КОГА ДА СЕ ЗАВЕДЕ ДЕТЕТО НА ЗЪБОЛЕКАР

Re: КОГА ДА СЕ ЗАВЕДЕ ДЕТЕТО НА ЗЪБОЛЕКАР

Мнениеот Margo » 16 Сеп 2011, 10:29

southernsun написа:
HealthyBoy написа:Според мен трябва да се води често на профилактика, но не знам от кога точно да се започне.

Е в най-ранна детска възраст. Според мен след третата година е най-удачно.

Има деца, които имат проблеми със зъбките още от самото им израстване. Според мен родителите сами трябва да преценят според състоянието на детето. Но не знам къде има детски стоматолози, мисля, че стоматолога трябва да специализира работа само с деца.
Margo

Мнениеот Bella » 12 Окт 2011, 09:48

Прегледи на зъбите трябва да се правят 2 пъти годишно след дванайсетмесечна възраст. Някои родители смятат, че е излишно да се притесняват за увреждането на млечните зъби, защото те в крайна сметка ще паднат. Подобно схващане е неправилно. Увреденият зъб може да причини болка на детето и понякога води до инфекция на челюстта.
Аватар
Bella

Мнениеот qproin » 18 Окт 2011, 22:11

Много интересна тема, моята дъщеря е на 1,4 месеца и има 10 зъба. Явно е доста рано да посещава кабинета на зъболекаря.
qproin

Първият път...на зъболекар

Мнениеот Golfie » 09 Ное 2011, 23:50

Какво разказвате на хлапетата, когато трябва да посетят зъболекар за първи път...? Една важна процедура, в която се формират страховете на децата, един път като се стреснат и винаги ги е страх...
Golfie

Re: Първият път...на зъболекар

Мнениеот valiart » 10 Ное 2011, 00:32

Като се сетя за моя първи път в детската градина - натовариха ни в една линейка и право стоматологията. Нямаше ама сега това, ама сега онова - по същество.
Аватар
valiart

Мнениеот Margo » 10 Ное 2011, 11:04

Оффф и моят спомен е от ранното детство, помня как бяхме строени в стоматологичния център целия клас и умирахме от страх.Всеки клас беше при различен стоматолог.Това беше най-страшната сграда за мен.
Margo

Мнениеот qproin » 11 Ное 2011, 14:43

О аз първия път такъв шамар отнесох от зъболекарката, но то си беше в онези години, когато всеки си правеше каквото иска. Сега вече не е толкова страшно, но дано да не се налага на децата да са чести посетители.
qproin

Мнениеот radowen » 14 Ное 2011, 11:53

Заведох детето си за първи път на зъболекар ма година, когато беш на 3 год. Наложи се - беше му подутаустничката, а предното му зъбч ече с кариес и черничко беше причина за температура и болки. Много спокойно му обясних, че чичо зъболекар щомогне да излекуваме зъбчето и да не го боли повече... Процедурата мина добре лагодарение и на зъболекаря, който действаше много добре, за да не се стресира малк. После ходихмеоще няколко пъти - без проблем! Важно е и зъболекаря да е спокоен!
radowen

Мнениеот tweety » 17 Ное 2011, 13:31

radowen написа:Заведох детето си за първи път на зъболекар ма година, когато беш на 3 год. Наложи се - беше му подутаустничката, а предното му зъбч ече с кариес и черничко беше причина за температура и болки. Много спокойно му обясних, че чичо зъболекар щомогне да излекуваме зъбчето и да не го боли повече... Процедурата мина добре лагодарение и на зъболекаря, който действаше много добре, за да не се стресира малк. После ходихмеоще няколко пъти - без проблем! Важно е и зъболекаря да е спокоен!

О да и не само, много хубаво си направила, че си обяснила на детето, че няма нищо страшно защото много често се случва ние родителите да насаждаме страха си в тях.
tweety

Мнениеот Margo » 21 Ное 2011, 11:53

tancheto_198444 написа:Трябва ли да има проблем със зъбките или просто профилактично?

Д -р Живка Георгиева говори за оралното здраве на децата! Виж повече инфо от видеото!
Margo

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани със стоматологични заболявания