28 Яну 2015, 11:31
Да, но и за това има лекарства, поне такива за деца съм чувала при по-притеснителни деца и такива с необяснимо главоболие и подобни, предполагам действат и при възрастни, като ефектът е по-скоро плацебо
28 Яну 2015, 11:47
exotic написа:Да, но и за това има лекарства, поне такива за деца съм чувала при по-притеснителни деца и такива с необяснимо главоболие и подобни, предполагам действат и при възрастни, като ефектът е по-скоро плацебо

Те ще са успокоителни, но до колко ще ти излекуват страха?
23 Окт 2015, 09:33
Страдам от силен страх от лекари и диагнози. Казват му хипохондрия, но аз го наричам "моя кошмар". При рутинен преглед от лекар вдигам кръвно, изпадам в депресия, буквално треперя, дори и да става въпрос за обикновена хрема. Заради това се самолекувам, което е проблем.
Имате ли идея как мога да лекувам това психическо заболяване /това излезе най-накрая/. Има ли лекарства, хранителни добавки, терапия за хипохондрия?
23 Окт 2015, 14:53
Като безплатно начало,
тук и
тук има психолози, които могат те насочат и да ти кажат дали и как се лекува хипохондрията, не смятам, че е много страшно, просто лека пренастройка в главата и нищо от това няма да се случва
23 Окт 2015, 15:05
А лекарите какво казват по въпроса, има доста лекарства, които потискат тези чувства. А и наистина май среща с психолог няма да ти навреди!
25 Окт 2015, 18:45
rabotnata pchela написа:А лекарите какво казват по въпроса, има доста лекарства, които потискат тези чувства. А и наистина май среща с психолог няма да ти навреди!

Защо веднаха пращате хората по психиатри, това е една последна и особено крайна мярка, която повечето я нямат за нищо, нали се сещате колкото от хората започнали лечение, никога повече не могат да останат без хапчетата си и да бъдат "нормални"?!
26 Окт 2015, 14:55
Човек, запиши си час при психиатър и си реши проблемът, скоро могат да почнат и панически атаки да те атакуват и хептен ще откачиш...
26 Окт 2015, 16:12
mix_twix написа:Човек, запиши си час при психиатър и си реши проблемът, скоро могат да почнат и панически атаки да те атакуват и хептен ще откачиш...
Да, не съм сигурна и аз дали не са вързани нещата...
26 Окт 2015, 17:42
Всеки страх нормално след себе си да доведе и по-сложни последствия. Но ако човек се примири с мисълта, че ще се мре нещата са по-леки.
26 Окт 2015, 18:25
Аз лично ти препоръчвам малко повече твърд алкохол и по-малко притеснения.

И наистина вземи мини през психолог да ти помогне, останалото е майтап работа и с времето няма да става по-добре, а с годините проблемите и посещенията при лекаря са по-чести, тъй че не се филмирай толкова, а наистина постъпи правилно и адекватно и търси помощ.