и го охладете за няколко часа в хладилник.
Да ви е сладко!
03 Сеп 2015, 15:29
Ето една рецепта за страхотен чийзкейк в къщи:
ЕТО РЕЦЕПТАТА: ПРОДУКТИ: 2 ПАК. МЕКИ БИСКВИТИ, 1 ПАК. МАСЛО, 3 ПАК. КРЕМА СИРЕНЕ, 200 МЛ. ТЕЧНА СМЕТАНА, 2-3 С. Л. ПУДРА ЗАХАР,1 ПАКЕТЧЕ ЖЕЛАТИН, 1 БУРКАНЧЕ СЛАДКО ОТ БОРОВИНКИ. ПРИГОТВЯНЕ: БИСКВИТИТЕ СЕ СМЕСВАТ С МАСЛОТО СЛАГАТ СЕ В ТАВА И СЕ ПРИТИСКАТ НА БЛАТ. РАЗБИВА СЕ СМЕТАНАТА СМЕСВА СЕ С ПУДРАТА ЗАХАР И КРЕМАТА СИРЕНЕ /РАЗБИТИ НА ГЛАДЪК КРЕМ/,ДОБАВЯ СЕ РАЗТВОРЕНИЯ ЖЕЛАТИН И СЕ ИЗСИПВА ВЪРХУ БЛАТА, ОТГОРЕ ВЪРХУ КРЕМА СЛЕД КАТО СТЕГНЕ ПОНЕ ЗА ОКОЛО 30 МИН. В ХЛАДИЛНИКА СЕ ИЗСИПВА И РАЗТИЛА СЛАДКОТО. ПОСТАВЯ СЕ В ХЛАДИЛНИКА ПОНЕ ЗА ОЩЕ 1 ЧАС И Е ГОТОВО ЗА КОНСУМАЦИЯ. ДА ВИ Е СЛАДКО.
03 Сеп 2015, 15:54
Страхотно много рецепти се събраха ще изпробваме!
03 Сеп 2015, 16:07
Дообре звучи всичко, на мен ми харесват тея, които са без печене, защото стават бързо, докато другия се изпече, тоя вече става за ядене.
11 Сеп 2015, 10:20
mix_twix написа:Дообре звучи всичко, на мен ми харесват тея, които са без печене, защото стават бързо, докато другия се изпече, тоя вече става за ядене.

така е, само че печения май ще е по-вкусен, все пак и яйце има вътре, кремовете са по-тъй
24 Сеп 2015, 10:31
И обикновения непечен чийзкейк е супер вкусен, скоро правих и стана невероятен
27 Окт 2015, 17:12
svetlozara написа:И обикновения непечен чийзкейк е супер вкусен, скоро правих и стана невероятен

Вкусен е да,

всякакъв е вкусен, но е десерт само за ценители
28 Окт 2015, 14:32
Вижте този колко добре изглежда, мисля да го направя, някой следвал ли е подобна рецепта?
http://hranene.framar.bg/%D1%80%D0%B5%D ... 0%BD%D0%B5
29 Окт 2015, 13:59
Да, изглежда много лесно и супер добре, но последният път случих на някакво ужасно крема сирене, опаковката му беше една лъскава, доста обикновено, вие какво крема сиренце купувате?
30 Окт 2015, 15:19
аз не съм виждала друго крема сирене, освен това обикновеното в лъскавата опаковка...