Как да възстановим кожата и тялото си след дългата зима?

Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота

Re: Как да възстановим кожата и тялото си след дългата зима?

Мнениеот Петя Димитрова » 02 Апр 2015, 15:07

Pipilota написа:
Петя Димитрова написа:Здравей, опитай с глицерин , гледах предаване на д-р Оз и там ясно обясниха че глицерина действа на клетъчно ниво и е много хубаво за кожа , аз досега си мажех косата ,но вече и тялото , ДОВОЛНА СЪМ!

Мислях, че глицерина се ползва само за сладкиши, не знаех, че може да се използва и козметично, ще пробвам, звучи лесно, но не е ли много мазно? Как точно процедираш?

Глицерина се продава в аптеките , два пъти седмично се мажа цялата , коса и вече и тялото, измивам го много лесно , мазно седи но се отмива лесно , мажа косата като за косата добавям вече по мазни неща малко тривитаминол но много малко или ако го нямам тривит.нол малко вит А , слагам найлонова шапка за баня мажа си и тялото най-вече краката защото там ми беше проблема , стоя един час или там колкото имам време и се къпя ! Аз съм много доволна при мен има ефект! Но все пак да ти кажа не се уливам капвам на ръката и размазвам по краката , корема , ръцете целите , но ти пробвай на малък участък някъде ,виж дали ще си доволна , сега ще си купя крем за ръце и ще го смеся с глицерина , защото кремовете за ръце бързо попиват а и хидратират кожата , ще си взема най-обикновен за проба, правя тези неща защото ми омръзна да давам куп пари за скъпа козметика без да има ефект! Имам колежка вече е на години кожата и е страхотна , цял живот се маже с най-обикновен лимонов крем , вечер след душа намазва се и си ляга , кожата и е чиста и хубава !
Петя Димитрова

Мнениеот kalinka-kuku » 02 Апр 2015, 15:26

Звучи много интересно за глицерина бих го пробвала, не знаех, че толкова обикновен продукт има толкова добри свойства!
Аватар
kalinka-kuku

Мнениеот Петя Димитрова » 02 Апр 2015, 15:29

marsu написа:Звучи много интересно за глицерина бих го пробвала, не знаех, че толкова обикновен продукт има толкова добри свойства!

опитай на малък участък първо , аз съм доволна както казах !
Петя Димитрова

Мнениеот Kremiliya » 02 Апр 2015, 15:40

Аз се мажа със зехтин и се чувствам много добре, лицето и ръцете ми се лющеха от както започнах да се мажа със зехтин положението е много по-добре. Кожата ми се изглади, надявам се сега при застудяването да не стане отново зле.
Аватар
Kremiliya

Мнениеот annamaria » 03 Апр 2015, 14:41

Kremiliya написа:Аз се мажа със зехтин и се чувствам много добре, лицето и ръцете ми се лющеха от както започнах да се мажа със зехтин положението е много по-добре. Кожата ми се изглади, надявам се сега при застудяването да не стане отново зле.

А, добре де, как се мажете със зехтин :roll: Смисъл, нали сутрин се къпеш и после слагаш лосион. Как така вместо лосион, зехтин :roll: ?
annamaria

Мнениеот qwerryyy » 03 Апр 2015, 15:52

И аз съм си мазала лицето със зехтин, много ми се лющеше кожата, слагах си вечер зехтин или сутрин, като сложиш по малко и втриеш добре, кожата го абсорбира, но не знам за цялото тяло как се процедира, предполагам по подобен начин. :roll:
Аватар
qwerryyy

Мнениеот renetka » 06 Апр 2015, 12:37

За зехтина по тялото не мога въобще да се изкажа, никога не съм практикувала...
А относно глицерина - в състава му на този, който обсъждаме е в челаните позиции...цък
renetka

Мнениеот rabotnata pchela » 06 Апр 2015, 13:08

Трябва да има мазане, за да се чувстваме добре и да сме щастливи, без мазане няма как да стане, кожата опъва хич не е кеф! :)
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот renetka » 09 Апр 2015, 12:27

rabotnata pchela написа:Трябва да има мазане, за да се чувстваме добре и да сме щастливи, без мазане няма как да стане, кожата опъва хич не е кеф! :)

Въпросът тук е с какво :idea:
Във всички лосиони и кремчета ли има глицерин?
renetka

Мнениеот Gold » 05 Май 2015, 11:04

renetka написа:
rabotnata pchela написа:Трябва да има мазане, за да се чувстваме добре и да сме щастливи, без мазане няма как да стане, кожата опъва хич не е кеф! :)

Въпросът тук е с какво :idea:
Във всички лосиони и кремчета ли има глицерин?

За глицерина ще проверя.
Наистина е много важно с какво, а не просто така. Това важи и за всичко. Важно е с какво се храниш, важно е с какво се лекуваш, важно е с какво правиш профилактика. Поне така смятам аз, особено ако имаш възможности...човек трябва да уважава себе си, хората около него, природата...
Извинявам се за лирическото отклонение :)
Gold

ПредишнаСледваща

Назад към Козметика и грим