В кои храни има най-високо съдържание на фибри и колко са полезни те?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: В кои храни има най-високо съдържание на фибри и колко са полезни те?

Мнениеот Mon_ton » 16 Дек 2015, 12:30

fawla написа:На думи винаги е лесно, но обикновено закусваме бисквити, обядваме баничка, а следбед ядем шоколад. :) къде са фибрите?

Може би някъде по време на сън. Малко хора се хранят здравословно, но пък има ли желание има и начин. :) Салатите и зеленчуците ако присъстват във всяко хранене биха били дори достатъчни.
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Elica » 16 Дек 2015, 12:57

Обаче съм забелязала, че дори вкус към тези храни нямаме, нито да ядем грах, нито боб зелен, нито нещо по-различно от обикновена салата. Доста е трудно, по света хората ядат аспержи и какво ли не, а ние ги гледаме тези неща и бягаме от тях като дявол от тамян.
Аватар
Elica

Мнениеот Snejna » 17 Дек 2015, 17:51

Elica написа:Обаче съм забелязала, че дори вкус към тези храни нямаме, нито да ядем грах, нито боб зелен, нито нещо по-различно от обикновена салата. Доста е трудно, по света хората ядат аспержи и какво ли не, а ние ги гледаме тези неща и бягаме от тях като дявол от тамян.

Да, ние също много трудно ядем подобни неща, винаги едва ли не на сила. :(
Аватар
Snejna

Мнениеот mimeto90 » 12 Сеп 2016, 08:46

Няма споре, че фибрите са полезни, едва ли някой подлага на съмнение подобно нещо. Но и моето впечатление, че рядко се готвят боб, леща, грах. Повече се набляга на месо, картофи и ориз май. Нямам спомен някоя приятелка да ми е казала, че ще готви някое от тези трите например, като се подсещаме какво да приготвим вкъщи.
mimeto90

Предишна

Назад към Рецепти и полезни съвети