Народни рецепти - споделете ги!

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Re: Народни рецепти - споделете ги!

Мнениеот radowen » 17 Ное 2011, 14:37

За кашлица:
1 с.л. мед,
1 с.л. домашна ракия,
1 с.л. сок от лук
Взема се по 1 ч.л. сутрин и вечер. Вкусът е малко гаден, но помага!
radowen

Мнениеот tweety » 25 Ное 2011, 15:23

radowen написа:За кашлица:
1 с.л. мед,
1 с.л. домашна ракия,
1 с.л. сок от лук
Взема се по 1 ч.л. сутрин и вечер. Вкусът е малко гаден, но помага!

Една приятелка правеше сок от лук и за хрема и кашлица, капваше по една капка в ноздрите и в гърлото на децата си.
tweety

Премахване на отоци с билки

Мнениеот d_2 » 28 Ное 2011, 12:08

Изображение
За целта е необходимо да се смелят корени от целина. Необходимото количество е две супени лъжици, които трябва да престоят в студена вода поне 2 часа.
След това от получилата се настойка се пие 3 пъти на ден, като количеството е 1/3.
Със същия ефект може да се консумира и прясно изцеден сок от целина, като необходимото количества е 1 чаена чаша 3 пъти дневно.
От всичките ми самоубийства досега, ти си най-тъпият бръснач, най-засичащият пистолет,най-изветрялата свръхдоза,най-недостатъчно високият етаж...
Аватар
d_2

Re: Премахване на отоци с билки

Мнениеот tweety » 29 Ное 2011, 11:12

d_2 написа:Изображение
За целта е необходимо да се смелят корени от целина. Необходимото количество е две супени лъжици, които трябва да престоят в студена вода поне 2 часа.
След това от получилата се настойка се пие 3 пъти на ден, като количеството е 1/3.
Със същия ефект може да се консумира и прясно изцеден сок от целина, като необходимото количества е 1 чаена чаша 3 пъти дневно.

Аууу това ще е много гадно :mrgreen: Харесвам аромата на целина, но сок!!!! :cry:
tweety

Мнениеот Bella » 18 Дек 2011, 13:39

Видях, че вече има споделени рецепти за лечение на разширени вени с билки и зехтин, ето и моите предложения, дано да съм станала полезна за някого :)
хамамелис – дестилиран екстракт;
приготвена от 4 капки тинктура от невен и 1 супена лъжица хамалелис (дестилиран) смес;
отвара от черен оман, която предварително е охладена. Същият ефект има и отварата от невен.
Също така препоръчвам за а стимулиране на кръвообръщението да се приема ежедневно гинко билоба.
Аватар
Bella

Мнениеот ПетърВн » 10 Фев 2012, 11:24

Лек против гадене е лимона. Киселината веднага пресича стомаха и гаденето спира. Също така при разстроен стомах може да се пие ванилия, също помага.

Ако имате други предложения за лекуване на стомах - гадене, разтройство може да ги споделите и тук:

topic-t2057.html#p16560
"Аз отхвърлям вашата реалност и я замествам с моя собствена" - Адам Савидж
ПетърВн

Мнениеот tweety » 14 Мар 2012, 12:57

Тъй като всички очакваме с нетърпение идването на пролетта, а всички знаем, че с нея идва и пролетната умора, ще споделя една билка и начина й на приложение срещу пролетна умора.
Билката много прилича на магарешки бодил и се нарича - Левзея.
левзея.jpg
левзея.jpg (7.76 KiB) Прегледано 1186 пъти

Интересното при тази билка е, че не само хората познават лечебните и свойства. През размножителния си период елените я търсят и ядат заради съдържанието си на смолисти, етерични, дъбилни вещества, соли, витамини (особено витамин С), танини, аскорбинова киселина, екдистерон и др. Как можете да приемате тази билка?
- една супена лъжица смлени корени от билката можете да запарите в 400 мл вода за около час, прецедете и разделете запарката като можете да пиете по 50 грама сутрин и вечер.
- оставете да престоят 4супени лъжици смлени коренища в 300 мл. слаб алкохол ( 40%) , може да е водка или ракия. Приемайте по 20-30 капки, 2-4 пъти на ден преди ядене .
Това е от мен, дано да съм ви била от помощ!
tweety

Мнениеот roshlata » 29 Мар 2012, 16:39

Някой може ли да ми каже как да се справя с бронхит, без да пия лекарства. Бременна съм и нямам много варианти за лекарства, пък и съм привърженик на народните илачи. Чета по сиропите за кашлица, че съдържат мащерка и се чудя дали мога само с билката да си помогна?
roshlata

Мнениеот teddy » 30 Мар 2012, 12:36

roshlata написа:Някой може ли да ми каже как да се справя с бронхит, без да пия лекарства. Бременна съм и нямам много варианти за лекарства, пък и съм привърженик на народните илачи. Чета по сиропите за кашлица, че съдържат мащерка и се чудя дали мога само с билката да си помогна?

Днес май все аз те съветвам :lol: За кашлицата мога да ти препоръчам лечение с мащерка - 3 с.л. от билката се сваряват в 1/2 л вода. Сместа се охлажда, прецежда и към нея се прибавя 1 лъжичка мед. Ето ти един чудесен сироп :) Ако го прибереш в хладилника, ще се запази поне 2-3 месеца.
В по-големите вериги аптеки предлагат био сок от мащерка, който се препоръчва при кашлица и бронхит. Има отхрачващо и дезинфектиращо действие, а и облекчава спазмите. Предполагам, че ще ти помага в такива случаи...
teddy

Мнениеот tweety » 30 Мар 2012, 13:18

teddy написа:
roshlata написа:Някой може ли да ми каже как да се справя с бронхит, без да пия лекарства. Бременна съм и нямам много варианти за лекарства, пък и съм привърженик на народните илачи. Чета по сиропите за кашлица, че съдържат мащерка и се чудя дали мога само с билката да си помогна?

Днес май все аз те съветвам :lol: За кашлицата мога да ти препоръчам лечение с мащерка - 3 с.л. от билката се сваряват в 1/2 л вода. Сместа се охлажда, прецежда и към нея се прибавя 1 лъжичка мед. Ето ти един чудесен сироп :) Ако го прибереш в хладилника, ще се запази поне 2-3 месеца.
В по-големите вериги аптеки предлагат био сок от мащерка, който се препоръчва при кашлица и бронхит. Има отхрачващо и дезинфектиращо действие, а и облекчава спазмите. Предполагам, че ще ти помага в такива случаи...

И аз съм чувала за чудните свойства на мащерката, но не знаех тази рецепта за домашен сироп. Много интересно, предполагам, че ще може да се прави и с други билки или комбинация от билки?!
tweety

ПредишнаСледваща

Назад към Домашен лекар