Редовно си нося храна на работа, никак не е трудно

Обикновено са по-хранителни салати, например: салата от черна леща, кус-кус, домати и гриловани тиквички, салата от пълнозърнеста паста със задушени зеленчуци, киноа със зеленчуци, боб с печени чушки, малко червен лук и магданоз, нахут с чушки и патладжан на грил - вариантите са наистина безброй. Понякога правя само задушени зеленчуци, към които прибавям варено яйце, пилешко или пуешко филе на грил, риба или пък някакво сирене...
Аз имам късмета да работя в офис с добре оборудвана кухня - има къде да си стопля яденето и къде да го хапна сама или с колеги. Затова сега, през зимата, често нося и супи (правя ги по-гъстички). И разни домашни "манджички" също

Винаги имам подръка плодове, сурови ядки, пълнозърнест хляб. Така не ми се налага да прибягвам до "решения на отчаянието" и да ям вафли, бисквити, солети или други боклуци.
Децата ми също си носят храна - едната е студентка вече, но в гимназията предизвикваше невероятно учудване, като извади кутията... сега и малката прави като нея. Жалко е, че се намират деца да им се присмиват, а в същото време се тъпчат с отвратителни пици на парче, дюнери или огромни бели багети, в които няма почти нищо...
И до днес не мога да разбера защо в българските училища е толкова странно да си носиш домашна храна - нещо, което е стандарт в други, далеч по-развити страни...