В кои храни има най-високо съдържание на фибри и колко са полезни те?
23 Яну 2015, 10:40
Напоследък все повече се говори за това здравословно хранене, май всичко се свързва с храненето. И сред здравословните храни 2 думи не спират да кънтят в ушите ми " Фибри " и "пълнозърнести" ...
high_fiber_foods1.jpg (28.32 KiB) Прегледано 2936 пъти
Честно да си кажа и аз като всеки млад и здравомислещ човек, започвам да се замислям все повече за здравето си и за това какви храни ям, полезни ли са те, не са ли. Чудя се фибрите освен в ядките, къде другаде се съдържат , за какво толкова са полезни, успявате ли да ги набавяте често чрез храната. Усещате ли някаква промяна като хапвате повече храни с високо съдържание на фибри и усещате ли, че са полезни за вас? Кои са ви любимите храни с мнооого фибри в тях и как си ги приготвяте тези храни? Помогнете на всички като мен, които сега се учат да разпознават фибрите и градим тепърва полезно приятелство с храната с фибри.
Re: В кои храни има най-високо съдържание на фибри и колко са полезни те?
23 Яну 2015, 11:41
Аз хапвам и аз от скоро фибри, но е трудно да си ги намерим. Пълнозърнестите храни имат доста - да, бобовите също, грах, броколи, ядките. Общо взето фибрите помагат за прочистването на организма, ако като хапнеш нещо и след това тичаш във WC да знаеш, че си уцелила храната хахаххахаха )
23 Яну 2015, 11:58
Сякаш си хапвам фибри само чрез черния хляб, в него винаги слагам някакви земена - тиквено, слънчогледово, ленено, маково ....също си хапвам овесени ядки
23 Яну 2015, 12:18
Наистина в пълнозърнестите храни има много фибри и май наситина са много полезни. Замислете се, като хапвате фибри, ускорявате метаболизма си, хапвате най-малко, а същевременно се засищате най-много. Така че няма как да не са полезни
23 Яну 2015, 12:48
не съм мислила, че фибрите могат да бъдат полезни или вредни, че се съдържат в определени храни, дори нищо не знам за фибрите, скоро научих, че са от основните виновници за дълголетието
24 Яну 2015, 11:04
Аз знам само и единствено за ядките и пълнозърнестите като цяло храни, скоро разбрах, че и в броколите има доста фибри )) май само толкова съм информирана.
24 Фев 2015, 17:51
Сега сериозно съм се захванала с темата с фибрите и си хапвам всеки ден или броколи, цвекло, овесени ядки и се чувствам супер, а метаболизма ми хвърчи направо