За кашлица:
1 с.л. мед,
1 с.л. домашна ракия,
1 с.л. сок от лук
Взема се по 1 ч.л. сутрин и вечер. Вкусът е малко гаден, но помага!
radowen написа:За кашлица:
1 с.л. мед,
1 с.л. домашна ракия,
1 с.л. сок от лук
Взема се по 1 ч.л. сутрин и вечер. Вкусът е малко гаден, но помага!
d_2 написа:
За целта е необходимо да се смелят корени от целина. Необходимото количество е две супени лъжици, които трябва да престоят в студена вода поне 2 часа.
След това от получилата се настойка се пие 3 пъти на ден, като количеството е 1/3.
Със същия ефект може да се консумира и прясно изцеден сок от целина, като необходимото количества е 1 чаена чаша 3 пъти дневно.
roshlata написа:Някой може ли да ми каже как да се справя с бронхит, без да пия лекарства. Бременна съм и нямам много варианти за лекарства, пък и съм привърженик на народните илачи. Чета по сиропите за кашлица, че съдържат мащерка и се чудя дали мога само с билката да си помогна?
teddy написа:roshlata написа:Някой може ли да ми каже как да се справя с бронхит, без да пия лекарства. Бременна съм и нямам много варианти за лекарства, пък и съм привърженик на народните илачи. Чета по сиропите за кашлица, че съдържат мащерка и се чудя дали мога само с билката да си помогна?
Днес май все аз те съветвамЗа кашлицата мога да ти препоръчам лечение с мащерка - 3 с.л. от билката се сваряват в 1/2 л вода. Сместа се охлажда, прецежда и към нея се прибавя 1 лъжичка мед. Ето ти един чудесен сироп
Ако го прибереш в хладилника, ще се запази поне 2-3 месеца.
В по-големите вериги аптеки предлагат био сок от мащерка, който се препоръчва при кашлица и бронхит. Има отхрачващо и дезинфектиращо действие, а и облекчава спазмите. Предполагам, че ще ти помага в такива случаи...
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта