Стари, неактуални, заключени теми.
Правила на форума
Заключена

Д-р Гален Шиваров-Ушно-носно-гърлени болести

05 Апр 2012, 08:38

Добро утро, доктор Шиваров! Имам въпрос към Вас и ще се радвам да ми дадете насоки. Бременна съм в 8 месец и от два месеца носът ми се запушва. Започнах с настинка и ползвам Ксилометазолин, но носът ми не спира да се запушва поне по два пъти на ден и вече месец го ползвам! Четох, че това е или хормонален или медикаментозен ринит, но засега личната ми лекарка каза, че не можем нищо да направим и да си ползвам Ксилометазолина както и ми изписа Ринолекс - не че той ми действа по някакъв начин де. Пробвах и с Виброцил, Физиологичен разтвор, ракия с памуче в носа и др., но не ми действат изобщо, само Ксилометазолина отпушва). Но се притеснявам, че на листовката на тези капки пише да не се ползват повече от седмица, а аз вече забравих кога започнах с тях. Генеколожката ми казва да отида на специалист УНГ и ако той ми изпише антибиотик, да го пия, но не мисля че сега е времето за пиене на антибиотици. Има ли нещо, което мога да предприема сега и какво бихте ме посъветвали? Благодаря предварително!

Re: Д-р Гален Шиваров-Ушно-носно-гърлени болести

09 Апр 2012, 17:26

makedonkata написа:Добро утро, доктор Шиваров! Имам въпрос към Вас и ще се радвам да ми дадете насоки. Бременна съм в 8 месец и от два месеца носът ми се запушва. Започнах с настинка и ползвам Ксилометазолин, но носът ми не спира да се запушва поне по два пъти на ден и вече месец го ползвам! Четох, че това е или хормонален или медикаментозен ринит, но засега личната ми лекарка каза, че не можем нищо да направим и да си ползвам Ксилометазолина както и ми изписа Ринолекс - не че той ми действа по някакъв начин де. Пробвах и с Виброцил, Физиологичен разтвор, ракия с памуче в носа и др., но не ми действат изобщо, само Ксилометазолина отпушва). Но се притеснявам, че на листовката на тези капки пише да не се ползват повече от седмица, а аз вече забравих кога започнах с тях. Генеколожката ми казва да отида на специалист УНГ и ако той ми изпише антибиотик, да го пия, но не мисля че сега е времето за пиене на антибиотици. Има ли нещо, което мога да предприема сега и какво бихте ме посъветвали? Благодаря предварително!

Здравейте,най -вероятно при вас се касае за т.нар.ринопатия гравидарум,типична за бременността.Ако вашата гинеколожка не възразява бих препоръчал назален кортикостероид до края на бременността/Авамис,Назонекс/Назонекса има най-ниска бионаличност,т.е.най малко се резорбира.Поздрави.

Вадене на трета сливица

09 Апр 2012, 18:02

Здравейте, д-р Шиваров!

Имаме уговорка с вас да вадим третата сливица на дъщеря ми,но когато разговаряхме пропуснах да Ви попитам кога трябва да направим изследванията, дали няколко дни преди операцията ,тя ще е на 20.04 или когато на 19-ти сутринта дойдем за тестуване. Благодаря Ви,поздрави!

Re: Вадене на трета сливица

11 Апр 2012, 17:31

Стилиана написа:Здравейте, д-р Шиваров!

Имаме уговорка с вас да вадим третата сливица на дъщеря ми,но когато разговаряхме пропуснах да Ви попитам кога трябва да направим изследванията, дали няколко дни преди операцията ,тя ще е на 20.04 или когато на 19-ти сутринта дойдем за тестуване. Благодаря Ви,поздрави!

здравейте.Преди операцията.

19 Апр 2012, 08:05

Здравейте д-р Шиваров,

Имам въпроси около една неизяснена болка и дискомфорт в шията. Първо искам да кажа че имам проблеми на гръбнака установени с ЯМР на ниво C4-C5-C6-C7 които са от много отдавна 7-8 години . Болките и дискомфорта са от години наред, НО от два три месеца се засилиха.

Обаче това засилване на болките от 2-3 месеца е свързано със сериозна кашлица, болки и дискомфорт при преглъщане, въздуха при дишането е един такъв незнам как да го обясня различен все едно когато като е болен човек, и изобщо цялостен дискомфорт в шията като усещането е в задната част на шията. А засилят ли се болките при преглъщането и засилили се кашлицата се засилват и болките в ставите които са на L5-S1 и C4-C5-C6-C7 по данни от 2009 година.

Ядрено магнитен резонанс на шиен отдел на гръбначен стълб имам от януари 2009, та незнам актуалното положение какво е ........мисля днес да си направя скенер на шията за съжаление нямам пари сега за ЯМР.
НО дори и да има някакво актуално влошаване на дисковите ми хернии в шиен отдел(искам да кажа че си движа свободно врата на всички страни въпреки болките) , е аз не съм лекар но не намирам логика периферни нерви, гръбначен мозък, и гръбнак да има нещо общо с кашлица и дискомфорти болки при преглъщане.

Бях при пулмолог който каза че на белия ми дроб му няма нищо включително след направена ренгенова снимка на бял дроб..... и написа накрая в листа хроничен ларингит и ларинготрахеит......лечение и лекарства не са ми назначени. Бях и при вас преди незнам може би около един месец при поглед към гърлото ми казахте че нямало възпаление и ми казахте да посетя пулмолог.

Та според наблюденията ми изострането на ставните ми болки в последните месеци което стига до ужасни нива, съм сигурна че е свързано с тази кашлица която е от години, но се изостри февруари месец. Болките при преглъщането и особения дъх също са от февруари месец .
Конкретните ми въпроси: Може ли според вас кашлицата и дискомфорта при преглъщането да имат някакъв неврологичен характер в смисъл да са свързани с гръбначен мозък/периферни нерви/гръбнак Ако не е възможно това бихте ли ми дал някаква насока, незнам каквато и да е.
Дори и да е неизяснена причината за проблемите които описах еди широкоспектърен антибиотик би ли свършил някаква работа, ако все пак има някъде незнам къде някаква инфекция.

От правени най стандартни кръвни изследвания. Няколко пъти СУЕ е било на границата 15 и 16. С-реактивен протеин е в норма.
Има леко завишено АST ...правила съм го три пъти последните месеци и стойностите му съответно са 258, 217, 229.
Кръвно изследване за хламидия излезе положително за IgG в две различни лаборатории, но IgM в едната лаборатория излезе положително но в другата отрицателно. Преди години(4/5) уж съм имала хламидия и уж е лекувана с около три четири антибиотика.

Стана дълго, но извинявам се........

22 Апр 2012, 18:06

Maya написа:Здравейте д-р Шиваров,

Имам въпроси около една неизяснена болка и дискомфорт в шията. Първо искам да кажа че имам проблеми на гръбнака установени с ЯМР на ниво C4-C5-C6-C7 които са от много отдавна 7-8 години . Болките и дискомфорта са от години наред, НО от два три месеца се засилиха.

Обаче това засилване на болките от 2-3 месеца е свързано със сериозна кашлица, болки и дискомфорт при преглъщане, въздуха при дишането е един такъв незнам как да го обясня различен все едно когато като е болен човек, и изобщо цялостен дискомфорт в шията като усещането е в задната част на шията. А засилят ли се болките при преглъщането и засилили се кашлицата се засилват и болките в ставите които са на L5-S1 и C4-C5-C6-C7 по данни от 2009 година.

Ядрено магнитен резонанс на шиен отдел на гръбначен стълб имам от януари 2009, та незнам актуалното положение какво е ........мисля днес да си направя скенер на шията за съжаление нямам пари сега за ЯМР.
НО дори и да има някакво актуално влошаване на дисковите ми хернии в шиен отдел(искам да кажа че си движа свободно врата на всички страни въпреки болките) , е аз не съм лекар но не намирам логика периферни нерви, гръбначен мозък, и гръбнак да има нещо общо с кашлица и дискомфорти болки при преглъщане.

Бях при пулмолог който каза че на белия ми дроб му няма нищо включително след направена ренгенова снимка на бял дроб..... и написа накрая в листа хроничен ларингит и ларинготрахеит......лечение и лекарства не са ми назначени. Бях и при вас преди незнам може би около един месец при поглед към гърлото ми казахте че нямало възпаление и ми казахте да посетя пулмолог.

