Риба - на скарата - веднага след тигана!

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Риба - на скарата - веднага след тигана!

Мнениеот Ivaylo » 31 Юли 2013, 10:39

Искам да споделя нещо, което научих от мои роднини от чужбина. В тяхната страна ядат много риба, често пържена. Няма какво да се лъжем, пърженото е много вкусно, но и много вредно. Така и с пържената риба.
Изпържихме акула, а след това я сложихме на скарата за няколко минути и от двете страни.
Бях учуден колко много мазнина изтече от пържената риба, която иначе щяхме да изядем сладко, сладко...
Опитвали ли сте да минете през скарата пържена риба и доволни ли сте от резултата? Ако не, опитайте, споделете :)
Аватар
Ivaylo
 
Мнения: 224
Регистриран на: 14 Мар 2011, 22:21
Местоположение: в нищото

Re: Риба - на скарата - веднага след тигана!

Мнениеот vessy » 31 Юли 2013, 11:02

Потекоха ми лигите. Много обичам риба, но не съм пробвала този трик :P Ще го направя много скоро.
vessy
 
Мнения: 64
Регистриран на: 25 Юли 2013, 10:36

Re: Риба - на скарата - веднага след тигана!

Мнениеот boriskarlov » 31 Юли 2013, 15:43

Има логика, но не е ли по-добре директно на скарата да ги сложиш? Вярно, пърженото е много вкусно, но...
boriskarlov
 
Мнения: 96
Регистриран на: 03 Юли 2011, 22:06

Re: Риба - на скарата - веднага след тигана!

Мнениеот Dior » 31 Юли 2013, 16:20

Има логика, но не е ли по-добре директно на скарата да ги сложиш? Вярно, пърженото е много вкусно, но...
И аз това щях да питам...Рибата не става ли много суха по този начин?
Dior
 
Мнения: 140
Регистриран на: 05 Фев 2013, 13:15

Re: Риба - на скарата - веднага след тигана!

Мнениеот Fute » 31 Юли 2013, 19:54

Dior написа:
Има логика, но не е ли по-добре директно на скарата да ги сложиш? Вярно, пърженото е много вкусно, но...
И аз това щях да питам...Рибата не става ли много суха по този начин?

И аз съм чувал за това...Става суха, но понякога това е за предпочитане. Естествено, много зависи и от самата риба. Мазните риби като шарана не са добра идея за диетично хранене.
Fute
 
Мнения: 78
Регистриран на: 09 Юли 2012, 19:53

Re: Риба - на скарата - веднага след тигана!

Мнениеот BRI » 02 Авг 2013, 14:42

Рибата, приготвена по този начин наистина става по - суха, но също и много вкусна, ако гарнирате с подходящия сос ;) дзадзики например
BRI
 
Мнения: 202
Регистриран на: 13 Фев 2013, 10:04

Re: Риба - на скарата - веднага след тигана!

Мнениеот S_Milenska » 05 Яну 2015, 13:49

Никога не съм пробвала да сложа рибата на скарата, след като съм я изпържила. Аз започнах да я готвя по по-различен начин напоследък рибата и много ми харесва, а и за щастие не става мазна. :)
Аватар
S_Milenska
 
Мнения: 1950
Регистриран на: 18 Ное 2014, 13:46

Re: Риба - на скарата - веднага след тигана!

Мнениеот Snejna » 05 Яну 2015, 14:57

Интересно, а ако е панирана дали ще стане? Вчера си взех 2кг риба и се чудя как да я приготвя. :roll:
Аватар
Snejna
 
Мнения: 2362
Регистриран на: 19 Ное 2014, 16:41

Re: Риба - на скарата - веднага след тигана!

Мнениеот S_Milenska » 06 Яну 2015, 12:45

аз я харесвам рибата директно на скарата, но по принцип съм по сухите меса. :)
Аватар
S_Milenska
 
Мнения: 1950
Регистриран на: 18 Ное 2014, 13:46

Re: Риба - на скарата - веднага след тигана!

Мнениеот Andrey » 06 Яну 2015, 13:45

Трябва да го пробвам този метод, може да стане вкусно, ако наистина се запази вкуса на пържената риба и се махне мазнината ще е супер ;)
Аватар
Andrey
 
Мнения: 1572
Регистриран на: 20 Ное 2014, 10:04

Следваща

Назад към Рецепти и полезни съвети

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron