Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
27 Яну 2017, 12:28
Бенките не се чоплят, но се следят, а злокачествените се премахват.
27 Яну 2017, 13:20
Една злокачествена бенка ако не се премахне навреме дали дава разсейки?
31 Яну 2017, 18:56
Меланома е един от най-агресивните ракови заболявания, но ако се хване навреме е лечим.
Ето статия точно за бенките, как трябва да се отнасяме към тях, ако разгледаш сайта, има и други публикации свързани с туморни образования.
http://www.drkaliasheva.com/articles/benkite
01 Фев 2017, 14:47
Какво да ги третираме бенките? хич не е работа да ги закачаме даже. Аз много внимавам да не ги закачам с дрехите, да не ги чеша, покривам се, когато се пека на слънце.
02 Фев 2017, 12:16
Да, не е наша работа да ги закачаме, но е наша работа да ходим на профилактични прегледи и дерматолога да ги следи, дали има промяна във формата, релефа и съответно на какво се дължи.
Според мен такъв е и въпроса на анализаторката, ако не се отстрани навреме бенка, която се е изродила в злокчествена, какви ще са последствията.
03 Фев 2017, 14:16
Ако не се отстрани навреме, сигурно ще се разпространи като рак и ще даде разсейки.
06 Фев 2017, 17:11
Бенки, които са на места, които излагаме на слънце трябва винаги да държим под око. А ако са на гърба, или около врата, пък трябва задължително да разчитаме на някой да ги следи. Там сами няма да си дадем сметка ако се променят или растат.
06 Фев 2017, 17:36
Аз на врата си имам от тези, които се държат като на конче за кожата, не знам дали са истински бенки даже. Все ми се закача синджирчето по тях. От години си ги "нося" и нищо не съм предприела досега. Трябва ли?
16 Фев 2017, 18:22
Отиди да ги види дерматолог. Ние може само да гадаем.
17 Фев 2017, 11:53
Човек трябва да се накани веднъж да отиде на дерматолог да му направят обстоен преглед и после само да наблюдава дали не се появяват някакви изменения.