Споделеното удоволствие - двойно удоволствие. Кулинарни постижения. шивашки талант, градинарски тайни и всичко, с което запълвате свободното си време.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Слушате ли чалга?

08 Фев 2012, 12:42

Слушам всякаква музика...Любими те ми стилове са чалга , метъл и народна музика...Как е?Неочаквано добра комбинация!!! :D

08 Фев 2012, 13:17

Devora написа:Слушам всякаква музика...Любими те ми стилове са чалга , метъл и народна музика...Как е?Неочаквано добра комбинация!!! :D

Ако слушаше и опера щеше да бъде изненада. Наистина добра комбинация, говори за разнообразна и богата музикална култура :)

08 Фев 2012, 14:34

Memento написа:
Devora написа:Слушам всякаква музика...Любими те ми стилове са чалга , метъл и народна музика...Как е?Неочаквано добра комбинация!!! :D

Ако слушаше и опера щеше да бъде изненада. Наистина добра комбинация, говори за разнообразна и богата музикална култура :)

Опера не слушам...Ама знае ли се може и да прослушам :)

08 Фев 2012, 15:27

Devora написа:
Memento написа:

Опера не слушам...Ама знае ли се може и да прослушам :)

За опера се иска човек малко да узрее, така като навърши една определена възраст, като израстне духовно и може и да прослуша, не е музика за много млади хора :)

09 Фев 2012, 13:32

извинявай но ако не те "закърмят" с опера още от детските години няма как това да стане в зряла възраст,аз лично предпочитам оперети,любимата ми е "Царицата на чардаша"

09 Фев 2012, 15:53

Изабел написа:извинявай но ако не те "закърмят" с опера още от детските години няма как това да стане в зряла възраст,аз лично предпочитам оперети,любимата ми е "Царицата на чардаша"

Напротив, никога в семейството ми не се е слушало опера но напоследък слушам когато съм в настроение и ми се иска да се отпусна и релаксирам, много подходяща за това музика е :) А даже и не съм в зряла възраст все още :)

10 Фев 2012, 12:49

Като бях тийнейджър често слушах чалга, следях новите песни и клипове. Но с времето нещо тази музика взе да ми се изтърква. А и къде може да сравните старите евъргрийни с тези еднодневки, но все пак тази музика е за разтоварване. Ще ви дам пример. Като студентка, кагато се готвех за изпит по висша математика като слушах чалга песни не ме разсейваха и си решавам ли решавам задачи, без да ми пуши главата. Без музика не мога да уча. А като пусна нещо рокаджийско например или модерните денс поп хитове или каквото и да е друго с излючение на опера, която не слушам, може би защото не я разбирам и не се получава разсейваха ме или ми се приискваше да запея или се заслушвах в текста. И така открих, че чалгата и висшата математика вървят много добре, а и изкарах много добра оценка на изпита. :D Другото за, което я използвах беше за сутрешно събуждане. Нищо не ме разтърсваше така, защото имах само телевизор и нито една програма, по която да пускат рок или метъл. Вече не слушам чалга. Смисъл съзнателно не я следя и не съм и фен, но когато съм в такава компания доста танцувам. :oops:

10 Фев 2012, 14:33

Memento написа:
Изабел написа:извинявай но ако не те "закърмят" с опера още от детските години няма как това да стане в зряла възраст,аз лично предпочитам оперети,любимата ми е "Царицата на чардаша"

Напротив, никога в семейството ми не се е слушало опера но напоследък слушам когато съм в настроение и ми се иска да се отпусна и релаксирам, много подходяща за това музика е :) А даже и не съм в зряла възраст все още :)

За хубавата музика възраст няма,както и за пошлата естествено.Въпроса не е само до възпитание, а и до това да търсиш нови усещания свързани с музиката.Проблема с чалгата не е толкова музикален,колкото културен или по-точно антикултурен и халтурен.Чалгата е пошла откъм текст и бедна откъм оркестрация,строеж и форма.Лесно смилаема,елементарна за възприемане без да ви се налага да използвате и грам мозъчни клетки.Българска е поговорката "На хляба мекото и на работата лекото".Това в България стана масова "култура" в средата на 90-те години.За голяма моя радост виждам отлив от този феномен.И отговарям на въпроса ти.Не ,не слушам чалга.

11 Юли 2014, 10:34

Абе, че всеки има право да слуша това, което го забавлява - така е, ама аз лично за себе си няма как да го възприема :| И от къде е дошло това, че като се седне на маса се слуша чалга :? аз имам смътни спомени преди да се зароди чалгата, баща ми сядаше да пие ракия с приятели и слушаше метъл :mrgreen: :mrgreen: това е то...

08 Дек 2014, 10:12

Прави ми впечатление, че НИКОЙ не слуша чалга, а как се пълнят тея чалга дискотеки не знам... :roll:
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6