Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.
Правила на форума
Добави отговор

Подготвили ли сте се за идния грипен сезон?

29 Сеп 2014, 13:21

Не зная дали е възможно някога да станеш готов за идния грипен сезон, като се има предвид, че и сега сме под обсадата на някои вируси.

Четох статия, че октомври се очаква да започне да идват един по един вирусите, продължавайки до ноември, а бума се очаква, както е и обичайно през януари!
getty.jpg
getty.jpg (10.61 KiB) Прегледано 896 пъти
Опитвам се да давам на детето разни имуностимулиращи сиропи, домашни бърканици и за сега одържаме фронта, но за идния грипен сезон, не съм убедена, че сме се подготвили достатъчно! :?

Вие как сте избрали да се подготвите за идния грипен сезон, как се предпазвате и чувствате ли се сигурни в мерките, които сте предприели? :?

Re: Подготвили ли сте се за идния грипен сезон?

29 Сеп 2014, 13:23

заложили сме на старата, добра и изпитана рецепта - мед, джинджифил и лимони и опитвам да се предпазваме колкото е възможно повече, не че е възможно, но се опитваме

02 Окт 2014, 16:02

Трудно някой може да каже, че се е подготвил, тъй като никога и кой не знае как се е задало към нашата страна, под формата на вируси и как ще мутират докато стигнат до нас. Всичко е само предположения и ваксините са предположения :(

03 Окт 2014, 14:43

Аз лично почвам да пия чай всеки ден по няколко пъти!

03 Окт 2014, 16:07

zaiveca написа:Аз лично почвам да пия чай всеки ден по няколко пъти!

какъв чай пиеш и за какво е - имуностимулиращ? :?

Защо българите отбягваме противогрипните ваксини, за разлика от другите европейци?

06 Окт 2014, 14:18

Попаднах на статия, че нашата страна е на последно място по граждани избрали да се борят с грипа чрез противогрипна ваксина! :? Това ми се струва на мен съвсем нормално, въпреки че явно не би трябвало да е така!

Че българите сме Тома Неверни, така е, но чак да се замисли човек, дали да не си купи ваксина, щом толкова голям процент европейци са си сложили противогрипни ваксини :?
Vaccine.jpg
Vaccine.jpg (7.78 KiB) Прегледано 592 пъти

Защо, според вас, ние, българите отбягваме противогрипните ваксини, наистина ли не помагат или за нас има някакво второ и трето качество ваксини, което е далеч по-ниско от европейското, :idea: затова и те европейците избират да бъдат ваксинирани, за разлика от нас, при положение, че знаем, че ваксините не действат? :?

Защо, смятате, че повечето европейци се различават по това с нас? :?

Re: Защо българите отбягваме противогрипните ваксини, за разлика от другите европейци?

06 Окт 2014, 14:25

Не се бях сещала, че и това е възможно, но защо да не ни пускат достатъчно ефективни ваксини, не са кой знае колко скъпи, а и знаят, че ако ги пуснат на по-висока цена, то никой няма да купи, при положение, че съществува възможността да се разболее. :idea: В същото време в другите европейски държави не зная какви са цените им, но със сигурност са по-високи от нашите, респективно е възможно да бъдат и далеч по-ефикасни, нямам идея, но не се ваксинирам от години и смятам, че нямам тази нужда :!:

Re: Защо българите отбягваме противогрипните ваксини, за разлика от другите европейци?

06 Окт 2014, 15:00

Според мен всичко е свързано с парична политика и налагането на ваксините "трябва да се ваксинираш, защото не можеш ред неща" (става въпрос за задължителните ваксини). Отделно има толкова много информация за това как не е добре да се ваксинира човек ( не знам колко е запознат българина с това). И нещо друго преди години е нямало ваксини и все пак са били по-здрави....

06 Окт 2014, 15:40

За историята със задължителните ваксини има отделена специална тема за нея и няма смисъл да я разискваме тук, тъй като до консенсус няма да се стигне. А когато става въпрос за миналото, просто няма никаква база за сравнение - тогава е нямало противогрипни ваксини, но не имало и толкова опасни вируси, нали? Казано честно последните години сериозно не ме е хващал вирус, така че не виждам смисъл за себе си, а и децата ми са със силен имунитет и се разболяват, но най-често са обикновени настинки!

07 Окт 2014, 11:50

Понякога по-добре Тома Неверни отколкото Тома Лековерни.
Спомнете си истерията около свинския грип. Даже имаше писания на възмутени майки по форумите защо няма осигурени ваксини за всички. Помните какво излизе накрая.
Има ли трима души в този форум, които са се ваксинирали против грип три последователни години и не са се разболяли от грип през този период?
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5 ... 20