Това, че се занимаваме с йога, означава ли, че трябва да си променим коренно навиците?

Планинско колоездене, рафтинг, каньонинг, конен преход, лов и риболов

Възможно ли е да се прави йога без контузии?

Мнениеот nadqta » 22 Юли 2015, 15:24

Малко съм притеснена, понеже една приятелка ме запали да ходя с нея на йога, ама много съм схваната и си мисля, че много бързо ще се контузя, чак ме е страх да пробвам.

Далеч съм от идеята, че мога това или нещо сходно
advanced-yoga-poses.png
advanced-yoga-poses.png (49.38 KiB) Прегледано 1510 пъти
въпреки това не зная дали и по-леките натоварвания ще могат да ми понесат :|
Вие как смятате, ще се пребивам ли много и какви са възможностите да се прави йога без сериозни контузии? :roll:
nadqta

Re: Възможно ли е да се прави йога без контузии?

Мнениеот BeenieGal » 22 Юли 2015, 15:41

Важно е да се започне с най-лекото, така че ако твоята приятелка е в клас за напреднали в никакъв случай не си го причинявай, а и в йогата едно от правилата е да не вървиш срещу себе си, т.е. срещу болката :idea:
Аватар
BeenieGal

Мнениеот puhcheto » 22 Юли 2015, 15:44

Чувала съм, че не трябва да се усеща напрежение, независимо от упражнението, нали се сещаш като започнеш да трепериш от това, че си се претоварила, е точно това не трябва да става :idea:
Аватар
puhcheto

Re: Това, че се занимаваме с йога, означава ли, че трябва да си променим коренно навиците?

Мнениеот dinkog » 23 Юли 2015, 09:40

rabotnata pchela написа:Все пак нещата,които правим трябва да ни носят удовлетвореност и да ни карат да се чувстваме добре, нали? Ако се правят по задължение някакви неща нито удоволствието, нито удовлетворението ще са истински. :)

Така е, всяка промяна идва от само себе си, никой не може и не трябва да казва трябва или не трябва да се променя някой навик. Всичко се нарежда естествено. :ugeek:
Аватар
dinkog

Мнениеот Jully » 23 Юли 2015, 10:41

Не мисля, че е опасно да се контузиш по време на йога, все пак всички упражнения се правят до толкова, до колкото можеш не трябва да се напрягаш излишно, а да следваш тялото си.
Аватар
Jully

Re: Това, че се занимаваме с йога, означава ли, че трябва да си променим коренно навиците?

Мнениеот sofi_black » 23 Юли 2015, 11:07

dinkog написа:
rabotnata pchela написа:Все пак нещата,които правим трябва да ни носят удовлетвореност и да ни карат да се чувстваме добре, нали? Ако се правят по задължение някакви неща нито удоволствието, нито удовлетворението ще са истински. :)

Така е, всяка промяна идва от само себе си, никой не може и не трябва да казва трябва или не трябва да се променя някой навик. Всичко се нарежда естествено. :ugeek:

Дори е повечето случаи нещата стават от само себе си, не е необходимо да правиш кой зная какви усилия :idea:
sofi_black

Мнениеот fawla » 23 Юли 2015, 12:07

puhcheto написа:Чувала съм, че не трябва да се усеща напрежение, независимо от упражнението, нали се сещаш като започнеш да трепериш от това, че си се претоварила, е точно това не трябва да става :idea:

да и аз така знам, че нищо не трябва да се прави на сила, така че няма опасност от контузии, освен ако не са породени от глупост.
Аватар
fawla

Мнениеот Loreyn » 23 Юли 2015, 12:08

И да искаш няма от първия ден да си стоиш на главата, никой не изисква от теб нищо, нито упражненията, нито менторът, така че ако се окажеш при някой насилник, то първо му се скарай, после дим да те няма :idea:
Loreyn

Мнениеот Monika_Spasova » 23 Юли 2015, 12:28

Мисля, че излишно напрежение си вкарваш, отдай се на вътрешния си глас, действай без да мислиш за това, какво е правилно и какво не, ще намериш своя ритъм и своята йога ;)
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот qwerryyy » 23 Юли 2015, 12:57

Все пак можеш да се придържаш към някои йога правила, които смяташ, че могат да ти бъдат от полза !
Аватар
qwerryyy

ПредишнаСледваща

Назад към Спортен туризъм