Народни рецепти - споделете ги!

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Re: Народни рецепти - споделете ги!

Мнениеот southern_sun » 14 Апр 2011, 10:15

Рамела написа:За разширени вени на краката - компрес с пресни зелеви листа

Листата от прясно зеле ли да са? Ето и от мен няколко изпитани домашни рецепти:
Срещу изгаряния:
Изгореното място наложете със листа от кисело зеле- неприятно е, но страшно ефикасно.
Против кашлица:
Загрявате в някакъв съд слаба ракия, разтваряте мед, една лъжица брашно, получава се гъста смес, която след като изстине се налага върху вестник, а след това на гърба, но не от страната на сърцето.Така престоява няколко часа и кашлицата спира.
southern_sun

Мнениеот liuci » 07 Май 2011, 15:19

здравейте ,
ще се радвам да съм полезна на някого,понеже точно сега е сезона в който всички цветя и тревички събират пчелите ако ви ужили пчела и нямате нищо под ръка заберкаите малко кал и намажете ухапаното място , странно и незнам как , но това помага много и дори не се подува ужиленото място !
liuci

Мнениеот southern_sun » 20 Май 2011, 16:15

liuci написа:здравейте ,
ще се радвам да съм полезна на някого,понеже точно сега е сезона в който всички цветя и тревички събират пчелите ако ви ужили пчела и нямате нищо под ръка заберкаите малко кал и намажете ухапаното място , странно и незнам как , но това помага много и дори не се подува ужиленото място !

Не го бях чувала това :lol:
southern_sun

Мнениеот Dr Atanas Matev » 03 Юни 2011, 16:11

Не лекувам с методите на народната медицина. Не я отричам с уговорката, че отговорността е изцяло на този, който я препоръчва и прилага.
Др. Матев-проктолог http://www.hemoroidi.bg
Аватар
Dr Atanas Matev

Мнениеот nikidesi » 24 Юни 2011, 23:13

Здравейте!Моля,някой да ми помогне ако може.Детето ми е на 2год.Преи месец падна и се удари на ръба на раклата по бузката.За секунди се появи синя черта и се поду.Беше много ттвърдо мястото.Ходихме на физиотерапия,мазахме с ЛИОТОН.Сега вече мястото омекна,но все още си личи подутото и като се усмихне става като трапчинка.Отчаях се от лекари и от болници.Дано някой знае какво да направя!
nikidesi

Мнениеот Dr Atanas Matev » 25 Юни 2011, 08:03

Необходимо е повече време от един месец, за да се постигне излекуване. Понякога процесът продължава 3-6 месеца.
Др. Матев-проктолог http://www.hemoroidi.bg
Аватар
Dr Atanas Matev

Мнениеот nikidesi » 25 Юни 2011, 23:17

Благодаря ви,но бихте ли ми казали да я мажа ли с нещо за отока?С какъв мехлем?
nikidesi

Мнениеот Margo » 04 Юли 2011, 16:08

Dr Atanas Matev написа:Необходимо е повече време от един месец, за да се постигне излекуване. Понякога процесът продължава 3-6 месеца.

Е не е ли много дълъг този период от 3-6 месеца?
Margo

Мнениеот d_2 » 30 Сеп 2011, 12:46

Ето няколко домашни продукта, които ще ви помогнат при настинка:

Бадемово масло. Подходя­що е при хрема на алергична ос­нова. Слага се в носа 5- 6 пъти по З- 4 капки.
Лайка. Една супена лъжица лайка с 1 чаена лъжица мед и 100 г вода се варят, докато водата остане наполовина. Прецежда се, изстисква се през марля или тензух. От тази отвара в носа 5- 6 пъти на ден се капят по 3- 4 капки във всяка ноздра. Дава добър ефект при водниста хрема и за­пушен нос. Препоръчва се за бебета и малки деца.
Захаросан мед. По едно парченце, колкото грахо­во зърно, се слага в двете ноздри. Помага и при синузит.
От всичките ми самоубийства досега, ти си най-тъпият бръснач, най-засичащият пистолет,най-изветрялата свръхдоза,най-недостатъчно високият етаж...
Аватар
d_2

Мнениеот Vanja77 » 11 Окт 2011, 20:51

Високо кръвно
1 чаша сок от хрян, 1 чаша сок от червено цвекло, 1 чаша сок от моркови, 1 чаша мед, 1 чаша сок от лимон. Соковете от цвекло, моркови и лимон се приготвят със сокоизтисквачката. За сока от хрян трябвада накиснете настърганата подправка в малко вода за 36ч., да я изстискате и прецедите. Смесбате соковете и меда и взимате от сместа по 1с.л. 2-3 пъти на ден 1ч. преди или 2-3 ч. след ядене.

Артрит
В 1л спирт за горене се накисват 100г пресни цветове от магарешки бодил. Оставят се да киснат в продължение на 20 дни и след това течността се прецежда. Използва се за масажиране на болните места.

При простуда
2 резена портокал или лимон, 2чаши червено вино, чаена лъжичка мед, 2 карамфилчета, щипка настъргана лимонова кора. След като сместа заври се изпива вечер преди лягане на малки глътки.

Ябълкова лимонада против хрема
В чаша вряла вода се прибавят 1-2 с.л. ябълков оцет и 2 лъжици мед и се изпива.
Vanja77

ПредишнаСледваща

Назад към Домашен лекар