Как да се научим да пием повече вода, какви аромати да прибавя, за да стане по-вкусна и полезна?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Как да се научим да пием повече вода, какви аромати да прибавя, за да стане по-вкусна и полезна?

Мнениеот Loreyn » 22 Яну 2015, 13:34

Не съм свикнала да пия много вода и като цяло не обичам, затова си измислям различни начини, с които да се науча да пия по повече от полезната течност, ама пак не се получава :|

Вчера се сетих да си добавя аромати, за да се излъжа да ми се пие повече вода и си направих една такава кана с вода и лимони.
Lemon-Water.jpg
Lemon-Water.jpg (57.28 KiB) Прегледано 1843 пъти
Оказа се прекалено кисело за мен, затова мъжа ми ме отмени и я изпи :D

Чудя се какви други аромати мога да сложа във водата, за да стане по-вкусна, да ми се пие повече и разбира се, да бъде по-полезна, :roll: мисля, че ако направя вода с портокал също ще се налага да я пие мъжът ми, :D затова няма да рискувам, но искам съвети :idea:
Как да се науча да пия повече вода, кожата ми е суха и виждам, че организма ми има нужда, но не ми се пие и това е, в каква комбинация според вас водата може да стане по-вкусна и полезна :?
Loreyn

Re: Как да се научим да пием повече вода, какви аромати да прибавя, за да стане по-вкусна и полезна?

Мнениеот nadqta » 22 Яну 2015, 13:43

През лятото много обичам да си правя вечер вода с краставица и лимон, на сутринта е чудна , студена и освежаваща! :) :) То и сега може, но е препоръчително да я белиш, а лимона може да замениш с мента, ако имаш пресни листа от къде да вземеш :idea:
nadqta

Re: Как да се научим да пием повече вода, какви аромати да прибавя, за да стане по-вкусна и полезна?

Мнениеот Snejna » 22 Яну 2015, 14:24

Аз обичам водата да е с вкус на вода, хаха :) Никога не съм харесвала вода с лимон, но това май е най-популярния начин. Чувала съм някои хора да ѝ слагат по малко сол, за да им бъде по-вкусна водата. :shock:
Аватар
Snejna

Мнениеот Kremiliya » 22 Яну 2015, 14:58

Колкото и да не я обичаш водата то трябва да се научиш да я пиеш и това хич не е толкова трудно, просто се постарай винаги да имаш под око шише с вода или пък чаша с вода, когато е пред очите ти няма как да не пиеш често. А колкото до вкуса, то когато си пиеш вода все ще се научиш да ѝ харесваш вкуса, ако толкова не можеш винаги можеш да сложиш резени плод вътре.
Аватар
Kremiliya

Мнениеот rabotnata pchela » 22 Яну 2015, 15:53

Никога не съм харесвала водата с лимон, за мен е много гадна на вкус дори :)) Предпочитам я натурална хихи :)) Но да имаш вода винаги под ръка е важно, така щеш нещеш сещаш се и пиеш, иначе никакъв шанс ;)
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Mon_ton » 22 Яну 2015, 16:09

Мисля си, че и ябълка и канела можеш да сложеш, че дори и ванилови пръчки, за да се получи ароматна смес ;)
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Anka » 22 Яну 2015, 16:28

Аз също не харесвам никаква овкусена вода, по-добре чай да пием, така или иначе същността на водата се разваля ;)
Аватар
Anka

Мнениеот Elica » 22 Яну 2015, 16:52

Аз винаги пия водата с лимон, защото така я харесвам повече и много ме освежава, както и с листенца мента вътре, става страхотна :)
Аватар
Elica

Мнениеот Burborino » 22 Яну 2015, 17:28

Аз си обичам вкуса на водата, но много често си я овкусявам с лимон. Сипвам си в една каничка за да ми е на стайна температура и й стисвам вътре 1/2 или 1 лимон.
Може да се сложат и други неща за овкусяване като портокалов сок, резени плодове, листенца мента, резени краставица, подправки някакви като канела/анасон/ванилова шушулка.
Майка ми имаше проблем с пиенето на вода. Не че не обича, но просто забравя и от нова година понеже се сдоби със смартфон и си сложи една програма за пиене на вода. На определено време има аларма с която те подсеща да изпиеш чаша вода. Посвикнала е вече да пийва достатъчно.
What's it got in its nasty little pocketses, eh, my precious?
Аватар
Burborino

Мнениеот Ваня Стойчева » 22 Яну 2015, 17:46

Е, вярно, смартфона ти казва да пиеш вода, това вече е уникално! :shock:
Аватар
Ваня Стойчева

Следваща

Назад към Рецепти и полезни съвети