Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
18 Окт 2011, 15:09
Вярно ли е, че при болка в зъбите и венците с карамфил помага и се облекчава болката?
18 Окт 2011, 15:23
kriskiss2001 написа:Вярно ли е, че при болка в зъбите и венците с карамфил помага и се облекчава болката?
southernsun написа:Веднага отговарям с една домашна рецепта Карамфилово масло срещу зъбобол. Карамфиловото масло е познато като лек срещу много заболявания и проблеми свързани със здравето. То е антисептично средство и има доказано действие срещу болката, укрепва имунната система и е ефикасно средство срещу комари. И освен това е силен афродизиак.
Следващият път, като ви заболи зъб можете да пробвате с карамфилово масло. То може да се окаже много по-ефикасно от традиционните медикаменти. Природните аналгетични и антибактериални свойства на есенцията помагат за успокояване на болката, а също и за контрол на разпространението на вредните бактерии в устата.
Вероятно помага щом са го написали, но аз лично не съм го пробвала
19 Окт 2011, 19:58
И аз така съм чувала. И не е излишно да се пробва, щом не вреди, може и да помогне.
20 Окт 2011, 13:22
А някой ползвал ли е смрадлика? Чувала съм, че помага за много болежки!
21 Окт 2011, 21:50
Изгорена част от тялото, заздравява по-бързо като мястото се маже с мас, в която сме изпържили цветове невен.
Кокоши трън минава буквално за 3 дни, като накисваме ръката /мястото, на което се е появил/ в отвара от тетра с хлебна сода. На 3 с.л. тетра 1 ч.л. сода бикарбонат в 300 мл вода. След като завира, се остава да се охлади до температура, която ви понася за да държите натопен пръста си, /примерно!/ и стоите, докато водата изстине. Това се прави 3 поредни вечери и после кокошия трън го няма. Това е рецепта на Баба Ванга, аз лично съм я пробвала и досадния кокоши трън изчезна!!!
22 Окт 2011, 11:54
За разширени вени
Компрес от зелеви листа
Взимате листа от зеле, смачквате ги с бутилка или точилка - важното е да им се изкара сока от жилите и си правите компрес с него. И така преспивате с него.
22 Окт 2011, 11:55
при разширени вени
Рецепта с хума
В стъклен или глинен съд се разтваря хума. Разстила се върху памучен плат и се слага върху болната вена. След 3 часа превръзката се снема и болезненото място се промива с отвара от смрадлика.
22 Окт 2011, 11:56
при разширени вени
Рецепта със зехтин
Приготвя се мехлем от дъбова кора, орехови листа, риган и зехтин. Билките се редят в тенджера (не повече от ¾ от обема на тенджерата) и се заливат със зехтин.
Вари се на водна баня на слаб огън за 2 часа. След изстиване се прецежда.
Течността се хвърля, а сгъстената маса се втрива леко в разширените вени.
22 Окт 2011, 11:59
при зъбобол[b][/b]
Ако венците ви кървят, тогава сутрин жабурете в устата разтвор от кислородна вода. След което за няколко минутки дъвчете магданоз.
- Ако ви мъчи упорит зъбобол, изплакнете устната кухина с екстракт от синап. След няколко процедури болката утихва.
При зъбобол зъбът и мястото около него се намазват много хубаво с една скилидка чесън,а друга скилидка се слага в ухото от страната,от която е болният зъб-или,ако боли десен зъб значи слагаш в дясно ухо.
22 Окт 2011, 11:59
За здрави зъби е полезно три пъти на ден да дъвчете медена пита.