Добави отговор

Re: Първият път...на зъболекар

20 Юни 2012, 12:34

LUSI123 написа:KATO MALKA hodih na zabolekar za prav pat bqh na 7 i me be6e mn strah trqbva6e dami napravi edna plomba mama me darje6e za raka sednah na stola i samo kato vidqh ma6inkata stanah ot stola i se opitah da izbqgam na mama me hvana i mi kaza nese boi nqma ni6to stra6no vsi4ki hodqt na zabolekar uspokoi me nqkaksi i sednah ot togava o6te mee strah i neiskam da hodq na zabolekar mejdu drugoto davi kaja na skoro si napravih remont na pokriva mn se 4udeh koi maistori da izvikam popitah seseda i toi mi prepora4a edni mn mili mom4eta koito si razbirat ot rabotata razkriha celiq pokriv i smeniha vsi4ki izgnili daski slojiha 4erna hartiq i prerediha keremidite za 3 dni a pokriva e 350kv ostanah mn dovolna ako nqkoi ima nujda ot remont na pokriva prepora4vam vi daim zvannete eto vi tel 0898 833 170 lubo

Направо ме разби :lol: :lol: :lol: Как така от зъболекаря стигнахме да покрива не можах да разбера :mrgreen:
Сега за първото посещение при зъболекар - не чакайте детето ви да стане на 3 години, защото ще е прекалено късно. Всички деца обожават бонбони, шоколади и всичко сладко, което им се изпречи на пътя. Вие, мамите, може и да не им разрешавате всеки ден да ги хапват, но бабите... бабите са друго нещо :mrgreen: Около 2-годишна възраст е добре детето да се заведе на зъболекар, за да няма неприятни изненади. Нека се запознае с обстановката, да се повози на зъболекарския стол - дайте му възможност да го приеме като игра. Моята дъщеричка е на 2 годинки и 7 месеца :D Веднъж вече сме ходили на профилактичен преглед и тези дни мисля отново да я заведа. Мием си редовно зъбките, но профилактиката е не по-малко важна :idea:

22 Юни 2012, 11:06

Не помня кога точно съм отишла за първи път на зъболекар, но си спомням, че мама ме заведе и ме държете за ръка. Много ме беше страх, но зъболекарката беше много мила и внимателна и нито плаках, нито разбрах нещо от поставянето на пломбата.

25 Юни 2012, 17:19

Винаги много ме е било страх от зъболекари, може би защото първото ми посещение е било доста злополучно тъй като първата стоматоложка беше много груба и може би от нея имам страх въобще към всички зъболекари.

20 Юли 2012, 16:38

Профилактиката е важна във всяко едно отношение, независимо дали става въпрос за дете или за възрастен човек. С големият ни син допуснах грешка, защото го заведохме на зъболекар чак на третата годинка. Е, вече имахме зъбче за пломба. Малкият посети зъболекарския кабинет, когато още не беше навършил две годинки и не сме имали никакви проблеми с него. Отидохме при детски стоматолог, а обстановката в кабинета й беше много приветлива. Имаше детски играчки, цветовете бяха много весели, а самият стол беше под формата на мече :) Много е важно да предразположиш детето преди да посети зъболекаря си. Нашето така го предразположихме, че мине се не мине седмица и иска да ходи при мечо :lol:

Re: КОГА ДА СЕ ЗАВЕДЕ ДЕТЕТО НА ЗЪБОЛЕКАР

30 Юли 2012, 16:59

От известно време работя като психолог съвместно с детски стоматолог в Стара Загора. Изумена съм от това, което виждам - дечица от 1.5 да 3 годишни пълни с проблемни зъбки. От друга страна на моите деца първите зъбчета им поникнаха след 11-я месец и никнаха до 2.5 години. Това е причината да заключа, че подходяща възраст няма. Просто задължение и отговорност на всяка майка е да следи никненето на зъбките, консултирайте се със стоматолог и правете профилактични прегледи веднага след поникването на зъбките, което става на различна възраст при всяко дете. Има и различни профилактики, а при нужда, колкото по-рано се отстрани кариес, толкова по-добре.

04 Авг 2012, 14:37

Красимира Иванова написа:От известно време работя като психолог съвместно с детски стоматолог в Стара Загора. Изумена съм от това, което виждам - дечица от 1.5 да 3 годишни пълни с проблемни зъбки. От друга страна на моите деца първите зъбчета им поникнаха след 11-я месец и никнаха до 2.5 години. Това е причината да заключа, че подходяща възраст няма. Просто задължение и отговорност на всяка майка е да следи никненето на зъбките, консултирайте се със стоматолог и правете профилактични прегледи веднага след поникването на зъбките, което става на различна възраст при всяко дете. Има и различни профилактики, а при нужда, колкото по-рано се отстрани кариес, толкова по-добре.

Напълно съм съгласна с теб, все пак при всяко дете зъбчетата растат на различна възраст и не може да се каже кога точно е най-подходящото време за първия преглед при стоматолога.

18 Сеп 2012, 12:49

Здравейте. По принцип е най-добре да отидете на зъболекар, след като забременеете, за да разберете какво е необходимо да правите по време на цялата бременност, за да може детето Ви да има здрави зъби и венци.
Според литературата, трябва да заведете своето дете на зъболекар още през 6-ият месец, след раждането. Може да Ви звучи странно, но в това посещение основно се преглежда състоянието на венците на детето и се въвежда в стоматологичната среда. Освен това е много важно, че в този преглед се извършва обучение на родителите за това как да се грижат правилно за зъбите на своето дете, през различните периоди от неговия живот, във връзка с денталните заболявания.
Хубав ден

19 Сеп 2012, 16:48

drbstoev написа:Здравейте. По принцип е най-добре да отидете на зъболекар, след като забременеете, за да разберете какво е необходимо да правите по време на цялата бременност, за да може детето Ви да има здрави зъби и венци.
Според литературата, трябва да заведете своето дете на зъболекар още през 6-ият месец, след раждането. Може да Ви звучи странно, но в това посещение основно се преглежда състоянието на венците на детето и се въвежда в стоматологичната среда. Освен това е много важно, че в този преглед се извършва обучение на родителите за това как да се грижат правилно за зъбите на своето дете, през различните периоди от неговия живот, във връзка с денталните заболявания.
Хубав ден

Винаги съм се чудила защо бременните трябва задължително да посещават стоматолог, е вече знам. Макар, че ако майката преди да забременее е водила добра здравна хигиена в устата си не вярвам да има някакви проблеми през бременността. А що се отнася до въвеждането на 6-месечно бебе в стоматологична среда, вижда ми се малко рано, освен ако няма определен проблем самото дете. Та то има деца, които на тази възраст все още нямат зъби.

20 Сеп 2012, 16:11

Здравейте. Така е, по-малко е вероятно да има проблеми, но все пак е добре да се отиде, защото е важно да се разяснят въпроси свързани с правилното хранене, за да може бебето да има правилно развити орални структури. Така че, в един такъв ранен преглед освен лечение на спешни проблеми и мотивация за подобряване на оралната хигиена, е важно да се разбере от майката, кога да започне да приема повече калций, например.
Относно бебето, да, то може и да няма зъби, но все пак има и други орални структури освен зъбите, като венците, които също трябва да бъдат прегледани. Другото важно в този ранен преглед е, че родителя ще бъде инструктиран как да се погрижи правилно това дете да има здрави зъби и лигавица, което може да се случи и без бебето да е в кабинета, но пък съчетанието на тези две процедури, осигурява по-голямо спокойствие за родителите.

04 Яну 2013, 17:40

deteto mi e na 4 i ve4e triabva da go zaveda na zabolekar ima 4erni petna dori i bez sladko kajete dobar zabolekar vav varna
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4