Та според наблюденията ми изострането на ставните ми болки в последните месеци което стига до ужасни нива, съм сигурна че е свързано с тази кашлица която е от години, но се изостри февруари месец. Болките при преглъщането и особения дъх също са от февруари месец .
Конкретните ми въпроси: Може ли според вас кашлицата и дискомфорта при преглъщането да имат някакъв неврологичен характер в смисъл да са свързани с гръбначен мозък/периферни нерви/гръбнак Ако не е възможно това бихте ли ми дал някаква насока, незнам каквато и да е.
Дори и да е неизяснена причината за проблемите които описах еди широкоспектърен антибиотик би ли свършил някаква работа, ако все пак има някъде незнам къде някаква инфекция.

От правени най стандартни кръвни изследвания. Няколко пъти СУЕ е било на границата 15 и 16. С-реактивен протеин е в норма.
Има леко завишено АST ...правила съм го три пъти последните месеци и стойностите му съответно са 258, 217, 229.
Кръвно изследване за хламидия излезе положително за IgG в две различни лаборатории, но IgM в едната лаборатория излезе положително но в другата отрицателно. Преди години(4/5) уж съм имала хламидия и уж е лекувана с около три четири антибиотика.

Стана дълго, но извинявам се........

Здравейте.По принцип кащлицата може да бъде свързана с определен нерв и това е нервус вагус.При повишено AST имаме показания за оперативно лечение на сливици.

22 Апр 2012, 22:56

Dr Galen Shivarov:
Здравейте.По принцип кащлицата може да бъде свързана с определен нерв и това е нервус вагус.При повишено AST имаме показания за оперативно лечение на сливици.

Благодаря но аз вече си изнамерих точната причина за проблемите и болките ми. Прихванала съм хипохондрия, параноя, фантазьорство....записах си утре час за психиатър и психотерапевт да ми излекуват хипохондрията.

Явно съм сънувала някакви прешлени, гръбначни мозъци, хернии, бели дробове, кашлици, болки, преглъщане, ларингси, фарингси, трахеи..............................

25 Апр 2012, 19:26

добър вечер д-р Шиваров
въпроса ми е свързан с дъщеря ми тя е почти на 4 години преди 1 година и беше премахната 3 сливица поради 4ести отити мина известно време в което нещата се успокоиха и беше изчезнала постоянната хрема с гнойни секрети но през ноември месец та направи поредния отит след който си остана и със съпътстващата я хрема при унг се установи алергичен ринит предписаха и капки с гентамицин и спрейче назонекс но всичко беше временно и хремата продалжава да се появява и изчезва днес е отново с отит и дишането и е отново затруднено без да има секрети .детето продължава да спи с отворена уста и да хърка какво бихте ми предложили като лечение.от зялата работа ме притесняват отитите които прави

28 Апр 2012, 10:29

liliplam написа:добър вечер д-р Шиваров
въпроса ми е свързан с дъщеря ми тя е почти на 4 години преди 1 година и беше премахната 3 сливица поради 4ести отити мина известно време в което нещата се успокоиха и беше изчезнала постоянната хрема с гнойни секрети но през ноември месец та направи поредния отит след който си остана и със съпътстващата я хрема при унг се установи алергичен ринит предписаха и капки с гентамицин и спрейче назонекс но всичко беше временно и хремата продалжава да се появява и изчезва днес е отново с отит и дишането и е отново затруднено без да има секрети .детето продължава да спи с отворена уста и да хърка какво бихте ми предложили като лечение.от зялата работа ме притесняват отитите които прави

Здравейте,мисля ,че няма да мога да ви дам екзактен съвет без да прегледам детето ви.В съображение ми влизат различни причини:рецидив на фарингеалната тонзила,серозен отит и т.н.Поздрави.

08 Май 2012, 19:47

Благодаря ви за отговора доктор Шиваров

имам още един въпрос ако е удобно. интересува ме безопасно ли е използването на спрейове за почистване на уши при деца ,и ако не кой е най добрия начин за почистване на детските уши знам че с клечките за уши се набутва мръсотията на вътре но аз просто мразя мръсни уши и постоянно ровя с клечки

благодаря ви предварително
Заключена
Отиди на страница: 1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 47